luni, 25 mai 2015

Cum sa-ti activezi puterea interioara in momentele grele

Cum sa-ti activezi puterea interioara in momentele grele


Cu totii am trecut prin anumite dificultati in viata si sunt sigur ca fiecare om a avut momente cand a spus ca nu mai poate sa faca fata tuturor incercarilor prin care a trecut, dar si-a dovedit mai tarziu ca a reusit.
Stiu si inteleg foarte bine cat de greu este atunci cand viata te loveste peste fata cu tot felul de probleme, dar mai stiu foarte bine ca tot ce ti se intampla in viata este in folosul tau si din fiecare moment dificil iesi cu mult mai puternic.
Mai stiu si vreau sa iti spun cu draga inima ca fiecare incercare prin care viata te poarta si implicit depasirea ei, reprezinta o dovada vie a cresterii tale si a dezvoltarii tale.

In fiecare zi, primim de la viata anumite situatii, care mai de care mai simple sau deopotriva unele la care nu gasim explicatii, si fie ca ne dorim sau nu, avem datoria fata de noi sa ne inarmam cu curaj si cu rabdare si sa trecem cu bine peste tot ce intampinam.
Stiu ca uneori te-ai simtit singur, trist si poate lipsit de putere si nu intelegeai de ce oare ti se intampla toate astea.
Daca ai fost ca si mine, adormeai cu lacrimi pe fata uneori si iti spuneai in minte ca nu mai poti, ca nu mai ai putere, ca nu stii exact ce sa faci pentru ca viata sa iti zambeasca.
Sunt sigur ca te-ai simti rau, ti-ai spus ca nu mai poti, ca nu mai stii ce sa faci, dar ai continuat sa mergi inainte si ai incercat sa treci cu bine peste orice obstacol.
Acum, cand vezi peste cate ai trecut, cand vezi cata putere ai dobandit dupa fiecare eveniment si situatie mai complicata, esti mandru de tine si de puterea ta, de campionul ce crestea dupa fiecare situatie dificila.
Asa este si nu iti spun doar ceea ce vrei sa auzi, ci iti spun cu mana pe inima lucrurile pe care le simt.
Poate ca nici tu nu te vedeai sa te ridici mai sus decat incercarile prin care ai trecut, nu te vedeai atat de puternic, atat de capabil sa treci chiar si prin cele mai grele batalii, dar ai reusit si astazi vreau sa te felicit.
Vreau sa vorbesc cu tine, cel care a reusit sa castige batalie dupa batalie si vreau sa iti spun ca fiecare lucru ce ti se intampla in viata este in folosul tau si te ajuta sa devii o varianta mai buna a ta.
Campionii sunt cei care se ridica dupa fiecare incercare prin care trec si tu ai resusit sa faci asta.
Temator si poate cu incredere in tine scazuta, ai mers inainte pentru ca exista o urma de speranta si o credinta in puterea ta si ca de fiecare data ai trecut cu bine atunci cand nu te-ai pierdut cu firea.
Nu te-ai ascuns precum un soarece fricos in vizuina, ci ai mers inainte castigand de fiecare data.
O greseala frecventa pe care multi oameni o fac este aceea prin care cred ca tot ce le este pus in cale are scopul sa ii distruga si nu sa ii intareasca asa cum este in realitate.
Am avut si eu o lunga perioada de timp in care ma gandeam asa si fiecare nou eveniment care venea imi confirma ca sunt mai slab, ca imi pierd din putere si ca devin din ce in ce mai mic.
Asa se intampla pentru mine pentru ca eu credeam asta si de fiecare data cand crezi un anumit lucru, acela devine realitate pentru tine.
Lucrurile pot sa prinda culoare si in viata ta incepand de astazi si inainte de a continua si de a-ti spune care este asul din maneca pe care il poti folosi de astazi inainte pentru a avea intotdeauna controlul in momentele critice, as vrea sa iti implementezi in mintea ta, prin repetare, convingerea ca orice moment dificil te intareste, te face mai puternic si mai increzator in fortele tale.
Este daca vrei treapta pe care urci cu fiecare moment dificil pe care il treci si aceasta scara te duce in sus si nu in jos asa cum majoritatea oamenilor cred.
Gandeste-te ca fiecare intamplare te ajuta sa urci la un alt nivel si poate ca nu imi dai dreptate acum, dar as vrea sa te uiti in experientele tale de viata, sa analizezi putin ce ganduri aveai pana sa faci fata provocarilor si ce ganduri aveai dupa ce ai trecut cu bine, sau acum cand te gandesti la momentele dificile din trecut.
Fixandu-ti aceasta idee si mergand in minte mereu cu ea, vei vedea ca viata nu ti se va mai parea un calvar si asta nici macar atunci cand treci prin situatii si experiente negative.
O simpla recadrare a situatiei are puterea sa iti opreasca suferinta si sa te motiveze atat de tare incat sa poti sa treci cu fruntea sus peste orice obstacol.
Si de ce nu ai trece cu bine, increzator in fortele tale cand stii ca orice iti este aruncat in cale are scopul de a te fae mai puternic?
Acum, as vrea sa vorbim despre un lucru pe care tot mai multi oameni nu il inteleg si daca nu il inteleg, automat ca nu stiu sa il foloseasca in favoarea lor si din pacate, tot la suferinta ajung si acestia.
E o capcana aici, una foarte mare in care am picat si am stat atatia ani crezand ca eu sunt nascut sub o stea ghinionista si ceilalti au norocul scris in frunte.
Mai tarziu am inteles ca fiecare om are o realitate si viata ii este determinata de sistemul lui de convingeri si daca eu imi hraneam mereu mintea cu ganduri negative si convingeri limitative, iti dai seama ce fel de viata aveam.
Vreau sa iti vorbesc despre esec si as vrea sa iti prezint adevarul despre acest lucru.
Prea multi oameni cand aud de esec se sperie si il percep ca si punctul final al calatoriei lor si abandonarea obiectivului, lucru incorect si daunator pentru viata si increderea lor.
Esecul este cea mai mare binecuvantare in drumul catre succes si el reprezinta acea borna ce te anunta ca esti pe drumul cel bun.
Esecul nu este o destinatie si nu este capatul dorintelor tale, ci o mica abatere, la fel ca o stationare pe care o faci atunci cand conduci pe o distanta mare.
Esecul este popasul pe care il faci pe marginea drumului pentru a te detensiona putin si pentru a face miscare si a reveni mai plin de putere si increzator pe acelasi drum.
Am vazut prea multe visuri ale oamenilor ce s-au pierdut la primul obstacol si oameni care au renuntat la prima abatere pentru ca au pus obsacolul mai important decat visul lor si au renuntat.
Esecul este inevitabil uneori, dar el nu are nici pe departe un efect negativ, ci unul pozitiv pentru ca este exact un feedback pe care il primesti ce te anunta unde ai gresit si te ajuta sa te intorci cu un nou plan de atac, o noua strategie si mai bine pregatit.
Era absurd ca esecul sa te opreasca atunci cand abia invatai sa mergi cand faceai poate 2 – 3 pasi, iar apoi picai si probabil ca daca te speriai de „esec” acum nu ai fi stiut sa mergi.
Asa se intampla si in viata noastra si gresim atunci cand consideram esecul un punct final si abandonam de teama ca nu vor mai putea face nimic.
Ei bine, atunci cand dai de momente grele, continua!
Este cel mai bun sfat pe care pot sa ti-l dau pentru ca trecand peste fiecare provocare devii mai puternic si mai increzator in fortele tale pentru ca si tu, ca noi toti, ai nevoie sa te dezvolti in fiecare zi.
Multi nu reusesc sa faca diferenta intre infrangerea temporara si cea definitiva si esecul iti arata ca planul pe care l-ai abordat prima data nu a functionat, asa ca ai nevoie de o imbunatatire a acestuia sau o inlocuire a lui cu unul mai bine documentat.
Tot mai multi isi abandoneaza dorinte importante si aleg cu buna stiinta sa lase controlul asupra infrangerii si ignora sa mearga mai departe spunandu-si ca nu se poate sau ca acest lucru se va repeta si nu vor mai avea nici o sansa ca ei sa poata face ceva.
Perseverenta este calea sigura de relizare a dorintelor tale si mai ales intelegerea ca esecul este doar o simpla abatere si nu o infrangere definitiva.
Fiecare esec ascunde in el samanta unei mari oportunitati si daca ai continua sa mergi inainte atunci cand viata te pune la incercare, succesul iti va fi asigurat pentru ca de regula el se regaseste la doar un pas de locul in care majoritatea oamenilor renunta.
Esecul reprezinta doar o oportunitate deghizata, o binecuvantare cu ajutorul careia poti merge inainte spre orice iti doresti si mai mult de atat isi poti elibera mintea de toate acele lanturi ce ii tin prizonieri pe foarte multi oameni.
Totul tine de modul in care privesti lucrurile din viata ta, la modul cum te raportezi la situatiile prin care treci si perceptia pe care o ai asupra lor si asupra esecului.
O simpla recadrare si schimbarea modului de a privi lucrurile te vor ajuta sa iti activezi puterea interioara in momentele dificile si te va ajuta sa intelegi cat de puternic iesi dupa fiecare batalie pe care ai castigat-o.
Si crede-ma ca Dumnezeu nu da niciodata o batalie mai mare decat poti duce si poti suporta.
Aplica ceea ce ti-am spus mai sus, raporteaza-te altfel la fiecare moment din viata ta si da-ti voie sa cresti, sa te eliberezi si sa mergi mai departe increzator in fortele tale si in nemasurata putere ce se ascunde in interiorul tau.
Analizeaza viata celor ce au obtinut un succes rasunator indiferent de domeniu si vei vedea ca succesul lor este direct proportional cu experientele negative pe care le-au avut inainte de a ajunge acolo unde se afla in acest moment.
Inainte de a incheia, as vrea sa te rog sa nu lasi ca acest articol sa fie doar o simpla informatie pe care ai citit-o si care iti trezeste o urma de speranta.
Imi doresc mult ca acest articol sa fie unul din acelea care te pune in miscare, te ajuta sa te raportezi intr-un mod diferit la esec si la provocarile din viata ta incepand din acest moment si unul care te indeamna la actiune.
Pe scurt, m-as bucura daca mi-ai scrie ca tot ce ti-am prezentat te-a determinat sa actionezi, chiar si cu cel mai mic pas, si te-a ajutat sa intelegi mai bine viata si toate binecuvantarile ei.
Imi doresc sa privesti totul mai clar, mai limpede si sa observi ca fiecare provocare din viata ta a reus  it sa te faca mai puternic si mai increzator in fortele tale si de acum inainte nu te vei mai teme de ce urmeaza, pentru ca stiu ca iti doresti sa cresti si sa te dezvolti in mod constant.
Iti multumesc si iti doresc numai bine!
Cu prietenie, Florin Iacob

SURSA:
http://depasestelimitele.com/blog/putere-momente-grele/   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu