miercuri, 12 februarie 2014

LUNA PLINĂ ÎN LEU, SF. VALENTIN ŞI ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR – 15 FEBRUARIE 2014 – MOMENTUL ADEVĂRULUI ÎN IUBIRE; “DECIZII CARE SCHIMBĂ VIEŢI” (13 – 18 februarie 2014)




LUNA PLINĂ ÎN LEU, SF. VALENTIN ŞI ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR – 15 FEBRUARIE 2014 – MOMENTUL ADEVĂRULUI ÎN IUBIRE; “DECIZII CARE SCHIMBĂ VIEŢI” (13 – 18 februarie 2014)




Nici ca se putea mai dragut, de ziua indragostitilor (de Sfantul Valentin sarbatorit de lumea intreaga) sa avem parte de energia Lunii Pline si nu in orice semn zodiacal…in zodia Leului, o zodie a iubirii si a bucuriei de a trai. Coincidenta sau destin?
Am sa-i las pe carcotasi sa spuna ca este doar o simpla coincidenta…in schimb eu ma voi ghida in continuare, cu optimism dupa vorbele lui Einstein: “Coincidenta este felul in care D-zeu ramane anonim”…





Revenind la Luna Plina in zodia Leului, as spune ca acest moment are conotatii karmice foarte puternice, mai ales datorita planetei Saturn, cu care Soarele si Luna realizeaza o configuratie provocatoare denumita in astrologie, CAREU in T fix.
Aceasta configuratie aduce cu sine anumite obstacole, dificultati in relatii, necesare constientizarii, invatarii unor lectii importante, exprimate de planeta focar, Saturn in Scorpion.
Aceste lectii se refera la iertare si flexibilitate in relatiile interumane.
Cu alte cuvinte, ar fi bine sa renuntam la incapatanare, orgolii exagerate, iubirea insemnand pana la urma acceptare, libertate si nu incercarea obsesiva de a-l schimba pe cel de langa noi, dupa bunul nostru plac.

Ascendentul acestui moment de Luna Plina se afla in Sagetator, un semn de foc, vesel ca si Leul, care ne vorbeste despre adevar, libertate, independenta, calatorii, comunicare, idealism.
Jupiter retrograd in Rac, guvernatorul acestui Ascendent, ne spune ca adevarul care ar putea iesi la iveala in aceste zile, poate chiar de ziua indragostitilor, are legatura cu trecutul.
In aceste zile se pot reedita evenimente din trecut sau relua discutii cu persoane din trecut.

Despre trecut ne reaminteste Saturn, Jupiter retrograd dar si Mercur retrograd aflat si el in configuratia careului in T, in conjunctie stransa cu Soarele si in opozitie cu Luna Plina.
Atentie ca aceste adevaruri pot crea furtuni in paradis…
Mercur retrograd aflat in Varsator tensioneaza Luna Plina din Leu si indica faptul ca acest interval sta si sub semnul instabilitatii, agitatiei, hipersensibilitatii. Incercati sa va pastrati calmul si sa tineti cont ca emotiile sunt exagerate in aceasta perioada.

Cea care poate oferi un sprijin, o rezolvare este planeta Marte in Balanta. Fiind in aspecte armonioase cu Luna, Soarele si Mercur ofera sansa unor actiuni comune in cuplu, amplifica pasiunea, dorinta de a comunica si a ajunge la o intelegere in numele iubirii.

Daca tot scriu despre iubire, nu am cum sa nu arunc o privire si la planeta Venus, responsabila cu iubirea, destul de chinuita in ultima perioada, in trecere prin zodia “rece” si pragmatica a Capricornului, de unde ne-a cam chinuit si pe noi…
Vestea buna ar fi ca revenirea ei la mersul direct, incepe sa rezolve usor, usor neintelegerile in amor. Incepand cu acest moment de luna plina si pana la sfarsitul lunii februarie, prin aspectul armonios pe care il realizeaza cu Saturn, va aduce pentru unii oarece stabilitate, fidelitate si mai multa liniste in cuplu.

Sfantul Valentin este un martir declarat ca sfant, considerat patronul protector al indragostitilor.
„După legendă el ar fi cununat un păgân cu un creștin, dăruia tinerilor îndrăgostiți flori din grădina lui si vindeca bolnavi. A fost învinuit de „cununare religioasă” a perechilor de îndrăgostiți, în ciuda poruncii împăratului roman Claudius II (268-270). De aceea, a fost condamnat la moarte și executat pe 14 februarie 269, din cauza credinței lui.”

Acest moment de Luna Plina, prin care Universul celebreaza ziua Sf. Valentin precede intrarea Nodului Nord (sau a “Destinului”) in zodia Balantei.
Nodul Nord se afla la acest moment de Luna Plina la gradul 0 Scorpion, un grad karmic de urgenta. Prin aceasta energie, prin evenimentele traite, am putea realiza pe “ultima 100 de metri” care ne sunt adevaratele dorinte sufletesti, cine sa ramana alaturi de noi si cine sa plece.

Din 19 februarie cu Nodul Nord in Balanta pentru un an si jumatate, vom pune pe primul plan echilibrul, armonia, intelegerea, iubirea, vom cauta adevarata implinire intr-o relatie, vom “porni” in cautarea sufletului pereche daca nu se afla langa noi…

Va reamintesc ca efectul Lunii Pline se poate resimţi cu câteva zile înainte (2-3 zile) dar şi după momentul maxim, multe persoane manifestă frecvent stări de insomnie sau de agitatie inexplicabila.

In intervalul 13 – 17 februarie, zodiile cele mai afectate emotional ar putea fi: Leii, Varsatorii, Scorpionii si Taurii.
Fiecare are undeva in astrograma zodia Leului, astfel ca acest moment de Luna Plina ne priveste pe toti.

Eu va doresc o Luna…plina de iubire, bucurie si intelegere, in amintirea unui suflet nobil, Sfantul Valentin.




SURSA:  ASTROLOG  Laura Hagiu

https://www.facebook.com/pages/Astrolog-Laura-Hagiu/163348073699555

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu