duminică, 5 decembrie 2010

Sanctuarul ascuns al Australiei

Sanctuarul ascuns al Australiei 
Corpuri de barbati acoperite de muschi si liane, femei si copii iesind din stanci si trunchiuri de copaci, unii avand aripi de ingeri intinse incercand sa atinga cerurile, altii imbratisandu-se protector. Asta gaesc turistii care hoinaresc in unele parti ale padurii tropicale australiene, in Mount Dandenong, langa Olinda, sculpturi aborigene mistice contopite cu natura.


Aceste sculpturi fascinante, desi par creatia unor triburi aborigene, sunt, de fapt, opera lui William Ricketts, un australian excentric care si-a aratat astfel veneratia pe care o are fata de legatura unica pe care o au aborigenii cu natura.

Statuile sale din pamant exprima filozofia locala si anume ca oamenii trebuie sa se poarte ca si cum ar fi oaspetii naturii si nu stapanii ei.

Ricketts a devenit fascinat de cultura si traditiile aborigene dupa mai multe vizite in Australia Centrala, obiceiuri pe care le-a imprumutat dupa ce a trait alaturi de triburile Pitjantjatjara si Arrernte din 1949 pana in 1960. Acestia l-au adoptat ca si cum ar fi unul de-al lor si au pozat de buna voie pentru sculpturile care acum impanzesc padurile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu