sâmbătă, 10 septembrie 2011

TRECENA ACTUALA 1 Muluc — Trecena Armoniei

TRECENA  ACTUALA 1 Muluc — Trecena Armoniei




Semn al armoniei, stabilitatii si echilibrului, Muluc – sau Toj, în mayasa k’iche – intrupeaza un doar puterea, libertatea si pacea launtrica – pe care le transmit aceste stari de gratie – dar si toate luptele si provocarile prin care trecem, ca sa le atingem si sa le mentinem în viata noastra. Intr-un cuvant, el este semnul karmei, semnul achitarii si energia legii actiunii si reactiei, pe care il detine conceptul de karma. Fiind un semn puternic si deosebit de incarcat, Muluc acumuleaza un val puternic de energii, care va poate matura în orice moment. El are calitatea unica de a fi nagual-ul a doua elemente fundamentale – Apa si Focul – în manifestarea sa de ploaie si respectiv in intruchiparea sa de foc sacru, din ceremoniile mayase ale focului. El mai reprezinta ofranda, plata, amenzile si datoriile; mai semnifica concepte apasatoare în plan emotional, cum ar fi placerile carnale, semnele de rau augur, abuzul si neglijarea copilului si abuzul partenerului. Animalele totemice ale Muluc-ului sunt rechinul si puma. In traditia clasica mayasa, el este asociat cu punctul cardinal est si culoarea rosie.




În zilele de Muluc, mayasii aduc multumiri oricarui lucru aparut în viata lor, indiferent de valoare lui morala. In aceasta zi, ar trebui sa ne recunoastem datoria karmica, cu smerenie si sinceritate, si sa ne declaram intentia de a ne impaca cu acea datorie, dobandind echilibru si armonie în viata noastra. Ar mai trebui sa ne exprimam recunostinta pentru tot ceea ce se afla in echilibru si sa amelioram orice dezechilibru ramas. Aceasta este o zi buna pentru a solutiona, a plati sau a reconcilia datoriile, in general; nu doar pe cele karmice: ele ar putea fi financiare, morale sau personale.

În aceasta Trecena, straduiti-va sa atingeti o stare de totala stabilitate, echilibru si armonie. Indiferent de cat de aproape va aflati efectiv de acest obiectiv, intentia si calatoria sunt cele care aduc cel mai mare beneficiu, intrucat în decizia voastra de a atinge aceste stari de gratie, va deschideti sufletul fata de energiile lor vindecatoare si linistitoare. In realitate, aceasta este calea secreta de a va rezolva si echilibra karma, indiferent ca este vorba despre o karma pe care o aduceti în aceasta viata sau pe care ati acumulat-o de-a lungul anilor. Rezistati în fata tentatiei de a indrepta nedreptatile care vi s-au facut, de a-i da cuiva o „lectie”, de a mentine ranchiuna sau de a va lua revansa fata de cineva, pentru ca v-a tratat nedrept sau imoral sau pentru ca a comis o fapta rautacioasa.

Amintiti-va ca orice persoana care v-a nedreptatit si-a creat de fapt karma negativa, în functie de marimea si intensitatea faptei respective; prin urmare, nu este necesar ca voi sa depuneti eforturi ca sa incercati sa echilibrati talerele balantei. In realitate, v-ati putea crea karma negativa, daca va angajati intr-o forma oarecare de razbunare, producand astfel un lant infinit de revanse care, în ultima instanta nu ii este nimanui de folos.
Intrati mai degraba intr-un curent spiritual mai elevat: ramaneti în energia iertarii, pe care v-a facut-o cunoscuta Trecena precedenta, si continuati sa invatati sa iertati si sa va detasati; eliberati-va de energiile nocive si care produc legaturi, ale razbunarii si pedepsirii. Aceasta este o metoda puternica de a va elibera de trecut si de a le da un exemplu extraordinar tuturor celor care din jurul vostru. Nu numai ca ii veti umili si inspira pe cei vare v-au nedreptatit, insa este posibil si sa ii inspirati pe altii sa urmeze aceeasi cale catre armonie, în loc sa fie de acord cu razbunarea.



Intrucat Muluc este nagual-ul apei si focului – cele doua forte primordiale – pe parcursul acestei Trecene, o practica potrivita este sa le onorati intr-un fel pe amandoua: aprindeti o lumanare la inceputul sau sfarsitul – sau si la inceputul si la sfarsitul – fiecarei zile a trecenei, meditati la rasaritul Soarelui, atunci cand lumina sa este cea mai favorabila, faceti o baie relaxanta, beti multa apa pura.

Daca sunteti un semn de Muluc – prin nastere sau prin natura voastra – aceasta Trecena va va aduce la suprafata esenta voastra innascuta si va rezona cu curentii puternici ai simtirii si inteligentei voastre. Pe parcursul vietii voastre, se poate sa fi remarcat ca intensitatea, flexibilitatea si capacitatea voastra de a va adapta rapid la aproape orice situatie sau schimbare, starneste neincredere sau neintelegere în altii, care nu prea sunt atat de adaptabili sau de incarcati emotional. Daca asa stau lucrurile, ati putea folosi energia acestei Trecene, ca sa creati canale de comunicare pe care se poate sa nu le fi incercat pana acum si care vor ajunge mai usor si mai eficient la cei pe care ii iubiti, la prieteni si colegi.
(ii multumim Anei Nicolai)

(Text de Birgitte Rasine. Daca dorirti sa preluati textul acestei Trecene, va rugam sa copiati textul de mai sus în intregime si sa mentionati autorul si sursa: Birgitte Rasine/The Mayan Calendar Portal,  www.maya-portal.net.)
Ana Nicolai Practician de Vindecare Reconectiva si Reconectare
Reconnection and Reconnective Healing Practitioner
www.TheReconnection.com
Tel:  + 40 (0) 727 02 10 77; + 40 (0) 744 488 527; +40 (0) 368 / 00 24 38

SURSA  :Editura For You Newsletter

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu