miercuri, 5 octombrie 2011

Osho-Iubirea este posibila numai in climatul lipsei de ego.

Osho-Iubirea este posibila numai in climatul  lipsei de ego.
  Osho-Iubirea este posibila doar in climatul lipsei de ego.Cu ego , iubirea nu poate creste.
Ego-ul este ca o stanca si iubirea ca o floare.Daca pui o piatra peste o tufa de trandafiri, nu e nici o posibilitate ca acestia sa creasca.
  Nici o posibilitate ca trandafirii sa-nfloreasca.
   Egoul poate face cu totul altceva:Poate sa te faca celebru , poate sa te faca un mare savant , un mare cunoscator , poate indeplini toate ambitiile legate de putere , prestigiu , bani.
   Dar el nu poate face un lucru care e foarte semnificativ in viata:El nu te poate ajuta sa cresti in Iubire.Si fara iubire , toate celelalte sunt inutile , deoarece fara iubire esti mort.


   Iubirea e viata.Cel mai mare secret al vietii.Fara iubire te stingi si mori.
  Fara ea nimic nu are importanta.Fara iubire de ce ar mai trebui sa traim?-pentru ca nu are sens.Unii se pot tarai , dar taraiala nu este viata.Unii pot vegeta , dar asta nu e viata.Unii pot supravietui , dar nu pot atinge culmile bucuriei.
   Dragostea deschide usa divinitatii cu conditia ca ego-ul sa fie scazut.Si poate fi scazut deoarece este un foarte fals fenomen inventat de noi.
   Noi am venit fara ego.Ego-ul nu e un fenomen natural.Este produsul societatii , a bisericii , a sistemului educational.Este o pseudo-realitate ,dar este sustinuta din toate directiile.Parintii il sprijina , toata lumea il sprijina , atat de natural copiii incep sa creada in el.
   Este o credinta , o autohipnoza.Dealtfel ego-ul nu exista.
   Cand cineva devine absolut tacut in meditatie , acela constata ca egoul nu exista si nici nu a existat la inceput.
  A fost doar o idee implantata in tine de societate.Societatea are nevoie de el deoarece societatea e ambitioasa.Fara ego nimeni n-ar fi ambitios.
Pana unde ne-a dus politica?Pana acolo ca am ajuns razboinici pentru a lupta ,a ucide si a fi criminali.Cum ar putea ei sa gaseasca oameni prosti care sa acumuleze bani? Cum ar putea ei sa posede toate aceste prostii fara ego?
  Intreaga societate depinde de ego.Si munca mea aici e sa te ajut sa vezi ca ego nu exista.Nu te agata de el si nu-l hrani mai mult.Asta e tot ceea ce spun:opreste hranirea egoului.Atunci el moare cu acordul tau.
Daca mergi pe calea aceasta , nu vei lasa traume in spate.Acesta este stadiul smereniei.
  Cand Isus a spus fericiti cei blanzi ca a lor este imparatia lui Dumnezeu.Prin blanzi el intelege fara ego.Nu asanumitii oameni umili , pentru ca oamenii umili au inca ego.Acum susul e jos pentru ca egoul sta in fata .
Persoana umila este cu ego , la ea egoul vine pe usa din spate.El a aruncat egoul prin usa din fata si l-a chemat pe usa din spate.Acum el are cuvinte de lauda la adresa umanitatii , smerenia se poate vedea in ochii lui , pe nas .Egoul este acolo.
Acum el vrea sa fie cea mai umila persoana din lume , umilul umililor - din nou competitie , din nou ambitie.
  Prin bland ,Isus intelege fara ego , nu umil - pentru ca fara ego nu inseamna nici egoist nici umil.Nu poate fi egoist pentru ca nu are ego si nu poate fi umil pentru ca fara ego cum te poti declara umil?
 El pur si simplu stie ca ego-ul este nonexistential si acest capitol este inchis.Acesta nu creaza un nou tip de ego , un ego mai subtil.Si aceasta este insemnatatea cuvantului fara ego.Daca cineva poate sa faca acest proces simplu al gasirii lipsei de ego peste tot , atunci exploziile iubirii s-ar produce , primavara ar veni , toti copacii ar inflori , pasarile ar canta si viata ar deveni o celebrare.
SURSA : mesaj mail

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu