sâmbătă, 27 noiembrie 2010

A fost creată prima petunie neagră din lume



Specialiștii în horticultură au obținut prima petunie neagră pentru grădinile verii viitoare.
Noile flori cu o înfățișare deosebită, denumite Catifeaua Neagră, au fost create prin metode de încrucișare naturale pentru a le închide la culoare și vor fi disponibile în magazine la un preț de 2-3 lire (3-4 euro) pentru un bulb .
Experții sunt de părere că noua specie va fi foarte dorită de către grădinari, aceste flori creând un contrast minunat în combinație cu coloritul celorlalte flori.

Sloganul sub care au fost prezentate florile a fost: ”Negrul merge cu orice”.
“Sunt complet unice. Este prima petunie neagră din lume” a declarat Stuart Lowen de la Ball Colegrave pentru reporterii de la Daily Mail.
“Au fost create experimentând culorile florilor existente deja pe piață și au fost  înmulțite prin metode tradiționale.  Nu am folosit nicio tehnică de modificare genetică, doar simpla polenizare. Se spune că negrul merge cu orice și într-adevăr arată surprinzator de bine în grădină, potrivindu-se foarte bine cu flori albe, galbene și roz. Se intampla foarte rar sa obtii o floare atat de neagră ca aceasta, și ești foarte norocos dacă găsești ceva atât de întunecat la culoare” a mai adăugat Lowen.

SURSA: http://aliceboboc.wordpress.com  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu