marți, 30 august 2011

Scurte comentarii de la Neale Donald Walsch



Scurte comentarii de la Neale Donald Walsch

Salutari tuturor...

Saptamana trecuta, am promis ca in aceasta editie a Buletinului vom privi cu atentie la ceea ce am invatat eu in urma conversatiilor cu Dumnezeu, a prieteniei si experientei comuniunii mele cu Dumnezeu. Dati-mi voie sa incep aceasta discutie, prin a va spune ca, in primul rand am invatat ce inseamna cu adevarat sa traiesti Experienta Cunoasterii Divinitatii. Si ca am invatat cum sa intru in aceasta experienta, atunci cand imi doresc acest lucru. Ceea ce nu am invatat este cum sa o traiesc in permanenta. Si nici nu sunt sigur ca imi doresc acest lucru. Va voi explica, mai tarziu, de ce.

luni, 29 august 2011

Ingrediente pentru o viata mai buna sau horoscopul saptamanii 29 August - 4 Septembrie 2011

Ingrediente pentru o viata mai buna sau horoscopul saptamanii 29 August - 4 Septembrie 2011

Faina, zahar, oua si unt. Cam acestea ar fi ingredientele de baza pentru orice prajitura, pentru orice tort pe care il savuram sau il preparam. Plecand de la aceste elemente esentiale  lucrurile incep sa se diversifice si putem adauga ciocolata, frisca, diferite creme etc astfel incat sa iasa un tort foarte gustos.  In lume exista o mare varietate de torturi de la cele mai normale pana la cele mai excentrice ca si forma si gust.  Dar care ar fi tortul cel mai bun? Haideti sa analizam si sa vedem care sunt factorii care fac un tort bun.

In primul rand nu exista 'tortul cel mai bun din lume' care sa fie pe placul tuturor. Fiecare om are gusturi diferite. Unii prefera ciocolata, altii frisca, altii fructele etc. Fiecare om isi are propriul tort favorit!
Dar dupa ce am ales ce fel de tort dorim putem sa ne analizam care sunt elementele care il fac sa fie bun sau mai putin bun. As sublinia urmatorii factori mai importanti: ingredientele, tehnica cofetarului si tehnologia avuta la dispozitie.

sâmbătă, 27 august 2011

Ce se intampla cu Reiki?

Ce se intampla cu Reiki?


articol preluat de la adresa: http://reiki.com.ro/wordpress/ce-se-intampla-cu-reiki   ©2011 Don Beckett

O multime de oameni mi-au pus aceasta intrebare in ultimii ani. Raspunsul nu este unul pe care majoritatea dintre noi suntem dornici sa-l luam in seama. Avem tendinta sa trecem usor peste el si sa mergem mai departe cu munca noastra. Dar, brusc am simtit ca trebuie sa-l iau in seama, de dragul oamenilor care abia incep sa afle despre Reiki. E important ca acestia sa stie ce este si ce nu este Reiki – pentru ca multi dintre ei sunt indusi in eroare si astfel sunt condusi in directii daunatoare.

Cu tot respectul cuvenit pentru entitatile nenumarate care sunt prezentate drept Reiki in zilele noastre, acest articol este destinat sa ofere celor ce aspira sa studieze si sa practice Reiki, elementele de baza despre ceea ce este si ceea ce nu este Reiki.

vineri, 26 august 2011

Convergenta Cosmica, Calendarul Mayas

Convergenta Cosmica, Calendarul Mayas

Dr. Carl Calleman, intervievat de Lilou Mace– Juicy Living Tour 2011 (ii multumim Anei Nicolai)

19 august 2011

Lilou: Buna, Carl Calleman!
Carl Calleman: Buna, Lilou!
Lilou: Ma bucur sa te vad, din Boston, in Franta ... Iti multumesc pentru timpul acordat ca sa ne impartasesti aceste informatii despre apropiata Convergenta Cosmica. Carl, de ce o numesti Convergenta Cosmica, ce anume se petrece atunci?
Carl Calleman: Ei bine, ne apropiem de sfarsitul Calendarului Mayas, in care e vorba de 16 miliarde de ani de evolutie. Si ne apropiem de incheierea a noua Valuri diferite, indeosebi de incheierea Valului al Noualea, care are frecventa cea mai inalta dintre toate valurile creatiei Universului. Din cate pot spune, scopul acestui val este sa introduca o schimbare finala a polaritatii constiintei.
 

marți, 23 august 2011

Parinti si copii

Parinti si copii
Părinţi inteligenti
-
Generaţia actuală de părinţi a vrut cumva să compenseze lipsurile copilăriei lor şi a încercat să dea copiilor ce aveau mai bun: cele mai frumoase jucării, haine, plimbări, şcoli, televizor şi calculator. Alţii le-au umplut timpul copiilor cu multe activităţi educative ca învăţarea limbilor străine, informatică, muzică. Intenţia este excelentă, însă părinţii nu au înţeles că televizorul, jucăriile cumpărate, internetul şi excesul de activităţi blochează copilăria, în care copilul are nevoie să inventeze, să înfrunte riscuri, să sufere decepţii, să aibă timp de joacă şi să se bucure de viaţă.
Acest lucru se întâmplă pentru că inteligenţa lor a fost blocată, noi ne-am transformat în maşini de muncit iar pe ei îi transformăm în maşini de învăţat.
1. Blocarea inteligenţeiSistemul educaţional actual aduce foarte multă informaţie, de cele mai multe ori inutilă. Copiii şi tinerii învaţă cum să opereze cu fapte logice, dar nu ştiu cum să abordeze eşecurile. Învaţă să rezolve probleme de matematică, dar nu ştiu să-şi rezolve conflictele existenţiale. Sunt antrenaţi să facă calcule fără să greşească, dar viaţa este plină de contradicţii şi probleme care nu pot fi calculate. Acest lucru se întâmplă pentru că inteligenţa lor a fost blocată, noi ne-am transformat în maşini de muncit iar pe ei îi transformăm în maşini de învăţat.

luni, 22 august 2011

Cei 6 stalpi ai increderii in sine

Cei 6 stalpi ai increderii in sine
Profesor doctor, speaker, psihoterapeut si specialist in dezvoltarea personala, Nathaniel Branden este considerat a fi unul dintre cei mai mari psihologi ai secolului si unul dintre cei mai remarcabili autori motivationali. Experienta lui Nathaniel Branden ca autor si psiholog s-a concentrat indeosebi in jurul increderii si a stimei de sine. Renumele sau este strans legat de acest aspect. In cartea sa The Six Pillars of Self-Esteem (Cei sase stalpi ai increderii in sine), Nathaniel Branden ne prezinta cei 6 stalpi ai increderii in sine, practici la care ar trebui sa apelam zilnic. Iata care sunt in conceptia lui Nathaniel Branden cei 6 stalpi ai stimei si ai respectului de sine:
Traieste constient – Nu te uita prea mult in trecut, nici prea mult in viitor, ci traieste in prezent. Invata sa te bucuri de frumusetea lui “acum”. Fii receptiv la ceea ce se afla in jurul tau si fii prezent la propria viata, la propriile actiuni, la propriul comportament. Eforturile tale trebuie sa se concentreze nici mai mult, nici mai putin decat asupra a ceea ce are loc acum. Nu neglija circumstantele si imprejurarile si raporteaza-te intotdeauna la ele. Fii deschis catre informatia care iti poate parveni dinspre exterior si care te poate ajuta in concretizarea obiectivelor, valorilor si intereselor personale. Nu-ti pune ochelarii atunci cand te uiti la ceea ce se petrece in lumea ta interioara. La fel cum nu neglijezi lumea exterioara, nu neglija nici lumea interioara. Este important sa le asculti, ba mai mult, sa te implici in amandoua.

duminică, 21 august 2011

Cancerul si alimentatia - "Studiul China"

 Cancerul si alimentatia - "Studiul China"
            Doctorul american COLIN CAMPBELL, considerat un gigant al nutritiei, a scris, dupa cercetari intinse pe zeci de ani, o carte fundamentala, despre legatura dintre cancer si alimentatie. "Studiul China" este considerata punctul de cotitura al medicinei viitorului.            Desi foarte putin cunoscuta de publicul larg, cartea "Studiul China" este apreciata drept cea mai completa cercetare medicala intreprinsa pana acum in lume, ce demonstreaza legatura directa intre cancer si alimentatie. Studiul reuneste zeci de cercetari desfasurate, timp de mai bine de 27 de ani, sub patronajul Institutului National pentru Sanatate din SUA si al Institutului American pentru Cercetarea Cancerului, care l-au finantat. Au fost antrenate universitati si laboratoare de prestigiu si o armata de savanti din intreaga lume, rezultand sute de comunicari stiintifice publicate in literatura de specialitate. 


 



Fiind unul din savantii care au contribuit la descoperirea dioxinei (o substanta foarte toxica, utilizata la productia de erbicide), in 1967 a fost cooptat in Filipine, in echipa profesorului Charlie Engel, pentru a investiga cauzele incidentei neobisnuit de mari a cancerului de ficat la copiii filipinezi. Proiectul finantat de Agentia de Dezvoltare a Statelor Unite urmarea sa amelioreze alimentatia copiilor malnutriti din randul saracilor.



sâmbătă, 20 august 2011

Mesaj de la Matei 11 august 2011

 Mesaj de la Matei 11 august 2011

11August  2011
Sunt Matei, cu salutari pline de iubire, din partea tuturor sufletelor de pe aceasta statie. Timp de cateva decenii au existat atat de putine dovezi ca viata planetei Pamant insasi era salvata, incat nimeni nu avea nici cea mai mica idee ca un lucru atat de maret si fara precedent se afla in desfasurare. Primul deceniu al acestui mileniu a fost insa plin de intamplari care i-au determinat pe oamenii care gandesc sa inceapa sa faca anumite conexiuni  ce au condus la concluzia ca semnele unei schimbari aflate in desfasurare, nu mai pot fi puse la indoiala.

joi, 18 august 2011

Cele 7 legi spirituale ale despartirilor

Cele 7 legi spirituale ale despartirilor

Ce-am CASTIGAT si n-am pierdut dupa o despartire.

Debbie Ford aduce in centrul atentiei cele sapte legi de natura spirituala care ne pot ajuta sa vedem divortul ca pe un castig, iar nu ca pe o pierdere. De asemenea, autoarea dezbat
Divortul si despartirile nu sunt intotdeauna usoare. De multe ori se intampla sa ne marcheze emotional si sa lase urme adanci in sufletul nostru. De multe ori percepem o despartire ca pe un sfarsit sau capat de lume si sentimente.

De multe ori percepem o despartire ca pe un esec personal, o greseala de care nu mai putem scapa. De multe ori percepem un divort ca pe o pierdere. De multe ori ne trezim dupa o despartire jucand pe bune rolul victimei suferinde si resemnate. Nimic nu este insa misiune imposibila daca suntem deschisi experientelor pe care le traim. O despartire poate fi insa un nou inceput. Un divort poate fi o provocare pozitiva. Un castig. O oportunitate. Un divort poate fi o experienta de viata transformatoare. Un divort poate fi folosit ca o lectie de viata prin care inveti, evoluezi, te dezvolti intr-o persoana mai buna.
e si subiectul divortului spiritual.

Conversatia dintre Barbara Hand Clow si Jim Self

Conversatia dintre Barbara Hand Clow si Jim Self


19 iulie 2011

Jim: Astazi o avem ca invitata in emisiune pe Barbara Hand Clow. Dupa parerea mea, ea este una dintre persoanele emblematice care contribuie la aceasta evolutie si transformare a constiintei, de foarte mult timp. Sunt, de multi ani,  unul dintre admiratorii ei si consider ca informatiile pe care ea ni le furnizeaza sunt de mare actualitate si extrem de utile, pentru multi oameni. Barbara a studiat limba rusa, este psiholog, teolog si a fost educata de unii dintre cei mai interesanti oameni, nu doar de pe planeta asta, dar si din alte lumi. Relatia pe care a cultivat-o in toti acesti ani – si care pe mine ma fascineaza – este cea cu pleiadienii. Barbara, bine ai venit in acest interviu si astept cu nerabdare sa purtam aceasta conversatie.
Barbara: Buna Jim, ma bucur sa te aud.

miercuri, 17 august 2011

Pot sentimentele pozitive sau negative să afecteze sănatatea fizică ?

Pot sentimentele pozitive sau negative să afecteze sănatatea fizică ?
  • Pot gândurile şi sentimentele pozitive sau negative afecta biochimia delicată a organismului sau echilibrul acid/alcalin al pH-ului?
  • Iubire, frică, bucurie, furie, tristeţe, fericire şi resentiment…
  • Pot sentimentele pozitive sau negative să afecteze sănatatea fizică, mentală şi spirituală a organismului nostru?
Teoria mea despre boală şi sănătate, propusă în ceea ce eu numesc “Noua biologie”, nu numai că ia în considerare efectul pe care alimentaţia îl are asupra fiziologiei noastre, dar şi efectul psihologiei asupra fiziologiei şi spiritualităţii noastre.
Nu doar starea de sănătate a corpului influenţează sentimentele din mintea noastră, ci ,la rândul lor, gândurile şi sentimentele pot afecta starea de sănătate a întregului organism.

marți, 16 august 2011

Tabara Reiki Olanesti 8



Tabara Reiki Olanesti 8


6-11 septembrie, 2011
A opta editie a taberei Olanesti, dedicata evolutiei spirituale si terapiilor complementare, se va desfasura in perioada 6-11 septembrie. Sunt, ca de obicei, bineveniti, practicanti de Reiki de toate gradele, proveniti de pe toate liniile de initiere, fara nici o discriminare. O sa aruncam punti intre Reiki, Qi Gong, autocontrol, esoterism, samanism si numeroase alte scoli de evolutie spirituala.

Vor sustine cursuri sau seminarii, vor raspunde la intrebari si se vor afla la dispozitia participantilor:
- Nicu Gecse,
http://reikiwa.ro/
- Georgeta Yeti Popescu, http://psihosfat.wordpress.com/
- Vlad T. Popescu, http://sfat.info/
- Oreste Teodorescu, http://codulluioreste.blogspot.com/
- Meda Voicu
- Dan Vatcu,
http://www.projectki.com/
- Roberto Quaglia, http://www.robertoquaglia.com/

Inscriere: cei care doresc sa participe, sunt rugati sa solicite formularul de inscriere de la reiki.sfat@gmail.com, cel tarziu pana in data de 25 august 2011.

Programul in detaliu:
http://www.sfat.info

joi, 11 august 2011

Testul D.S.M. fascinantul test al celor 3 Imagini

Testul D.S.M. fascinantul test al celor 3 Imagini

Acest ingenios si atipic test de personalitate iti pune la contributie imaginatia si perceptia vizuala, dar te si ajuta sa descoperi despre tine lucruri pe care nu le stiai. Afla ce spun cele 3 imagini despre tine!
Buna dimineata, soare… Astazi nu citim lucruri negative. Astazi nu ne mai ciulim urechile ca sa auzim lucruri rele. Astazi nu mai permitem informatiilor negative sa patrunda in viata noastra. Astazi nimeni nu se grabeste sa inchida revista preferata pentru ca are prea mult de munca. Astazi nimeni nu paraseste pe nimeni. Astazi nimeni nu moare. Astazi nu citim articole greu de digerat. Astazi ne relaxam putin pe Garbo.ro si ne gandim la ceea ce inseamna viata. In loc de articolele cu care v-am obisnuit, v-am propus un test atipic, inedit. A ajuns la noi prin minunatul telefon fara fir care poate fi internetul. Nu stim cine a dat primul tonul, insa va garantez ca acest mic test va va binedispune in mod sigur. Astazi, inainte sa citim horoscopul pentru a afla ce spune despre noi, privim niste imagini. Da, privim niste imagini. Si ele pot spune anumite lucruri despre noi.

miercuri, 10 august 2011

Participati la Convergenta Cosmica ! 23-26 septembrie 2011 articol de Carl J Calleman (autorul cartii Calendarul Mayas, publicata de Editura For You)

Participati la Convergenta Cosmica !
23-26 septembrie 2011
articol de Carl J Calleman (autorul cartii Calendarul Mayas, publicata de Editura For You)

(ii multumim din suflet Alexandrei,
pentru ca s-a straduit sa traduca cat mai repede, acest articol)
In momentul in care scriu (31 iulie 2011), ne aflam la inceputul celei de a Cincea Zi a Celui de-al Noualea Ciclu, apropiindu-ne la fel de rapid de sfarsitul acestuia si de incheierea intregului calendar maias, pe 28 octombrie 2011. Mai sunt trei Zile (care acopera o perioda de trei luni obisnuite), in care efectele Celui de-al Noualea Ciclu se amplifica in ton cu frecventa inalta a acestuia – frecventa de transformare catre unimea constiintei.
Chiar daca avem cu totii unele idei despre cum va avea loc aceasta transformare finala, nicio fiinta omeneasca nu cunoaste detaliile exacte a ceea ce urmeaza sa se intample. Stam cu totii in camera de asteptare a unui doctor cosmic si habar nu avem cum va trata El sau Ea, acest pacient.

sâmbătă, 6 august 2011

IUBIRE NECONDITIONATA

IUBIRE NECONDITIONATA

Am un nou membru in familie,
este o placere sa-i vezi cum interactioneaza
"vesnicii dusmani" cum se testeaza
si cum se joaca impreuna.Mare bucurie pentru prima jucarie improvizata  din ce am gasit .