joi, 12 martie 2015

ANAHATA – Chakra Inimii: dragoste, compasiune si iertare


ANAHATA – Chakra Inimii: dragoste, compasiune si iertare



Chakra inimii sau “Anahata”, reprezinta puntea de legatura dintre cele trei chakre mici, cele care se afla in legatura directa cu realitatea fizica in care traim si cele trei trei chakre superioare, cele care sunt concentrate pe aspectele spirituale ale Sinelui.
Anahata este localizata aproape de inima, de aceea este cunoscuta sub denumirea de “chakra inimii”. Acestui centru energetic principal ii este asociata capacitatea noastra de a ne iubi pe noi insine si de a-i iubi pe ceilalti neconditionat. Ceea ce este extraordinar de interesant este ca acest centru energetic detine mult mai multa energie decat creierul uman.



Prin vindecarea acestui centru energetic ne putem creste puterea vibrationala si putem deveni plini de eleganta, bunavointa si pace interioara. Acestea sunt doar cateva dintre darurile pe care ni le poate oferi acest centru energetic atunci cand este eliberat de toate blocajele. Tendintele de control si de a-i judeca pe cei din jurul nostru dispar si ca printr-un proces de metamorfoza, acestea se transforma in dragoste, inspiratie si bucurie.
In timp ce Manipura, cea de-a treia chakra, este direct conectata la egoul nostru si la increderea noastra de sine, cea de-a patra chakra, chakra inimii, are ca scop principal dezvoltarea iubirii si fericirii neconditionate. Acesta este spatiul in care reusim sa ne iubim doar pentru ca existam, eliberati de orice conditii exterioare sau interioare ne sunt impuse. Nu ne-am nascut cu intelegerea practicarii iubirii neconditionate, dar asta nu inseamna ca nu ni se ofera posibilitatea ca acest aspect sa poata fi dezvoltat pe parcursul vietii noastre.
Ajunsi la maturitate suntem provocati sa ne ridicam deasupra suferintei noastre interioare provocata de inconstienta lumii in care ne-am nascut si sa face alegeri pline de iubire si compasiune. Pentru a ne crea un mediu plin de dragoste in jurul nostru este nevoie sa iertam intr-un mod constient si sa ne eliberam de ranile noastre interioare. Cu totii ne-am aflat in situatii in care ne-am simtit lezat sentimentul de sine iar raspunsul nostru automat a fost adoptarea unei atitudini de victima.
Chakra Inimii, cu vocea sa suava, linistitoare, ne implora sa ne eliberam de toate aceste raspunsuri automate, sa renuntam la povestea noastra de victima si sa ne eliberam de nevoia de a intelege nedreptatea provocata de cei din jurul nostru. Ea este chakra care ne provoaca sa iertam, sa ne eliberam si sa iubim indiferent de ceea ce se intampla, ceea ce s-a intamplat si ceea ce se va intampla. Chakra inimii sporeste enorm puterea constiintei noastre si ne ajuta sa ne amintim adevarata noastra esenta, dragostea. Odata cu aceasta transformare interioara profunda, ne vom simti imbracati intr-o stare de gratie si de pace interioara.
In multe dintre picturile Egiptului Antic defunctul era testat pentru ca acestuia sa i se poata acorda accesul catre viata de apoi. Testul implica o cantarire a propriei sale inimi si compararea acesteia cu pana unei pasari. In cazul in care inima defunctului nu era ingreunata de o viata plina de vinovatie si durere si era usoara, ca o pana, acestuia i se permitea accesul in viata de apoi. Acele suflete blande care-si pot trasforma durerea in dragoste, indiferent de circumstantele exterioare sunt considerate a fi demne de Imparatia Cerurilor.
Trebuie sa intelegem ca acest centru energetic inregistreaza toate actiunile si toate gandurile noastre, astfel incat, potrivit traditiei egiptene, acestea sa poata fi analizate inainte de a ajunge in Rai.
Atunci cand cea de-a patra chakra este inchisa suntem urmariti in mod constant de timiditate, singuratate si de inabilitatea de a empatiza si de a ierta. Narcisismul si rautatea sunt starile fiintei noastre, stari care ne urmaresc in fiecare moment al zilelor noastre pana in momentul in care vom ierta si ne vom vindeca ranile interioare. De asemenea, persoanele care sufera de blocaje in zona acestui centru energetic au tendinta de a dezvolta scuturi energetice si de a se inchide in propria lor lume interioara, aceasta fiind o incercare a lor de a se proteja. In ciuda acestor incercari de protejare a Sinelui, aceasta atitudine are consecinte dezastruoase, instrainarea individului de cei din jurul lui si neincrederea devin stari obisnuite ale sufletului sau.
Persoanele care au acest centru energetic deschis sunt persoane generoase, deschise si sunt acoperiti in mod constant de un sentiment patrunzator de liniste si acceptare. Pentru acestia, compasiunea, bucuria si lipsa judecatii sunt un stil de viata. Acestia sunt oamenii care aleg sa fie fericiti, indiferent de experientele din trecut. Adesea acestia sunt capabili sa gaseasca fericirea in cele mai marunte aspecte ale vietii lor.
O a treia categorie de persoane sunt cele care au acest centru supra-dezvoltat. Aceste persoane au obiceiul de a trai foarte mult in lumea propriilor lor emotii. Au tendinta de a dramatiza exagerat de mult evenimentele si de a trai intr-o lume a victimizarii. Cunosti vreo persoana care se potriveste acestei descrieri?
Cu toate acestea, relatiile reprezinta o provocare pentru ei deoarece au tendinta sa fie extrem de sensibili si sa priveasca fiecare argument ca fiind un atac la persoana lor. Acestia confunda posesivitatea cu dragostea si adesea, acestor persoane le este imposibil sa vada si punctul de vedere al celorlalte persoane in cazul in care este contrariul propriului lor punct de vedere. Acestia-i considera pe ceilalti extensii ale propriei lor persoane si cred ca au nevoie de ceilalti pentru a se simti completi. In cele din urma, acestia se considera a fi incompleti sau deficienti intr-un anumit aspect al personalitatii lor. Intr-un mod ironic, aceasta inabilitate de a-i privi pe ceilalti ca fiind idivizi separati le creaza un mediu in care se simt neintelesi si complet deconectati. Individul afectat se simte neinteles si singur si din pacate, nu poate avea lucrul pe care si-l doreste cel mai mult.
Codependenta, gelozia, posesivitatea, viata traita in trecut, hipersensibilitatea si incapactiatea de a te conecta sunt toate semne distinctive ale unei Anahata hiper-activa. De cele mai multe ori, acest fenomen se petrece datorita sub-activitatii chakrei Muladhara (Chakra Radacinii) si o hiper-activitate a chakrei Anahata, aceasta combinatie facand ca supravietuirea si durerea nedepasita lucreaza impreuna pentru a crea o furtuna perfecta.
La nivelul organismului Anahata este asociata cu inima, cu plamani, cu timusul si cu diafragma. Prin urmare, blocajele acestui centru energetic pot provoca afectiuni cardiovasculare, dificultate in respiratie, astm, alergii si amorteala in brate si in degetele de la maini. Obezitatea poate avea, de asemenea, legatura cu un blocaj in zona Anahatei.
Vindecarea acestei Chakre va poate schimba intr-un mod fundamental viata. Iata cateva sugestii:
Fa-ti un bilant al vietii tale si identifica situatiile pe care le retraiesti din cand in cand in mintea ta si in care esti prins in rolul de victima. Poti sa gasesti o alta interpretare pentru cele intamplate? Te poti elibera de rolul de victima? Poti ierta pe cineva pentru orice nedreptate pe care ti-a provocat-o?
Chakra Inimii are ca scop deschiderea noastra catre iubirea neconditionata. Asa ca, poti incerca sa practici validarea proprie. Acest centru energetic detine energia de aprobare si de aprecierea fata de tine si fata de cei din jurul tau. Aminteste-ti, valideaza-te pentru ceea ce esti, nu pentru ceea ce faci!
Aceste persoane au fost ranite in anumite momente ale vietii lor si in loc sa-si vindece propriile rani, sa ierte si sa mearga mai departe, acestia ale sa traiasca intr-o lume a suferintei, care, intr-un mod ciudat, le provoaca o mica satisfactie. Acestia traiesc in trecut, isi blocheaza singuri accesul catre momentul prezent si catre potentialul aparitiei oricarei relatii autentice. Scopul lor in relatii este acela de a se simti in siguranta pentru a evita noilor situatii in care sa se simta raniti. Acestia se elibereaza de drama durerii lor devenind sentimentali. Se intampla adesea ca aceste persoane sa se considere a fi persoane romantice.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu