luni, 15 iunie 2015

Umbra scoasa la lumina- Neptun retrograd 2015




Umbra scoasa la lumina- Neptun retrograd 2015


POSTAT DE YURI & VANDA PE 15 - JUNE - 2015


Din 12 iunie pana pe 18  noiembrie, cea de-a doua planeta ca marime din sistemul solar, intra in aparenta miscare inversa pe cer. Urmeaza 5 luni in care se vor intampla multe lucruri ce vor scoate la lumina multe din umbrele pe care fiecare le tine tainuite prin cotloanele mintii, mai ales ca Neptun este in Pesti, zodie pe care o guverneaza si o defineste.


Neptunul retrograd este cel care il scoate pe strut cu capul din nisip si il obliga sa priveasca realitatea drept in ochi pentru a-si da seama ca nu este atat de rea pe cat i se parea lui.

Asadar vin 5 luni in care ne va fi accelerata cresterea spirituala constienta si este posibil ca pana si cei care nu prea au legatura cu lumea subtila sa se trezeasca peste noapte cu capacitati deosebite care sa le permita sa acceseze lumile de dincolo. Vom avea vise intense chiar si mai ciudate si asta pentru ca Neptun scoate din adancuri lucruri de care nu mai suntem de mult constienti, dar care inca dor si care daca nu sunt tamaduite, ne pot bantui vieti de-a randul.  


Tot el ne aduce aminte ca sunt entitati divin- umane si ca nu putem fi oameni pe deplin fara sa ne recunoastem si sa ne sarbatorim divinitatea launtrica.
In aceasta perioada vom fi extrem de sensibili la nevoile si sentimentele altora si mai ales empatici. Sa nu va mire daca va veti simti la modul fizic, durerile celor din jur, tristetile si tulburarile lor.

 De aceea este important sa evitam situatiile care ne pot incarca negativ, supararile, enervarile, tristetile, caci ele vor trece foarte usor la cei din jurul nostru. Tot atat de contagioase vor fi si starile pozitive asa ca mai bine ii molipsim pe ceilalti de bucurie si lumina. Totul este sa le sarbatorim prezenta in noi, iar cand simtim ca suntem pe punctul de a pierde reperul vietii pamantesti va fi sufcient sa ne aducem aminte ca suntem fiinte spirituale care traiesc o experienta omeneasca, nu suntem oameni care traiesc o experienta spirituala. 


Deci ce avem de facut concret in urmatoarele 5 luni?

Sa nu ne mai ascundem dupa deget
Scheletele ascunse in dulapurile secrete ale mintii, pe care le-am incuiat demult si a caror chei le-am aruncat, nu mai sunt acceptabile cat neptun este retrograd. Daca pana acum a mai mers sa ne ascundem adevaratele sentimente si motivatii care stateau la baza a ceea ce facem, de acum inainte nu mai putem face asta. Neptun va scoate la lumina toate umbrele. 

Da intradevar el este planeta ce guverneaza lumile iluzorii si imaginare, lumile de vis si lumile in care evadam din realitate sub influenta alcoolului sau a drogurilor. Va intrebati si pe buna dreptate cum poate Neptun, maestrul disimularilor sa ne ajute sa vedem lucrurile mai clar si la dimensiunea lor reala?
Neptun ca si celelalte planete are calitati paradoxale. 


Pe deoparte aseaza ceata peste constiinta si pierdem legatura cu realitatea, pe de alta parte scoate la iveala tocmai acele lucruri care ne pun ceata in fata ochilor impiedicandu-ne sa vedem ce ne inconjoara. Ziceti si voi ce ciudata este energia lui Neptun, guvernatorul zodiei Pestilor. Verbul caracteristic al pestilor este “a crede” adevarul este ca diferenta intre ceata mintii si claritatea de cristal a constiintei de sine este data de puterea credintei.
Acolo unde credinta este doar o simpla incredere in divinitate, conditionata de ceea ce credem ca ni se permite sa traim, acolo ceata iluziei intuneca deseori ochiul interior. 


Acolo unde insa soarele credintei straluceste si la timp de noapte, nici o iluzie nu mai tulbura cerul constiintei. Asadar ni se face darul a 5 luni in care sa gasim in noi sau in afara noastra, acele lucruri ce ne impiedica cresterea, acele lucruri ce ne tin pe loc si cu capul in pamant, cautand in noroi reflexia stelei care suntem. Sa pornim fara interziere in explorare si sa nu ne fie teama de monstrii cu care ne vom intalni pe drum.


Lumile interioare

Da, trebuie sa va prevenim ca in perioada asta este posibil sa nu ne placa ce descoperim despre noi. Nu este usor sa avem brusc  in fata toti demonii si monstrii hraniti cu drag cu trecutul, prezentul si chiar viitorul nostru, hotii aceia de energie, timp si bucurie. Dupa fiecare intalnire cu ei, ne pierdem linistea, sanatatea si tihna deci incet am invatat sa ii evitam. Doar ca in urmatoarele luni nu ii mai putem ignora si evita caci altfel vor veni cu chopuri de cosmar sa ne sfasie linistea somnului.


Daca este sa ne gandim bine, de ascuns nu ascundem numai lucruri negative, numai demoni…ci si… culmea culmilor, ascundem si lucruri frumoase carora nu le dam curs, ingeri cu care evitam sa ne mai intalnim…cine sa ne mai inteleaga? Aproape ca ne este mai frica sa ne fie bine caci cu raul ne-am obisnuit. Binele ne sperie, caci nu e asa…viata e o lupta si nu ne-am nascut sa stam cu burta la soare. Mare gresala facem cand gandim asa…Refuzam frumosul si binele ca sa ne sacrificam cica… pentru binele altora. Cam mare ipocrizia nu credeti?


Neptun va face asadar doua lucruri: ne va scoate la iveala demonii cu care trebuie sa ne imprietenim si pe care trebuie sa ii iertam si sa ii transmutam in creatie si bucurie, dar ne va aduce aproape si ingerii pe care ii refuzam si ale caror daruri le ignoram. Dupa aceasta perioada nu vom mai avea nici o scuza pentru tristeti si jumatati de bucurii. Daca nu ne privim mintea in oglinda sufletului, daca negam ceea ce ni se reveleaza in perioada aceasta, cand neptun va reveni la miscare fireasca va trebui sa retraim traumele trecute pentru ca lectia sa fie invatata pana la urma. Dar atunci procesul va fi unui mai dureros si mai lipsit de recompense ca acum.

Sindromul “Dincolo de dincolo”

Vom fi mult mai deschisi si mai receptivi la lumile subtile care isi desafasoara timpul in paralel cu al nostru. Ne vom trezi plonjand in inaltul unor vise pe care nu credeam ca le putem avea. Ne va fi putin mai greu sa facem distinctia intre ceea ce visam si ceea ce traim. Nu spunem ca toti vom auzi voci si ne vom teleporta, dar daca sa intampla asta macar sa fim preveniti.

Odata cu aceasta deschidere vine si sensibilitatea fata de ceilalti. Ne va fi mult mai usor sa umblam in pantofii altora, sa le simtim trairile si micile dureri. Totusi laund asupra noastra tristeti, plangand o data cu cel care plange nu facem altceva decat sa accentuam o stare. 

Cel mai bine este sa facem fiinta respectiva sa simta ca nu e singura, ca ne pasa si ca impreuna putem gasi calea de a iesi din orice stare indiferent cat este de rece si intunecoasa. Daca simtim ca ne napadesc tristetile altora, nu ne ramane decat sa mergem intr-un coltisor tainic, sa meditam, sa spunem o ruga  pentru cel lovit de tristete si veti vedea cum norii se vor risipi.


Negare si droguri

Neptun este si cel care da scuza astrologica pentru un pahar in plus sau o doza chimica de fericire. Cat este retrograd poate sa apara in mintile noastre senzatia ca realitatae este de netrait, ca viata nu are sens, ca Dumnezeu ne-a parasit… si alte tristeti existentiale de genul acesta (cine nu le-a avut macar o data in viata?).  In perioada asta vom fi mai sensibili la efectele drogurilor acceptate si neacceptate social, mai doritori sa plonjam in realitatile lor si sa uitam de ceea ce ne inconjoara. 

Asta uneori sparge bariera dintre mintea constienta si cea inconstienta, dar poate avea si efect invers.
Noi doar va spunem ceea ce stiti deja. Chiar si dintr-o lume perfecta generata de o substanta, tot trebuie sa ne intoarcem aici si acum in aceasta realitate asa ca mai bine facem ca realitatea sa fie ceea ce ne visam …. este mult mai eficient!


Darurile lui Neptun

Fireste ca vine cu multe daruri, perle pescuite de inima din adancurile mintii, intuitii extraordinare, vise premonitorii sau care sa ne dea indicii vitale, viziuni si meditatii care sa ne dea puterea de a trece dincolo de timp si spatiu si de a ne hrani cu lumina direct din sursa divina, discutii pe parcursul carora sa ne lamurim obiectivele, ghidare din subtil, legatura plapabila cu ingerul pazitor, sunt numai cateva daruri. Pe restul va invitam sa ne descoperiti singuri.

SURSA  :  http://www.astrosofia.ro/2015/06/umbra-scoasa-la-lumina-neptun-retrograd-2015/

ASTRO-SOFIA 

Un comentariu:

  1. Intotdeauna am fost fascinata de toate chstiile astrale. Imi place cum ai reusit sa prezinti pricipalele idei si lucruri ce vor avea loc in viitorul apropiat. Astept cu nerabdare noi postari.

    RăspundețiȘtergere