joi, 31 martie 2011

RUGACIUNE PENTRU APA DE LA Fukushima



Apel urgent de la savantul EMOTO ptr ziua de joi 31 martie
va rugam sa dati anuntati URGENT cit mai multi oameni
 Ziua si ora: 31 martie 2011 (joi)

Ora 12:00 la pranz (ora locala a fiecarui fus orar)

Va rugam sa spuneti urmatoarea fraza:
"Apa din zona orasului Fukushima,

Ne pare rau ca te-am facut sa suferi.

Te rugam sa ne ierti.
Iti multumim si te iubim."

miercuri, 30 martie 2011

Horoscopul Birman: profilul de personalitate al celor 8 zodii Myanmar

Horoscopul Birman: profilul de personalitate al celor 8 zodii Myanmar
Astrologia birmana are in vedere ziua saptamanii in care te-ai nascut, bazandu-se totodata pe energia si insusirile numarului 8. 8 este cifra care cuprinde in esenta echilibru cosmic. Ea reflecta armonie in energie, tinand la distanta orice dezechilbru perturbator. Din cauza ca Miercuri este considerata a fi o zi speciala si aflata atat sub influenta lui Mercur, cat si a lui Rahu (si in consecinta va fi impartita in doua zile separate), nu exista 7 semne zodiacale, ci 8. Sistemul astrologic birman se bazeaza pe influenta a 7 planete si a lui Rahu, o prezenta celestiala unica, invizibila.
 

Horoscopul Birman: profilul de personalitate al celor 8 zodii Myanmar

Horoscopul Birman: profilul de personalitate al celor 8 zodii Myanmar
 
Astrologia birmana are in vedere ziua saptamanii in care te-ai nascut, bazandu-se totodata pe energia si insusirile numarului 8. 8 este cifra care cuprinde in esenta echilibru cosmic. Ea reflecta armonie in energie, tinand la distanta orice dezechilbru perturbator. Din cauza ca Miercuri este considerata a fi o zi speciala si aflata atat sub influenta lui Mercur, cat si a lui Rahu (si in consecinta va fi impartita in doua zile separate), nu exista 7 semne zodiacale, ci 8. Sistemul astrologic birman se bazeaza pe influenta a 7 planete si a lui Rahu, o prezenta celestiala unica, invizibila.
 

marți, 29 martie 2011

Salutari de Acasa

Salutari de Acasa

- prin Steve Rother
(ii multumim Alexandrei)

Asumarea puterii
Exista niste cuvinte care au fost folosite astazi, in acasta camera si care au un ecou puternic in fiecare persoana, ori de cate ori sunt auzite. Cuvintele sunt asumarea puterii. Ele reprezinta, de fapt, energia in care toti oamenii pasesc acum. Am mai spus ca Epoca Asumarii Puterii incepe acum. Aceasta este, in realitate, noua intrare energetica ce le permite oamenilor sa cuprinda mai mult din spiritul lor. A fost nevoie de iluzia separarii, pentru a putea juca acest joc de-a oamenii. Iata-va acum construind un nou corp, un nou sistem energetic, care va putea contine mai mult din lumina voastra. Aceasta va va permite sa va conectati unul cu celalalt mai direct si, cu timpul, veti trece la ceea ce se numeste comunicare prin contact profund. Asta inseamna sa eliminati toate lucrurile neimportante, ajungand astfel la un nivel profund de comunicare.

luni, 28 martie 2011

Mesaj de la Matei 25 martie 2011


 
 Mesaj de la Matei


25 martie 2011

Cu salutari de iubire din partea tuturor sufletelor din acest loc, va vorbeste Matei despre doua situatii deosebit de importante din lumea voastra. Dat fiind ca perspectiva voastra e limitata la observarea personala si relatarile din mass-media, dorim sa va oferim vesti incurajatoare, asa cum sunt ele vazute din perspectiva noastra mai inalta. Toate evenimentele au loc in maniera universala accelerata, despre care va spunem ca va provoca schimbari numeroase si rapide, iar tot ceea ce in acest moment pare sa fie in dezordine va conduce la ivirea adevarurilor si la implementarea de reforme.  

duminică, 27 martie 2011

NASA ne pune in garda pentru 2012

NASA ne pune in garda pentru 2012

Expertii previzioneaza ca luminile nordului, cunoscute si sub denumirea de aurora boreala, vor straluci in 2012 la cel mai inalt nivel observabil in ultimii 50 de ani.
Inca din 2007, fenomenul luminos a crescut in intensitate si, potrivit cercetatorilor NASA, isi va atinge apogeul in mai putin de doi ani. Totusi, aurora boreala ar putea fi mai mult decat un spectacol incantator pentru ochi; daca in 2012 luminile nordului vor avea magnitudinea asteptata, ele ar putea provoca intreruperi ale retelelor de telefonie mobile si GPS si ar putea afecta chiar retelele electrice ale mai multor tari.

sâmbătă, 26 martie 2011

Tulburările de somn - o nouă epidemie globală

Tulburările de somn - o nouă epidemie globală

Conform unui raport eliberat de World Association of Sleep Medicine, cu ocazia Zilei Mondiale a Somnului, tulburările de somn, incluzând insomnia, apnea obstructivă, sindromul picioarelor neliniştite şi restul parasomniilor, în general, afectează aproximativ 45 % din populaţia globului – adulţi şi copii deopotrivă.
Ca exemplu, în Canada, majoritatea locuitorilor nu dorm destul. Mulţi dintre adulţii canadieni sunt obosiţi mai tot timpul, dormind, în medie, doar 6,9 ore pe noapte. Mult mai îngrijorător este, însă, faptul ca 30% din aceştia dorm mai puţin de 6 ore, în fiecare noapte.
Bărbaţii dorm mai puţin decât femeile, cu cca. 11 minute, în medie; în schimb, femeile au un somn mai dificil - adorm mult mai greu şi sunt uşor de trezit la orice zgomot.
Totodată, cercetările evidenţiază că oamenii care fac naveta o oră sau mai mult, pe zi, dorm mai puţin decît cei care călătoresc maxim 30 de minute zilnic.
În raportul lor, oamenii de ştiinţă avertizează că tulburările somnului ameninţă sănătatea şi calitatea vieţii.
Iată cîteva motive pentru care nu e bine să reducem durata somnului:
  • o persoană care nu doarme de 20 de ore este la fel de afectată funcţional ca un om care are o alcolemie de 0,08%;
  • lipsa unui program stabil al orelor de somn, cauzată de munca în ture, poate duce la probleme psihice, boli cardiovasculare, hipertensiune, diabet sau depresie;
  • privarea de somn poate cauza obezitate, diabet, hipertensiune arterială, infarct miocardic, sau accident vascular cerebral;
  • o ora de somn în plus, pe noapte, poate reduce riscul apariţiei calcifierii coronariene sau rigidizării arterelor, un indicator precoce al bolilor cardiovasculare.
Medicii au observat că nu doar adulţii se confruntă cu o adevărată "epidemie" de tulburări ale somnului: starea de somnolenţă şi lipsa odihnei sunt prezente, la un nivel îngrijorător,şi în rândul copiilor.
Aproape 25% din copiii din întreaga lume nu dorm suficient.

"40% dintre copiii canadieni nu acumulează orele necesare de somn. Acest fapt le afectează atât dezvoltarea, cât şi capacitatea de a învăţa." afirmă dr. Reut Gruber de la Montreal's Douglas Mental Health University Institute.
El sugerează că un adolescent ar trebui să doarmă cca. 9 ore pe noapte, în timp ce copiii din şcoala generală este bine să petreaca în jur de 10-12 ore dormind.
"În societatea de azi, a dormi puţin a devenit un obicei la modă. Mulţi oameni faimoşi se laudă că nu au nevoie de multe ore de somn sau ca nu au timp de pierdut dormind. În realitate, pentru a funcţiona cum trebuie, este nevoie de un somn bun. Nu este nimic nobil în a neglija aceasta etapă a zilei," a declarat doctorul Gruber.
Sursa: CBC   http://www.descopera.ro/dnews/8097419-tulburarile-de-somn-o-noua-epidemie-globala

vineri, 25 martie 2011

Noul val de IUBIRE

Noul val de IUBIRE
De Lauren C. Gorgo

Exista o tacere la un nivel profund al sufletului, care in prezent permeaza, in mod palpabil, planeta. Inima umana se deschide si se adapteaza la frecventele amplificate ale iubirii, iar multi sunt lasati sa-si revina din tot ce s-a intamplat de la inceputul lui martie. Nu e vorba ca nu am cunoscut magnitudinea schimbarii la care am asistat, ci impactul intregii schimbari ... integrarea si alinierea … pulseaza acum prin fiecare nivel al fiintei noastre, fiind simtita in fiecare fibra din corpul nostru.

S-au petrecut atat de multe, in noi si in jurul nostru, incat abia acum incepem sa ne dam seama unde ne-au adus aceste transformari. Ne simtim de parca am suferit un naufragiu in toiul noptii, am fost azvarliti in mare, pe o pluta de salvare si lasati in soarta curentilor. La rasaritul soarelui, bagam de seama ca ne ciocnim de stancile unui tarm neexplorat, necunoscut si nou. Acesta e locul in care ne aflam chiar acum, in ce priveste noul nostru nivel de constiinta.

joi, 24 martie 2011

Un material despre saltul in constiinta

 Un material despre saltul in constiinta


Va prezint un mesaj transmis de Elias despre saltul in constiinta.Cu totii observati ca lumea este in schimbare, ca oamenii cauta noi modele de gandire. Va invit sa citititi un nou model de gandire si dupa aceea, daca doriti mai multe materiale Elias abonati-va pe grupul unde le postez: http://groups.yahoo.com/group/sethr/
Daca aveti prieteni, invitatii si pe ei pe grup si astfel mai multe persoane vor cunoaste in profunzime saltul in constiinta. Informatiile prezentate sunt subiective, dar din subiectivitate iese adevarul.
ELIAS: Cu totii observati o schimbare in constiinta lumii voastre. Chiar si cei care nu sunt constienti de ea percep un salt in constiinta. Acesta este un nou inceput inspre o minunata stare de constienta pe care cu totii ati fost de acord si ati decis sa o realizati. Va indreptati catre o era diferita de cea situata la inceputul bisericii Crestine - un urias efort constient al creativitatii si initiativei oamenilor, efort care a schimbat mersul lumii voastre pentru o perioada lunga de timp.  

miercuri, 23 martie 2011

Viaţa este Aici şi Acum



După OSHO - Viaţa este Aici şi Acum


Trăieşte total, trăieşte cu pasiune... În felul acesta fiecare moment devine de aur, iar întreaga ta viaţă se transformă într-o înşiruire de clipe aurite. O astfel de fiinţă nu moare niciodată, căci atingerea ei seamănă cu aceea a regelui Midas: orice atinge, se preschimbă în aur.


Această scurtă viaţă pe care o aveţi poate fi transformată într-un paradis. Această mică planetă este floarea de lotus a paradisului.


Singura răspundere adevărată este faţă de propriul tău potenţial, faţă de propria ta inteligenţă şi conştienţă, faţă de acţiunea conformă cu ele.


Atunci când te naşti, nu eşti un copac, ci o sămânţă. Trebuie să creşti, trebuie să ajungi la o înflorire, iar această înflorire va fi mulţumirea ta, împlinirea ta. Această înflorire nu are nimic de-a face nici cu puterea, nici cu banii, nici cu politica. Nu are legătură decât cu tine, cu evoluţia ta personală.

marți, 22 martie 2011

NEBULOASA TARANTULA

NEBULOASA TARANTULA

Telescopul spatial Hubble a reusit sa ne ofere inca o imagine spectaculoasa si uimitoare a Universului local: un prim plan foarte detaliat al Nebuloasei Tarantula.


Nebuloasa Tarantula este un vast nor de gaz si praf stelar, o adevarata maternitate de stele, aflata intr-o galaxie vecina cu Calea Lactee, Marele Nor Magellanic.
Imaginea obtinuta recent de Hubble prezinta regiunea centrala a nebuloasei, straluncind puternic. Norii de gaz si praf sunt luminati puternic de radiatiile produse in urma exploziilor stelelor masive din regiune, transformate in supernove.

luni, 21 martie 2011

"M-AM ENERVAT!" Revolta unei doctorande românce din Japonia: "AICI NIMENI NU S-A BĂTUT PE ZAHĂR". Scrisoarea-manifest a Ceciliei Manoliu

 


"m-am enervat cand m-am uitat la televiziunile din ţară: Japonia iad nuclear
1. universitatea m-a intrebat ce fac, ambasada nu
2. japonezii m-au intrebat ce fac, ambasada nu
3. Administratorul blocului a venit imdeiat dupa cutremur sa vada ce face blocul, nu casa lui. Nu m-a lasat in strada si mi-a dat un nou apartament in aceeasi zi
4. Ai nostri se bat pe zahar fara cutremur. aici dupa cutremur, tsunami si centrala nucleara avariata nu se bate nimeni pe nimic
5. Romanii cauta iod sa se vindece de presupuse radiatii, japonezii se duc la munca
Miercuri scolile erau deschise
Romanii dezbat daca luna o sa ne cada în cap , japonezii caută supravietuitori de 7 zile in continuu si la adaposturile pentru refugiatii din zonele afectate au anuntat ca au mai multi voluntari decat e nevoie
Ce iad in Japonia asta"

Cecilia Ioana Manoliu, doctorand în Ştiinţe Politice la Universitatea din Tsukuba
Câteva minute mai târziu am vorbit cu tânăra doctorandă, care ne-a explicat mai pe larg motivul supărării ei - imaginea care li se prezintă românilor despre tragedia japonezilor este distorsionată, pur senzaţionalistă, la ani lumină distanţă de percepţia pe care japonezii înşişi o au faţă de drama prin care trec. Dar cel mai mult a enervat-o pe Cecilia Manoliu imaginea românilor omorându-se pentru un kilogram de zahăr gratuit, în ziua în care "japonezii ei" îşi trăiau cu demnitare suferinţa, făcând bilanţul victimelor la o săptămână după cutremur şi tsunami. A urmat interviul pe care gândul vi-l prezintă în continuare.

"Nimeni nu s-a bătut pe zahăr aici, deşi am trecut printr-un cutremur cu 300 de replici, tsunami şi o centrală nucleară avariată. În materie de civilizaţie, Japonia nu a fost dată înapoi nici măcar cu o zi".

Cecilia Ioana Manoliu este doctorand în Ştiinţe Politice la Universitatea din Tsukuba. Trăieşte în Japonia de trei ani, a trecut prin cutremurul de nouă grade, a văzut de aproape ce înseamnă un tsunami, iar în oraşul ei sunt găzduiţi acum cetăţeni din Fukushima, oraş unde centrala atomică se confruntă cu probleme grave.
În centrul în care cetăţenii din Fukushima sunt cazaţi nu mai sunt locuri. Nu pentru refugiaţi, ci pentru voluntari. Situaţia este aceeaşi în toată Japonia. Autorităţile îi anunţă pe voluntari că sunt destui şi nu mai au cu ce să ajute.
Şcolile s-au redeschis, oamenii merg în continuare la muncă. Chiar şi aşa, Cecilia află, urmărind mass-media româneşti, că în Japonia "Apocalipsa" este în curs de desfăşurare, iar viaţa pe care ea o vede reluându-şi cursul este prezentată ca un "iad".
"Din punctul meu de vedere şi privind din zona în care mă aflu eu, nu e nicidecum un iad. Sigur nu este o situaţie normală, dar iadul e departe. Eu sunt într-un oraş din (prefectura n.r.) Ibaraki. Găsesc mâncare, am apă, lumină, gaz. Nu se găseşte benzină, pentru că e redirecţionată către maşinile de salvare în zonele afectate. De fapt se găseşte într-o oarecare măsură, dar e raţionalizată, cam 10 litri", povesteşte Cecilia pentru gândul.


Studenţii japonezi fug... în vacanţă
În timp ce în presa mondială Japonia este iadul pe pământ, la faţa locului lumea începe să-şi vadă de treabă.
"La Universitate, administraţia departamentului meu a venit la lucru. Muncitorii au început să lucreze în Universitate şi repară fie ce a fost avariat în timpul cutremurului, fie lucrările începute dinainte. Şcolile s-au deschis miercuri. Miercuri am predat engleză într-un orăşel la o oră distanţă de Tsukuba. Străinii însă au plecat mulţi. Acum trebuie luat în considerare că a început vacanţa aici. Tsukuba e oraş studenţesc şi oricum oamenii pleacă primăvara. Cercetătorii de la institute însă sunt în parte aici", povesteşte Cecilia.
Cine nu pleacă în vacanţă, însă, îşi face de lucru ca voluntar.
"Acum mulţi încearcă să îi ajute pe cei veniţi din Fukushima. Sunt două centre pentru refugiaţi aici. Unul are cam 300 de persoane. Dar deja nu mai au nevoie de voluntari. O mulţime s-au dus acolo. Companiile au donat şi ele".
Isteria sării iodate
O altă surpriză pe care a avut-o Cecilia, urmărind presa din altă parte decât din Japonia, este că, în China, dar chiar şi în Bulgaria, oamenii au început să cumpere sare iodată sau pastile de iod de teama radiaţiilor centralei de la Fukushima.
"Mi se pare sincer o prostie. Nu am auzit pe cineva în Japonia să facă aşa ceva. Sper totuşi că nu iau pastilele fără consultarea unui medic. De fapt, nu poţi lua aici decât cu prescripţie medicală. Universitatea ne-a spus să rămânem calmi şi să ascultăm ce spun autorităţile", povesteşte Cecila, care trăieşte într-un oraş aflat la 170 de kilometri de Fukushima.
Se teme însă Cecilia de Apocalipsa de care vorbesc televiziunile?
"Cred că e extrem de exagerat. Plus că se amestecă fotografiile. Pun imagini de la tsunami şi se vorbeşte despre centrală lăsând impresia că e deja o catastrofă nucleară. Sigur, situaţia acolo e gravă, dar oamenii muncesc de şase zile neîncetat să rezolve problema. Apoi am văzut o comparaţie ciudată cu Cernobîl şi cred că este total fals. Cernobîl era o centrală funcţională la momentul exploziei. Centrala din Fukushima şi-a încetat automat activitatea când a detectat cutremurul. În fine, catastrofa nucleară cred că este puţin probabilă, dar, evident, un expert în energie nucleară e mult mai în măsură să dea un pronostic. Dar am văzut că la noi au venit tot felul de oameni care nu au nicio legătură cu centralele nucleare sau energia nucleară, ori măcar fizica nucleară".
"Nu e nici iad, nici Apocalipsă"
Cecilia preferă să asculte de experţii japonezi, decât de alarmiştii din alte părţi ale lumii.
"Nu cred că suntem în pericol, cel puţin la momentul de faţă. Sunt la 170 de kilometri de centrală. Bineînţeles, ascult ştirile şi încerc să mă informez, dar din datele pe care le am până în prezent, nu cred că este un pericol să rămân. S-au măsurat radiaţiile în Ibaraki şi nu a fost nimic care să pună viaţa în pericol. Institutul din Tsukuba de asemenea măsoară în fiecare zi nivelul radiaţiilor şi voluntarii au făcut grafice", povesteşte Cecilia.
Un bărbat încă îşi caută familia după cutremurul de acum şapte zile din Japonia
"Nu e nici iad, nici apocalipsă. Nimeni nu s-a bătut pe zahăr aici, deşi am trecut printr-un cutremur cu 300 de replici, tsunami şi o centrală nucleară avariată. Sigur au fost zone extrem de avariate, dar în materie de civilizaţie Japonia nu a fost dată înapoi nici măcar cu o zi. A fost o catastrofă naturală, dar nu este nimic comparabil cu Haiti, spre exemplu", mai spune Cecilia.

Sursa: www.gandul.info- 19.03.2011

vineri, 18 martie 2011

NASA insistă: „SuperLuna nu provoacă dezastre naturale!”


NASA insistă: „SuperLuna nu provoacă dezastre naturale!”

In 19 martie 2011, Luna va fi mai aproape de Pământ decât în orice alt moment al ultimilor 20 de ani. Astfel, satelitul Terrei va părea cu 14% mai mare şi va fi cu 30% mai strălucitoare, în comparaţie cu momentele în care se află la cea mai mare distanţă de Terra (apogeu).
Diferenţa dintre perigeu (când Luna se află la cea mai mică distanţă de Terra) şi apogeu (când se găseşte la cea mai mare distanţă de Terra) este de aproximativ 50.000 de km.

Pentru că momentul coincide cu luna plină, astronomii susţin că priveliştea este una de neratat. "Ultima oară când s-a observat o lună plină atât de mare şi atât de aproape de Terra a fost în martie 1993, aşa că sunt de părere merită măcar o privire", spune Geoff Chester de la US Naval Observatory.

SuperLuna, cum i se spune popular acestui fenomen, nu este însă fără controverse: multă lume se teme că apropierea satelitului natural de Terra ar putea produce catastrofe naturale, precum cutremure sau erupţii vulcanice.

NASA spune că nu poate fi vorba de aşa ceva. "Singurul efect va fi asupra mareelor, care vor fi ceva mai mari. Însă efectul maxim va fi de 15 centimetri, în nici un caz nu va provoca inundaţii", susţine NASA pe site-ul său.

Există însă şi critici care susţin că cutremurul devastator şi tsunami-ul ce au lovit Japonia săptămâna trecută ar fi fost, măcar parţial, provocate de apropierea Lunii, notând că şi tsunami-ul din 2004 ce a provocat 230.000 de morţi s-a petrecut cu 2 săptămâni înainte de un moment de apropiere al satelitului natural.

NASA susţine că astfel de conexiuni nu au nici o bază în ştiinţă, oferind ca exemplu "super luna" din 1983, când nu a avut loc nici un dezastru natural. Un alt exemplu oferit de agenţia americană este luna decembrie a anului 2008, când Luna s-a apropiat de Terra aproape la fel de mult ca şi acum fără a provoca vreo catastrofă naturală.


SURSA :
http://www.descopera.ro/dnews/8073216-nasa-insista-superluna-nu-provoaca-dezastre-naturale


 

Mesaj de la Matei martie 2011



Mesaj de la Matei martie 2011

12 martie 2011
Cutremur, tsunami in Japonia, transformari ale constiineti colective, incercari viitoare, suflete in tranzitie, ingrijire personalizata; accelerarea ritmului inaltarii; valori intrinsece versus interese meschine; imaginea fabricata a SUA; boala mentala si emotionala; o lume mai buna pentru copii
1. Eu sunt Matei, cu salutari pline de iubire din partea tuturor sufletelor de pe aceasta statie. Cutremurul din afara coastelor JaponieI, pozitionat strategic pentru a da nastere unui tsunami, nu a fost lucrarea Mamei Natura. Singura ei implicare au fost miscarile initiale, care nu puteau fi evitate, ale Pamantului si apei, dupa ce Iluminatii au declansat cutremurul. Familia noastra din spatiu a putut sa le dejoace planul de a distruge complet orase si de a scufunda insula, omorand majoritatea locuitorilor; oricum, valorificarea intregii forte a oceanului este dincolo de capacitaea tehnologiei lor. Mama Natura nu este nici cea care a dat nastere numarului suspect de replici si ar trebui sa fie destul de clar pentru seismologi si geologi, ca se petrece ceva oribil de gresit.

joi, 17 martie 2011

Mesaj Mira din Consiliul Înalt Pleiadian prin Valerie Donner, 14 martie 2011

Mesaj Mira din Consiliul Înalt Pleiadian prin Valerie Donner, 14 martie 2011

Salutări, eu sunt Mira din Consiliul Înalt Pleiadian . Noi vă înconjurăm cu dragoste şi protecţie. Vă asigurăm că influenţăm cursul evenimentelor din lumea voastra. Avem flotele de nave care monitorizeaza atmosfera voastră, situaţia din Japonia şi din alte părţi instabile ale lumii. Aceasta este parte a muncii noastre. Facem în mod constant ceea ce putem şi vă asistăm într-o mulţime de moduri. Situaţia nucleară este de mare îngrijorare pentru noi toţi. Ce se întâmplă pe Pământ ne afectează şi viaţa de dincolo de atmosfera voastră. Este mult mai grav decât vrea mass-media sa vă facă să credeţi.

miercuri, 16 martie 2011

Fără frică!



Fără frică!

Autor: MARIA TIMUC

După acest devastator cutremur din Japonia, toată lumea s-a simţit "rău". N-am întâlnit nici o persoană în aceste zile care să nu fi trăit această acută senzaţie interioară de rău, dar – spre deosebire de alte catastrofe şi ca­lamităţi care-i ţineau pe oameni lipiţi de televizoare şi-i atrăgeau în discuţii interminabile despre răul produs, de data asta am observat "refuzul" de a-i da atenţie dezastrului. Discuţiile pe care le-am avut în aceste zile s-au rezumat la observaţia "mi-a fost groaznic de rău când am văzut ce
s-a întâmplat", apoi "nu m-am mai uitat la televizor, nu ştiu ce a mai fost" şi apoi "japonezii sunt pregătiţi pentru aşa ceva". Apoi, discuţiile s-au stins şi oamenii au readus în atenţie problemele din viaţa de zi cu zi. Pro­babil că au fost şi oameni care au stat cu ochii aţintiţi asupra catastrofei şi au suferit teribil... doar privind.

De ce ne simţim atât de rău de câte ori vedem suferinţa celor din jurul nostru? Ce mecanism face să ne cuprindă tristeţea, durerea, frica, îngrijorarea, lacrimile sau sentimentul neputinţei în asemenea situaţii, ce misterios mecanism acţionează asupra minţii şi al emoţiilor noastre, aşa încât, pe măsură ce-i dăm mai multă atenţie unui subiect dramatic, ne cuprind emoţii "dramatice pe noi înşine"? Mărturisesc că şi eu m-am uitat câteva minute la tv şi-n cele câteva minute m-a cuprins o durere copleşitoare, pentru ca, în ur­mă­toarele câteva ore, să mă caute diferite persoane care suferiseră un fenomen asemănător. Tuturor le-am recomandat "distragerea atenţiei" (ceea ce făcusem şi eu) ca pe un "remediu" împotriva emoţiilor ne­gative. Rugăciunea, implicarea în activităţile obişnuite ale vieţii de zi cu zi şi orientarea gândurilor către ceea ce ne dorim pot fi remedii binecuvântate atunci când nu avem soluţii concrete pentru o problemă. Este bine de ştiut că soluţiile concrete şi ajutorul clar, imediat şi categoric dat cuiva aflat într-o stare de suferinţă sunte opţiunea care nu creează negativitate în emoţiile noastre, în viaţă sau în experienţa altor persoane.

Privind suferinţa în lipsa oricărei soluţii noi creăm suferinţă în inte­riorul nostru şi, printr-un proces de autosugestie negativă, riscăm să atragem şi evenimente asemănătoare sau dureroase în experienţa vieţii noastre. Ne simţim rău atunci când privim tragedia altor oameni, pentru că ceea ce vedem nu ne place, nu ne dorim să vedem, nu ne dorim să se întâmple nici acelor oameni, nici nouă. Răul este, aşadar, ceva ce ne displace. Suferinţa emoţională pe  care o resimţim ne spune că ceea ce vedem este rău şi noi nu ne dorim răul acela. Privind către ceva rău fără să avem soluţii, ne este frică de rău în experienţa noastră, iar "frica de rău" îl atrage (frica este semn că gândim ceva ce ne displace, nu ne dorim). "De ce ţi-e frică nu scapi", spune un proverb, care ilustrează corect o cunoaştere umană profundă a "legii atracţiei" sau a capacităţii minţii de a atrage lucrul de care se teme. În consecinţă, dacă ne temem de ceva este binenevenit să ştim că ne apropiem de lucrul ce ne înfricoşează pe măsură ce ne gândim mai mult la el şi ne creează emoţii negative.


Dacă "de ce ţi-e frică nu scapi", cum spune proverbul, ce consecinţe poate avea faptul că vreo câteva milioane de oameni sunt înfricoşaţi de cutremure sau de sfârşitul lumii? Iar dacă frica este factorul de atracţie al răului (probabil cel mai puternic factor de atracţie dintre toate), atunci n-ar fi mai înţelept să înţelegem că în spatele fricii este dorinţa noastră de a fi în siguranţă? N-ar fi mai bine să căutăm soluţii şi să ne concentrăm asupra lucrurilor pe care le dorim sau ne plac, pentru ca aceste lucruri să se apropie mai mult de noi? Suntem umani prin milă şi compasiune, şi aceste trăiri nu trebuie îndepărtate din mintea şi din inima noastră, căci ele ne impulsionează să ajutăm, să găsim soluţii pentru ameliorarea suferinţelor. Dar, dacă nu avem soluţii concrete, avem la îndemână rugăciunea, gândurile bune, apre­cierea şi încrederea în Dumnezeu. Acestea toate, aşa cum ne spun proverbele, dar şi mulţi oameni de ştiinţă sau mari înţelepţi, sunt creatoare ale realităţii noastre fericite. Toate evenimentele se află mai întâi în minte, în emoţii şi abia apoi în... plan fizic. Noi nu mai putem schimba ceea ce se petrece fizic. Putem schimba însă imaginile din mintea noastră şi emoţiile negative. Iar ceea ce avem obligatoriu de schimbat este "frica". Mai puţină frică înseamnă mai puţină dramă umană. Dacă frica în doze mici ne poate ajuta în toate domeniile vieţii, frica în exces este distructivă, iar a ne distrage atenţia de la ceea ce ne înfricoşează este primul pas către bine!
SURSA : 
http://www.jurnalul.ro/opinii/editorial/fara-frica-571540.html 

marți, 15 martie 2011

Confederatia Galactica a Luminii -14 martie 2011



Confederatia Galactica a Luminii -14 martie 2011


SaLuSa- 14 martie 2011


Dragilor, trebuie să menţionăm că cutremurul puternic din Japonia, a fost precedat de unul anterior în Noua Zeelandă. Când aveţi ţări care sunt în zone de cutremur şi de fapt localizate pe Inelul de Foc, staţi ca pe un butoi cu pulbere, şi există întotdeauna şansa ca cele mari să aibă loc fie prin mijloace naturale fie provocate de om. Când Mama Pământ, își re-modelează suprafaţă, vă puteţi aştepta, prin urmare, la grave convulsii. În cazul Japoniei există posibilitatea ca plăcile tectonice să treacă unele sub celelalte , şi drept urmare ar putea să dispară în valuri.

luni, 14 martie 2011

Nutriţioniştii germani au răspunsul!

 
Nutriţioniştii germani au răspunsul!  
Cei mai renumiţi dintre ei au stabilit care sunt cele mai sănătoase 100 de alimente ce îţi protejează principalele organe. 
Lista acestora a fost publicată recent în ziarul Bild din Germania şi a făcut deja furori în întreaga lume.
 
În cazul legumelor şi fructelor se recomandă ca acestea să fie consumate proaspete sau congelate, iar plantele medicinale indicate de medicii germani trebuie administrate sub formă de infuzii, comprese sau tincturi.
 S-A OMIS AFINUL    PT OCHI    SI    DIABET

sâmbătă, 12 martie 2011

Manifestarea constiintei unitatii

Manifestarea constiintei unitatii

A venit momentul sa aratam ca putem! Putem inspira semenii nostri si putem inspira intreaga planeta!

Echipa ROLeader invita toate organizatiile si fiintele interesate la un program de respiratie comuna, dintr-o stare de conectare la constiinta universala, care sa ne permita ca la momentul extraordinar de Echinoctiu de primavara sa unim zeci de mii de romani in “cuget si simtiri” dupa urmatorul program:
           13 martie interval orar 21:30 – 21:40 intentia comuna - armonia
15 martie interval orar 21:30 – 21:40 intentia comuna - compasiunea
17 martie interval orar 21:30 – 21:40 intentia comuna - abundenta
19 martie interval orar 21:30 – 21:40 intentia comuna - sanatatea
21 martie (Echinoctiu de primavara) interval orar 21:30 – 21:40 intentia comuna - Iubirea neconditionata
           
Demonstrarea puterii lui 3 .Prin simpla impartasire a acestei actiuni cu fiintele dragi vom creste in mod exponential nivelul de traire si constiinta comuna. Daca fiecare dintre noi transmite acest mesaj la cate 3 persoane, care la randul lor transmit la inca 3 persoane, sunt necesare doar 13 nivele/iteratii pentru a acoperii intreaga populatie utilizatoare de internet din Romania.
            Imaginati-va cum va arata aceasta harta a Romaniei din anexa, in data de 21 martie. In atasament vedeti o poza cu repartitia geografica a celor 77 de romani prezenti la actiunea din 11 martie. Haideti sa cream impreuna o harta plina de cerculete rosii (peste 100 persoane in fiecare oras) in ziua de 21 martie.
            Este semnalul unui nou inceput!
           
 Pentru cei care aud in premiera despre aceasta actiune , va invitam sa explorati site-ul la urmatorul link.

Impreuna cream noua realitate!
Echiapa ROLeader


vineri, 11 martie 2011

Si am spus da. O poveste de iubire :Continuarea bestsellerului Mananca, roaga-te, iubeste



Si am spus da. O poveste de iubire
Continuarea bestsellerului Mananca, roaga-te, iubeste


La începutul lui 2010 a apărut în SUA, într-un prim tiraj de un milion de exemplare, Committed, mult așteptata continuare a cărții care a făcut-o celebră pe Elizabeth Gilbert, Mănâncă, roagă-te, iubește.


A devenit imediat Numărul 1 pe lista de bestselleruri nonfiction a publicației New York Times. în februarie 2011 a apărut în ediție broșată. între timp, Committed a fost tradusă, sub diverse titluri, în numeroase limbi și figurează pe listele de bestselleruri din multe țări.
Mănâncă, roagă-te, iubește... și mai departe?
Elizabeth Gilbert s-a căsătorit cu iubitul ei brazilian, întâlnit în Bali.
De fapt, Liz și Felipe, traumatizați amândoi de divorțurile prin care trecuseră, își juraseră să nu se căsătorească niciodată. Au fost obligați s-o facă - au fost aproape condamnați la căsnicie de autoritățile americane de frontieră - doar pentru a putea rămâne împreună pe teritoriul Statelor Unite.
La ceremonia de nuntă în cerc restrâns care s-a petrecut într-un orășel liniștit din New Jersey, Liz a spus da. A spus-o din toată inima. Dar pentru asta a trebuit să-și învingă, încetul cu încetul, enorma reticență față de căsătorie. Și a făcut-o în stilul ei: timp de aproape un an, călătorind cu Felipe prin Asia de sud-est, s-a documentat asupra căsătoriei. A încercat prin orice mijloace - lecturi, discuţii cu tot felul de oameni, apel la experiența familiei proprii - să se împace cu bătrâna instituție înainte de a-i trece încă o dată pragul.

Iar pe drum a descoperit o seamă de fapte interesante despre căsnicie, pe care le împărtăşeşte cititorilor cu hazul, inteligenţa şi compasiunea ei caracteristice. Dincolo de aceste „inserţii socio-istorice", cum le numeşte autoarea, noul memoir al lui Elizabeth Gilbert este o celebrare a iubirii, cu toate consecinţele şi complexitatea pe care dragostea adevărată, în lumea adevărată, le atrage după sine întotdeauna.
Autoarea a formulat cu simplitate, într-un interviu, concluzia noului ei volum: „Căsătoria e o stranie combinație de vis și realitate, iar noi, cuplurile, ne petrecem viața încercând să negociem granița dintre cele două. Am să spun asta, pentru ca este, cred, cea mai importantă informație din toată cartea: căsătoria nu e un joc pentru oameni tineri.“


joi, 10 martie 2011

Mesaj de la Arhanghelul Uriel, prin Jennifer Hoffmann


Mesaj de la Arhanghelul Uriel, prin Jennifer Hoffmann

Energia vietii
Lumea este o iluzie, pentru ca, in ciuda formelor solide pe care le imbraca materia in cea de-a treia dimensiune, totul este vazut (inclusiv schimbarile) prin prisma propriei noastre perceptii. Nu exista nicio viziune standard asupra lumii, pentru ca o putem vedea ca fiind frumoasa sau urata, plina de frica sau de iubire, trista sau vesela – totul, in functie de credintele, gusturile, sentimentele si gandurile privitorului. De fapt, fiecare dintre noi vede fiecare aspect al lumii intr-un fel unic, pentru ca lumea este vazuta prin ochii nostri si simtita prin intermediul propriilor emotii. Nu exista alt fel de a “vedea” sau simti lumea, decat din punct de vedere individual si foarte subiectiv.

miercuri, 9 martie 2011

Scara Ascensiunii- Arcturieni

 

Scara Ascensiunii- Arcturieni

  Salutari, Eu sunt Juliano.Noi suntem Arcturienii. Suntem încântâţi si entuziasmaţi , că putem participa la munca voastră. Această muncă ,cu cooperarea voastră, axaţi în descărcarea Scării Ascensiunii.  Scara cereasca a Ascensiunii, a fost acum descarcată deasupra Domului Stancii din centrul Ierusalimului. Acesta e un factor cheie în munca voastră ascensională. Pentru a vă înalţă  în cea de-a cincea dimensiune, sunt necesare anumite  conexiuni diferite si completarea unor diverse sarcini.

marți, 8 martie 2011

Vremea schimbarilor furtunoase: tsunami astral

 

Vremea schimbarilor furtunoase: tsunami astral

Marţi, Martie 8, 2011
de Camelia Patrascanu
In martie si aprilie un convoi planetar traverseaza impulsivul Berbec. Acest tsunami astral matura din viata noastra toate aspectele redundante, toxice si inutile, ce ne tin pe loc si nu ne mai permit sa avansam. Primavara lui 2011 ne schimba viata!
Convoiul incepe sa se formeze din 9 martie cand lui Jupiter (care deja se afla in Berbec din 22 ianuarie 2011 si va sta aici pana pe 4 iunie 2011) i se alatura Mercur. Jupiter este astrul care conduce tot convoiul planetar ce tranziteaza Berbecul, convoi responsabil de marile schimbari din viata noastra. Pentru unii e vorba de schimbari de relatii, sens si scopuri, pentru altii de schimbari de situatie prezenta datorita efortului personal si a curajului afirmarii.

luni, 7 martie 2011

Luna Noua in Pesti: 4 ianuarie 2011

 
 
Luna Noua in Pesti: 4 ianuarie 2011

(ora 22:08 Rom)
 Vezi harta

Analiza astrologica de Barbara Hand Clow (ii multumim Anei Nicolai)

Autoarea cartilor aparute in limba romana, la Editura For You: Codul intelepciunii mayase: accelerarea timpului si trezirea constiintei colective
si
Alchimia celor noua dimensiuni: profetiile despre 2011/2012, cercurile din lanuri si noua dimensiuni ale constiintei
Luna Noua in Pesti a sosit la tanc, pentru a ne ajuta sa integram aspectele spirituale ale transformarilor remarcabile care au izbucnit in timpul lunatiei precedente din Varsator (2 februarie). Avansam spre un nivel nou de libertate umana pe Pamant. Aliniati la nivel colectiv, prin stellium-ul in Varsator de luna trecuta, masa critica de oameni actioneaza in acord cu noul val al Erei Varsatorului, val ce abia a inceput. Multi inteleg ca acesta constituie marea trezire si incheierea Calendarului Mayas. Uau! Activarea constiintei intinde covorul rosu pentru noi toti, in timpul Ciclului Universal – ce debuteaza pe 9 martie – el nepavand calea imparateasca doar pentru magnatii petrolului si despotii cruzi. Inspirate de curajul remarcabil al semenilor nostri, inimile noastre se deschid si ele.

duminică, 6 martie 2011

Interviu cu Joe Dispenza



Interviu cu Joe Dispenza - Prima parte


Dr. Joe Dispenza este unul dintre cei mai populari protagonisti ai  filmului               " What the bleep do we know?", unde expune inspiratul punct de vedere despre  "Cum sa-ti construiesti ziua intr-un mod pozitiv".
 Dar cunoasterea sa despre creier trece mult dincolo de acele scurte  secvente din film.Doctorul Joe Dispenza ne explica in acest interviu cum lucreaza  substantele chimice in creierul nostru, mentinandu-ne in vechile obiceiuri  si modele comportamentale si ce poate fi facut pentru a depasi aceste tipare. El ne explica cum proliferarea jocurilor video violente este un pericol  pentru societate.


sâmbătă, 5 martie 2011

CE E RUGACIUNEA?



CE E RUGACIUNEA? 


O cerere adresata lui Dumnezeu? O conversatie cu EL? O forma de cersetorie a sclavului fata de Stapan? O comanda adresata “duhului din Lampa”? O forma de smerenie? O pierdere de timp si-o vorba goala? O conexiune cu Dumnezeu? 
Rugaciunea poate lua toate aceste forme, depinde de... persoana. 
V-ati gandit ce este rugaciunea pentru voi? În ce fel va rugati? Care e scopul rugaciunii voastre, dincolo de dorinte ce se voiesc împlinite. Si e normal, dorinta e motorul vietii, dorinta în sine nu e un pacat, doar continutul ei poate fi bun sau daunator pentru suflet. Deci... ce e rugaciunea pentru voi? Ce ar trebui ea sa fie? Care din întrebarile de mai sus contine definitia ei corecta? 
Va voi spune parerea mea în final... Doar o parere, desigur. 

ARE RUGACIUNEA EFECT? 

Binenteles ca da! Are efect întotdeauna. Chiar si atunci cand nu se vede, chiar si cand nu e cel asteptat... Intotdeauna rugaciunea calmeaza sufletul dandu-i pace, curata campurile energetice de diversele entitati agatate de aura, sau de gandurile noastre dizarmonice, ne ghideaza pe drumul cel bun, ne ajuta sa mergem pe linii de CHI, (de lumina), ne scoate in cale oamenii potriviti... ne ajuta sa capatam iertare pentru greselile spirituale si iubire in suflet. Deci crestere spirituala, apropiere de Dumnezeu

vineri, 4 martie 2011

5 Rani Interioare ale fiintei umane.



5 Rani Interioare ale fiintei umane. 
5 Masti de Acoperire

CARE ESTE PERSONALITATEA TA PRIMORDIALA, cea de dinainte de-a te naste? Care este ADEVARATUL tau EU? Tu cine esti cu adevarat? De ce i-ai lasat sa te respinga, sa te abandoneze, sa te umileaasca, sa te tradeze, sa te nedreptateasca? De ce ai ales sa aplici masti peste ranile tale interioare?

Masca are un rol protector. Ea ne protejeaza de suferinta. Ne protejeaza de noi insine, de ceilalti. Masca suntem noi, noi in functie de ceilalti. Masca este o identitate. Ne construim masti ticluite pentru  a ne ascunde golurile, pentru a ne acoperi ranile pe care le capatam inca din primii ani ai existentei. Lise Bourbeau este o scriitoare recunoscuta pe plan  international, autoare a 15 carti, dar si un specialist  renumit in dezvoltarea personala. Intr-una din cartile asle “Cele cinci rani care ne impiedica sa fim noi insine”, scriitoarea aduce in dezbatere o teorie extrem de interesanta, Teoria Ranilor fiintei umane si cea a Mastilor. Lise Bourbeau sustine ca problemele fizice sau emotionale actuale sunt efectul unor rani interioare pe care le-am trait inca din copilarie: Respingerea, Abandonul, Umilirea, Tradarea, Nedreptatea.

miercuri, 2 martie 2011

Un film initiatic pe care fiecare il percepe de la nivelul lui de constiinta .

Un film initiatic pe care fiecare il percepe de la nivelul lui  de constiinta .
~ BAB´AZIZ ~
˝…Este de ajuns să mergi, doar să mergi…  Cine are credinţă…  nu se va pierde niciodată… Cel care este impăcat cu sine insusi, nu se va rătăci… ˝

Prinţul isi contempla atât de profund sufletul
incât a uitat de lumea exterioară.
pentru o alta invizibilă.
 
˝…In aceasta lume, oamenii sunt
asemenea celor trei fluturi
din jurul flacarii unei lumanari.
Primul s-a apropiat si a zis:
Stiu ce inseamna iubirea.
Al doilea a atins flacara
usor cu aripile sale si a zis:
Stiu ca focul iubirii poate arde.
Al treilea s-a aruncat in inima flăcării
şi a fost mistuit.
Doar el a ştiut ce este iubirea cu adevărat….˝
˝Cu amestecul său de poezie mistică, de literatură diversă, de etică spirituală, şi cu multele lucrări muzicale magistrale, Sufismul este o cale pentru cei care caută o cale de a dobândi o mai mare apropiere de Dumnezeu, o mai bogată viaţă interioară, şi un bagaja de practici spiritual care să-i ofere sens şi profunzime.
Bab’Aziz, prinţul care şi a contemplat sufletul, este ultima parte din Trilogia Deşertului a regizorului tunisian. Nacer Khemir ( Căutătorii deşertului, Colierul pierdut al porumbelului).
Acest impresionat film din punct de vedere vizual, turnat in peisajul nisipos Tunisiano-Iranian, prezintă o multistratificată mostră de Sufism, expresia mistică a Islamului.
Bab’Aziz incântă cu frumoase şi profunde descrieri ale iubirii care animă relaţiile noastre cu Dumnezeu, cu lumea şi cu cei din jurul nostru.
Calea Inimii este întrupată de Bab’Aziz, dervişul orb care cunoaşte intim deşertul cu frumuseţile şi cu asprimile sale. El este un perfect exemplu de trăitor Sufist, practică ce înglobează umilinţă, curtoazie, reverenţă faţă de lume, şi respect faţă de ceilalţi. Împreună cu nepoata sa Ishtar, este pe drumul ce duce la întâlnirea de 30 de ani a Dervishilor.Dar ziua exacta si locul in care se va desfasura intrunirea nu pot fi aflate decat ascultand cu sufletul infinita liniste a desertului. Îngrijorată fiind in legătură cu găsirea locului, şi ajungerea la timp la întâlnire, a rătăcit împreună cu el multe zile printre dunele de nisip. El o asigură că cei care sunt destinaţi să ajungă acolo vor găsi cu siguranţă drumul.
Bab’Aziz invăţase să se predea lui Dumnezeu, cineva cu o astefel de credinţă netemându-se de obstacolele întâlnite pe drum. El o numeşte pe Ishtar micul înger, şi îi spune despre gropiţa din obraz că semnifică graţia lui Dumnezeu care a binecuvântat-o.
Pentru a o binedispune, îi povesteşte despre un prinţ care urmărind o gazelă în adâncimea deşertului, a ajuns să-şi părăsească viaţa lui luxoasă, fiind găsit mai târziu meditând lângă o oază micuţă din deşert, contemplându-şi propriul suflet. Cei care l-au găsit sau mirat foarte tare că a ales această cale, dar l-au lăsat în pace în final.
Acestă poveste este însoţită şi de altele spuse de alte personaje, cum ar fi un dervish cu părul roşu care care vede serviciul său din moschee ca un act de devoţiune faţă de Preaiubitul, Zaid un foarte talentat muzician, care căuta pe frumoasa fată a unui scriitor Sufist şi Osman cel care căuta palatul şi femeia pe care le descoperise pe când căzuse într-o fântână. Povestea prinţului precum şi ţelurile acestor personaje, ilustrează nevoia Sufiştilor de a căuta intimitatea cu Dumnezeu.
Scenariul scris de Nacer Kherim şi Tonio Gerrara, este construit în jurul demnităţii, devoţiunii şi profunzimii lui Bab’Aziz. Neputând vedea el este mereu atent la ce se întâmplă în jurul său. El nu este atras de posesiuni sau preocupat de părerea altora.
La unmoment dat Ishtar vede un grup de pelerini şi se indreaptă în direcţia lor, dar bătrânul o asigură că fiecare trebuie să-şi găsescă drumul singur.
Bab’Aziz priveşte moartea ca pe o zi a nunţii. El consideră atât viaţa cât şi moartea ca pe nişte daruri, la fel ca şi întreaga comunitate de dervişi care se intalnesc în cele din urmă şi oferă dansul lor Preaiubitului.
Privind imaginile tulburătoare şi ascultând impresionanta muzică a filmului, ne ducem cu gândul la această rugăciune a Sufistului  Hazrat Inayat Khan:
Dă-mi, oh Doamne
Gânduri adânci,
Vise înălţătoare,
Vorbe puţine,
Multă tăcere,
Calea dreaptă,
Vederea largă,
Şi sfârşitul în pace,
Amin˝
AICI PUTETI VIZIONA FILMUL!