sâmbătă, 17 septembrie 2011

Arghanghelul Uriel si Jennifer Hoffman – 28.08.2011




Rezultate sau daruri?

Tot ce cuprinde realitatea noastra exista pentru ca, la un anumit moment dat, noi am facut alegerea de a accepta sau de a refuza ceva. Asa este calatoria vietii noastre, in care alegem un lucru in loc de altul, pe baza credintelor, gandurilor, perceptiilor si amintirilor noastre. Pornind de la rezultatele aceastor algeri, mergem mai departe, luand decizii legate de viitor. Strategia aceasta neglijeaza insa o informatie foarte importanta, pentru ca, atunci cand urmarim doar rezultatul, vedem numai ceea ce „se intampla”. Daca urmarim darul adus de o anumita situatie, atentia noastra se indreapta catre invatare. Darul este mult mai puternic din punct de vedere spiritual in timp ce rezultatul are o puternica incarcatura emotionala.

Rezultatele ne fac sa ne simtim bine sau rau, plini de putere sau slabi, validati sau victimizati. Rezultatele nu conduc insa nicaieri, pentru ca le folosim numai pentru a ne judeca deciziile, prin prisma felului in care ne simtim. Daca ne place rezultatul, atunci consideram ca am ales bine; daca nu, algerea a fost proasta. Cu aceasta abordare nu progresam aproape de loc si ne simtim ca si cum ne-am invarti in cerc. Din acest motiv, suntem mereu pusi in fata acelorasi alegeri, de fiecare data alegand la fel. Folosirea rezultatelor pentru a ne judeca evolutia pe calea spirituala nu-i permite niciodata sferei noastre de alegeri potentiale sa se extinda, pentru ca facem alegeri pornind de la emotii si nu de la intelegerea situatiei.

Exista o lectie si o binecuvantare in toate. Acesta este darul care ne ilumineaza calea invatarii. Nu ne aflam aici pentru a suferi, suntem aici pentru a invata, a ne vindeca, a evolua si a transforma experienta noastra omeneasca, in parteneriat spiritual. Provocarea cu care ne confruntam este aceea de a inceta sa ne „simtim” calea si de a incepe sa invatam cu fiecare pas al calatoriei noastre, astfel incat sa putem gasi concluzia care sa ne conduca la extinderea campului nostru de potential, eliberandu-ne de suferinta si de lectiile dureroase, prin intelegerea vietii ca experienta fericita a unei manifestari intentionate.

Vor exista intotdeauna ocazii sa acceptam sau sa refuzam, dar, fara intelegere, vom ramane blocati in ciclurile noastre emotionale care creaza, iar si iar, aceleasi experiente, pentru ca nu exista incheiere, ca si cum am alerga pe o banda, aflandu-ne permanent in miscare, dar fara sa avansam niciun pic. Cand invatam si intelegem, ne asumam responsabilitatea, ne eliberam de constiinta de victima si facea alegeri pline de forta, constiente, in legatura cu modul in care ne folosim puterea. In acest punct, darul devine o treapta catre o intelegere si o constientizare mai ample, catre materializarea unor ocazii noi de a accepta sau de a refuza – ocazii aliniate cu scopurile nostre, pentru o viata fericita si plina de abundenta.

Cand este un elev pregatit
  
Atunci cand suntem pregatiti sa invatam ceva, cineva sau ceva ne iese in cale pentru a ne ajuta cu lectia respectiva. S-ar putea sa dobandim o frantura de cunoastere utila pentru intelegerea unei anumite situatii, sa auzim sau sa citim ceva care sa ne ajute sa inaintam pe calea noastra. Un eveniment din viata ne poate pune in situatia de a ne re-evalua modul in care am facut alegeri sau ne-am folosit puterea. Capacitatea de a ne conecta cu ceea ce avem de invatat functioneaza atunci cand suntem pregatiti si dornici sa primim informatia care ne poate ajuta sa trecem la un alt nivel al constiintei. Totul este o chestiune de sincronizare si asa se intampla in intregul Univers. Lucrurile se intampla atunci cand suntem pregatiti din punct de vedere spiritual, ceea ce nu inseamna neaparat ca suntem „pregatiti”.

Pregatirea spirituala si cea materiala sunt doua lucruri diferite. Spiritul poate sti ca suntem gata de schimbare, dar la nivelul ego-ului s-ar putea sa ne impotrivim acestei schimbari din toate puterile. Aceasta lupta este atat constienta, cat si inconstienta. La nivel constient s-ar putea sa ne fie frica de ce poate insemna schimbarea pentru noi si pentru ceilalti. Si atunci ne angajam intr-o actiune de auto-sabotaj subconstient, motiv pentru care, intr-un moment crucial pentru desfasurarea evenimentelor, ne imbolnavim, ne ranim, ii invitam pe ceialti sa ne critice sau sa ne judece sau devenim atat de paralizati de frica, incat nu putem sa beneficiem de ocazia cu care ne confruntam. Elevul din noi este gata, dar nu ne putem alinia nivelul de intelegere, credinta si increderea, cu noile ocazii. Nu este niciun esec in asta; inseamna, pur si simplu, ca nu suntem inca gata sa trecem pragul respectiv. Universul, in infinita lui rabdare, ne va ajuta sa cream o alta oportunitate, altadata.

Nu ne putem judeca si critica, pentru ca nu am fost capabili sa profitam de ocaziile pe care le-am avut pentru schimbare, deoarece, cateodata, aceste ocazii apar pur si simplu sub forma unui ghiont usor, care ne reaminteste ca urmeaza o schimbare importanta in viata noastra. Cand credem ca avem o singura sansa pentru schimbare, ne subapreciem serios dorinta spiritului de a ne fi de folos in indeplinirea scopului vindecarii noastre. Vom avea destule ocazii – sub forma a nenumarate lectii si a multor profesori – pentru a ne implini vindecarea. Totul se va intampla atunci cand vom fi spiritual si material aliniati cu ocazia respectiva. Ne aflam aici, atat in calitate de elevi, cat si in calitate de profesori, pentru a invata si pentru a preda, pentru a transcede teama si pentru a ne asuma potentialul, atunci cand suntem pregatiti.

Calatoria noastra catre intelegerea spirituala isi are si ea momentele de indoiala si neincredere – inclusiv momente in care ne simtim blocati si lipsiti de putere. Nu sunt semne de slabiciune, sunt numai indicatoare de pe drumul nostru, care ne reamintesc locurile in care trebuie sa ne realiniem cu propria putere si sa cautam noi cai de exprimare a darurilor in directia dezvoltarii caii noastre de viata. Sentimentele de incredere si siguranta vin atunci cand suntem aliniati cu schimbarea si, daca nu le simtim, putem folosi toate aceste indicii din partea spiritului, menite sa ne ajute sa facem schimbari in noi insine, astfel incat, atunci cand ciclul se repeta – si o va face – sa fim gata sa il intampinam si sa inaintam odata cu el.  

Mesajul lui Uriel – Scop sau perfectiune? 

Exista intotdeauna aliniere intre calea si credintele voastre, intre calatoria vietii si scopul acesteia, intre vindecarea pe care ati venit sa o obtineti si experientele pe care le creati, pentru a o putea atinge. Scopul vostru cel mai inalt reprezinta cel mai puternic aspect de care sunteti capabil in fiecare moment. Asta face parte din intelegerea dintre sufletul vostru si Sursa si acum nu mai exista doar o singura cale de la pamant la rai, pentru nimeni. Fiecare va ajunge la momentul potrivit pentru el insusi, in ritmul sau. A fi aliniati cu scopul inseamna a va afla pe propria cale in fiecare clipa – si asta este tot ce puteti face. E perfect.

Universul nu va cere niciodata perfectiunea, pentru ca ea exista deja in toate lucrurile, tot timpul si in toate felurile. Puneti vreodata la indoiala perfectiunea unei flori sau a oceanului? Atunci de ce v-ati indoi de propria voastra perfectiune? Exista un scop in perfectiune, dar scopul vostru nu este indeplinit prin a fi „perfecti”. Trebuie sa incepeti de la perfectiune si sa stiti ca nu faceti altceva decat sa treceti de la un aspect al perfectiunii, la altul. Scopul vostru este acela de a va vindeca – nu de a fi perfecti. Perfectiunea nu se atinge prin a fi mai bun sau cel mai bun, prin a avea cel mai mult sau prin a fi cel mai rapid. Perfectiunea este cine si ce sunteti voi, in ochii Sursei.

Scopul vostru exista in perfectiune, permanent – chiar si atunci cand va simtiti inspaimantati, pierduti si credeti ca nu traiti la nivelul adevaratului vostru potential sau atunci cand nu sunteti siguri de adevaratul vostru scop. Va traiti scopul in fiecare clipa – si asta include toate indoielile si fricile. Depasirea acestora face parte din scopul vostru, la fel cu a avea curajul da va accepta asa cum sunteti, in fiecare clipa. Cel mai mare dar pe care vi-l puteti face este acela de a va recunoaste perfectiunea, astfel incat sa va puteti concentra asupra adevaratului vostru scop pe calea vietii – care este acela de a deveni co-creatori cu spiritul.

Nu exista niciun scop in cautarea perfectiunii, pentru ca ea exista deja. Exista un scop in cautarea adevarului, in a nu te teme sa iti impartasesti lumina si in a nu te teme de critici sau de indoiala. Fiecare sunteti Lumina lui Dumnezeu, un semnal luminos al Iubirii Divine neconditionate – si asta este perfectiunea voastra. Scopul vostru este acela de a fi cei care sunteti, de a va transmite Lumina in lume si de a va onora pe sine si pe toti ceilalti in perfectiunea voastra. In aceste conditii va puteti focaliza energia si va puteti extinde de la un aspect al perfectiunii la altul, trecand prin dimensiunile timpului si ale vibratiei energetice, atunci cand va aliniati cu adevarul fiintei voastre si gasiti bucuria in perfectiunea voastra manifestata in creatia Raiului pe Pamant.

Vegetarieni si vegani

Atunci cand cineva din familia mea a hotarat, in adolescenta, sa devina vegetariana, i-a spus pur si simplu mamei sale ca nu va mai manca carne. Ideea ei era ca nu putea manca nimic din ce avea o fata. Asadar s-a ocupat singura de ceea ce manca si a refuzat sa mai manance carne. Si asta tine pana in zilele noastre. Mama ei i-a respectat alegerea si nu a obligat-o sa manance la fel ca restul familiei, chiar daca nu a crezut ca era ceva serios. Aceasta alegere este facuta de multi copii Indigo si de Cristal, iar pentru unii este o alegere foarte buna, pentru ca ei sunt usor influentabili de vibratiile energetice ale mancarii pe care o mananca. Mancarea este mai mult decat ce baga in gura. Ea reprezinta un element energetic pe care il absorb in campul lor de energie.

Imi pot imagina ce mi-ar fi spus mama, daca as fi hotarat sa devin vegetariana in adolescenta – si nu ar fi fost o discutie prea distractiva. Acum ne aflam insa in cu totul alte timpuri, scand exista cu totul alte generatii de copii. Multi dintre ei nu pot manca carne – si in niciun caz carne provenind de la animale care au fost tratate inuman, asa cum este cazul multora dintre ele, astazi. Unii nu pot, pur si simplu, sa gestioneze energia densa a carnii, in timp ce altii nu au nevoie de ea in dieta lor, chiar daca au nevoie de surse alternative de proteine. Aceasta este prima generatie de copii care au nevoie sa ia in considerare dietele vegetariene si vegane, ca o alternativa a dietei lor – si care s-ar putea chiar sa aiba nevoie sa manance astfel.

Generatiile Indigo si Cristal tind sa aiba in mai mare masura si diverse alergii si intolerante alimentare, acesta reprezentand un alt aspect al multiplelor modalitati prin care iau contact cu hrana lor. Orice ar manca constituie mai mult decat o sursa fizica de hrana, intrucat ii hraneste si din punct de vedere energetic. Asadar, daca o hrana este prea acida, contine prea multe chimicale sau provine dintr-o sursa traumatizata, ei resimt toate aceste aspecte la fiecare imbucatura (si noua ni se intampla la fel dar, de cele mai multe ori, la alt nivel). Din aceasta cauza, multi copii de astazi prefera o dieta limitata – multe mancaruri nu li se par bune sau nu au gust pentru ei. Trebuie sa le respectam alegerile.

Asta nu inseamna ca trebuie sa pregatim mancare diferita pentru fiecare copil al nostru, dar trebuie sa vedem mancarea ca fiind mai mult decat ceva ce bagam in gura, doar pentru ca ne este foame. Vibratia energetica a mancarii amplifica sau reduce resursele noastre energetice. In ultimii zece ani am devenit mult mai constienti de mancare, de beneficiile si dezavantajele ei – ceea ce face parte din atentia mai mare pe care am acordat-o modului in care ne ingrijim corpul. Ii putem multumi generatiei Indigo/Cristal pentru asta, deoarece ei sunt prima generatie de copii care insista sa isi aleaga mancarea, ajutandu-ne astfel sa devenim si noi mai constienti de mancarea pe care o alegem si de legatura ei cu intregul nostru corp, astfel incat sa putem alege constient, o mancare hranitoare la toate nivelurile noastre, in loc sa privim mancarea doar prin prisma unei actiuni simple de inghitire.

SURSA :  Editura For You Newsletter
(ii multumim Alexandrei)
Jennifer Hoffman

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu