vineri, 30 martie 2012

România sărbătorește Earth Hour 2012

România sărbătorește Earth Hour 2012

41 de oraşe din România sărbătoresc Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din toate timpurile. La invitaţia WWF- România, acestea s-au înscris pe lista Oraşelor Oficiale Earth Hour din întreaga lume şi se pregătesc intens pentru seara de 31 martie.
Orașele Oficiale Earth Hour 2012 sunt: Bistrița, Adjud, Aiud, Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Botoșani, Brăila, Brașov, București, Baile Tusnad, Calafat, Cluj-Napoca, Constanța, Drobeta Turnu-Severin, Deva, Focșani, Galați, Giurgiu, Horezu, Iași, Oradea, Panciu, Roșiorii de Vede, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Roman, Salonta, Slatina, Satu Mare, Sighișoara, Slobozia, Târgoviște, Timișoara, Vatra Dornei, Tulcea, Turda, Vaslui.

luni, 26 martie 2012

Testoasa de pe stalp. O geniala poveste cu talc!

Testoasa de pe stalp. O geniala poveste cu talc!

Un tânăr mergea pe jos printr-un sat şi, la un moment dat, decide să ia o pauză. Se aşează pe o bancă, unde se afla un om mai în vârstă şi încep, firesc, să vorbească despre ţară, guvern, despre legiuitori şi cei asemenea lor.

Batranul îi spune tânărului:
- Eu îi compar pe parlamentari şi pe alţii asemenea lor cu o broasca ţestoasă aşezată pe un stâlp.
Intrigat, tânărul îi spuse:
- Eu nu înţeleg această analogie ... Ce vreţi să spuneţi, domnule?
Batranul a explicat:
- Dacă te plimbi prin ţară şi vezi cumva o broască ţestoasă stând în echilibru pe capătul de sus al unui stâlp de gard, ce poţi să te-ntrebi?

duminică, 25 martie 2012

30 DE BIZARERII ISTORICE

30 DE BIZARERII ISTORICE

         Va invitam la o mica incursiune in istoria mai putin cunoscuta, plina de umbre si picanterii care ne dezvaluie cat de inventiva, bogata si ciudata pate fi umanitatea.

1) La depunerea unui juramant, romanii obisnuiau sa jure pe testicule.
2) Moartea lui Slobodan Milosevic nu a fost de ajuns pentru oponentii sai. I s-a introdus un tarus in inima, pentru a-i distruge aspiratiile de a deveni vampir.
3) Mama lui Adolf Hitler a luat serios in consideratie optiunea avortului, dar doctorul ei a convins-o sa n-o faca.
4) Majoritatea oamenilor au un vocabular limitat la 10.000 de cuvinte, dar expertii cred ca vocabularul lui Shakespeare cuprindea in jur de 25.000.
5) Otto, rege al Bavariei, incepea fiecare dimineata cu uciderea unui taran. Pentru a-l potoli, supusii i-au dat in secret un pistol cu gloante oarbe, unul dintre ei se imbraca in taran si se prabusea intentionat la pamant la auzul pistolului.
6) Regele Carol al II-lea al Angliei adesea stergea praful de pe mumiile faraonilor pentru a le absorbi maretia antica.

sâmbătă, 24 martie 2012

Televiziunea: Opiul popoarelor de Wes Moore

 
 
Televiziunea: Opiul popoarelor
de Wes Moore
Cand va uitati la TV, activitatea creierului se muta din emisfera stanga, in cea dreapta. De fapt, experimentele conduse de cercetatorul Herbert Krugman au aratat ca, in timp ce telespectatorii se uita la televizor, emisfera dreapta este de 2 ori mai activa decat cea stanga – o anomalie neurologica.
Fluxul din stanga catre dreapta produce o crestere a ceea ce este drogul natural al corpului: endorfinele, care includ beta-endorfine si anchefaline. Endorfinele sunt identice din punct de vedere al structuri, cu opiul si derivatele lui (morfina, codeina, heroina, etc.). Activitatile care elibereaza endorfine (numite si peptide de tip opiu) sunt uzual formate de comportament (rar le numim dependenta). Acestea includ troznirea degetelor, exercitiile intense si orgasmul. Narcoticele externe actioneaza asupra acelorasi receptori (receptorii opioizi) ca si endorfinele, de aceea este o diferenta nesemnificativa intre cele doua tipuri.

miercuri, 21 martie 2012

Marte navighează cu toate pânzele sus - 5 -

Marte navighează cu toate pânzele sus - 5 -
Primăvara Arabă
Anul trecut când vorbeam despre eclipse, am vorbit despre ceea ce se petrece în Orient și despre descătușarea femeii, dovadă că trei musulmance au împărțit premiul Nobel pentru pace, dar și despre lideri care-și vor pierde poziția datorită incapacității de a mai comunica cu masele. Unul dintre aceștia a fost Moammar El Gadhaffi, despre care spuneam că nu va apuca sfârșitul anului. Acum aș vrea să amintesc un alt nume, cel al președintelui Siriei, Bashar al-Assad. 

IUBIREA CA TERAPIE


 
 
IUBIREA CA TERAPIE
 
Osho: Într-o lume plinã de iubire, terapia nu ar fi necesarã deloc

In timpul uneia dintre intalnirile cu discipolii sai, Osho a fost rugat sa raspunda la urmatoarea intrebare:

”De ce este îmbrãţişarea un instrument vindecãtor atât de eficient? Pânã nu demult credeam cã luciditatea, inteligenţa şi autoanaliza sunt principalele instrumente vindecãtoare, dar ele nu înseamnã nimic prin comparaţie cu îmbrãţişarea.”


Omul simte nevoia sã fie dorit. Aceasta este una din principalele nevoi ale fiinţei umane. Dacã nu se simte iubit, omul începe sã moarã. Dacã simte cã viaţa sa nu conteazã pentru nimeni, ea îşi pierde semnificaţia chiar pentru el însuşi.

luni, 19 martie 2012

CAI LA SOARE

CAI LA SOARE


Ieri am fost plecata la o matusa la tara sa-i sarbatorim ziua de nastere si la intoarcere am vizitat o prietena de la care ma aprovizionez cu diverse bio bunatati, a primit si ea o portie din prajitura sarbatoritei sa vada ce bunatate a iesit din ouale si laptele bio pe care le are ea in batatura.Cand am coborat din masina sub un soare puternic si un vant naravas am vazut aceasta priveliste minunata in fata ochilor, cai pascand si un manzut tare dragalas care a facut cateva sarituri si ture  cand ne-a vazut, parca ne saluta bucuros de oaspeti,pacat ca nu eram pe faza cu aparatul dar am remediat imediat situatia si cu soarele in fata, iata ce se vedea in zare.
O priveliste idilica si o pace binecuvantata .

vineri, 16 martie 2012

Soarele vostru multidimensional

Soarele vostru multidimensional

Mesaj de la Arcturieni



Dragii noștri, bine v-am regăsit! Noi suntem Arcturienii!
Probabil, foarte puțini dintre voi cunosc în detaliu despre furtunile geomagnetice. Există tot felul de explicații date acestor fenomene, unele destul de corecte. Dar explicațiile care se dau lămuresc parțial problemele legate de aceste furtuni. Rămân încă o mulţime de mistere pe care oamenii voștri de știință nu le-au deslușit.
Toți cunoașteți că furtunile magnetice sunt efecte ale activității solare, dar, probabil că nimeni nu vede o legătură între acestea și conștiința astrului vostru solar. Atât timp cât acest mister nu este rezolvat, nu se poate şti ce sunt cu adevărat furtunile electromagnetice.
Adevărata esenţă a soarelui, a vânturilor solare și furtunilor electromagnetice poate fi corect înţeleasă doar de o conștiință multidimensională, acesta fiind, de asemenea, motivul pentru care nu se cunoaște numele intrinsec al acestui astru, căruia voi îi spuneti simplu SOARE, fără a-l personaliza în vreun fel.


joi, 15 martie 2012

Sheldan Nidle - February 21 2012

Sheldan Nidle - February 21 2012

4 Kan, 17 Zac, 8 Manik

Selamat Jarin! Ne intoarcem! Multe continua sa se intample. Noi monitorizam negocierile finale intre societatile sacre secrete si armata lumii.

O alianta se formeaza care este o urmare a unei serii de arestari care va darama multe guverne majore controlate de intuneric.

Aceasta operatiune este programata sa inceapa odata ce intelegeri de baza sunt puse la punct si inutil sa mai fie spus, cabala intunecata lucreaza cu sarguinta ca sa previna acest lucru sa se intample.

miercuri, 14 martie 2012

MARIAN MOCANU Iarna pe ulita...prichindeii..

Iarna pe ulita...prichindeii..

http://marianmocanu.blogspot.com/2012/02/iarna-pe-ulita.html









Foto : Marian Mocanu
www.marianmocanu.ro ,
http://www.marianphotography.ro/ ,http://marianmocanu.blogspot.com/

Prichindeii...de Calin Abrahamfi ..Si ne zambeste iarna,si ne surprinde jocul... Copilaria toata e-o coada de catel. Caciuli hazlii de miel ce-alearga prin tot locul Si-un fulg strengar de nea pe-un nas de prichindel... ...Unu-i strengar,altul cuminte, De ei se bucura-n ograda Si magarusul fara-un dinte Si-oitele rotunde de zapada... Foto : Marian Mocanu
PRELUARE DE PE FACEBOOK DE LA   STOT MONICA

joi, 8 martie 2012

LA MULŢI ANI CU OCAZIA ZILEI DE 8 MARTIE !!!Happy International Women’s Day!

LA MULŢI ANI CU OCAZIA ZILEI DE 8 MARTIE !!!
Happy International Women’s Day!

Le doresc tuturor femeilor din lume implinire si iubire !!!




sâmbătă, 3 martie 2012

Eneagrama Personalitatii si Inteligenta Emotionala: tu cum te definesti ca persoana?

Eneagrama Personalitatii si Inteligenta Emotionala: tu cum te definesti ca persoana?


Dupa ce am aflat, folosindu-ne de Eneagrama Personalitatii, cum gandim  si cum simtim, a sosit momentul sa descoperim cum ne definim ca persoana atunci cand interactionam cu semenii nostri si ne punem in miscare inteligenta emotionala.

Astfel, in Eneagrama, cele trei tipuri de “persoana” (definita in raport cu ceilalti) sunt Liderul, Pacifistul si Castigatorul.