sâmbătă, 9 iunie 2012

Cum să te iubeşti pe tine însuţi

Cum să te iubeşti pe tine însuţi


1. Încetaţi orice critică. Criticile nu schimbă nimic. Refuzaţi să vă autocriticaţi mereu. Acceptaţi-vă exact aşa cum sunteţi. Orice se poate schimba. Când vă criticaţi schimbările induse în d-voastră sunt menite să vă ţină în programul de neputinţă. Când vă aprobaţi schimbările vor fi constructive şi adevărate.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiţă


2. Nu vă înspăimântaţi singur. Nu vă mai terorizaţi cu gândurile d-voastră pline de teamă şi nesiguranţă. Acesta este un mod lamentabil de a trăi. Găsiţi-vă o imagine mentală care vă aduce linişte şi bucurie şi transformaţi-vă imediat teama şi frica în gânduri pline de pace.

3. Fiţi gentil, bun şi răbdător. Fiţi blând cu propria persoană. Fiţi bun cu voi înşivă. Aveţi răbdare cu d-voastră în timp ce învăţaţi noile programe, scheme de gândire. Comportaţi-vă faţă de d-voastră înşivă ca şi faţă de o persoană mult iubită.

4. Fiţi bun cu gândurile d-voastră. Când ne detestăm propria persoană, ne detestăm de fapt Sinele nostru Divin. Nu vă urâţi pentru gândurile pe care le aveţi, doar schimbaţi-le cu blândeţe.

5. Rugaţi-vă, fiţi în contact cu Sinele Divin. Criticismul distruge spiritul. Rugăciunea îl înalţă. Rugaţi-vă cât mai des, nu contează locul. Fiţi conştienţi, implicaţi cu toată fiinţa şi prezenţi în tot ceea ce faceţi.

6. Susţineţi-vă pe d-voastră înşivă. Găsiţi modalităţi diferite de a face asta. Adresaţi-vă prietenilor şi permiteţi-le să vă ajute. A cere ajutorul cuiva la nevoie, înseamnă a fi puternic.

7. Fiţi plini de îngăduinţă faţă de propriile defecte. Acceptaţi faptul că le-aţi creat pentru a vă acoperi o necesitate. Acum puteţi găsi alte căi de a le transforma. Desprindeţi-vă cu toleranţă de vechile programe, scheme de gândire.

8. Aveţi grijă de propriul corp. Învăţaţi să vă hrăniţi. De ce tip de hrană are nevoie corpul pentru a avea un nivel optim de forţă şi de energie? Învăţaţi să practicaţi exerciţii fizice şi descoperiţi ce exerciţii vă plac. Îndrăgiţi şi îngrijiţi templul în care locuiţi.

9. Lucraţi cu oglinda. Priviţi-vă des în oglindă. Exprimaţi sentimentul de iubire crescândă pe care-l aveţi pentru sufletul d-voastră. Iertaţi-vă toate când vă priviţi în oglindă. Vorbiţi cu părinţii d-voastră, privind în oglindă. Iertaţi-i şi pe ei. Măcar o dată pe zi spuneţi-vă: „te respect, te iubesc, te ador!”. Fii de partea ta în tot ceea ce faci.

10. Începeţi acum. Nu aştepataţi să vă simţiţi bine, sau să slăbiţi, sau să obţineţi un nou servici, sau să aveţi o nouă relaţie. Începeţi acum şi făceţi-o cât puteţi mai bine, prezent şi conştient.

PENTRU IOANA !

 „Puterea provine din disciplină”
SURSA:
 

Un comentariu:

  1. Buna,

    astazi am dat peste blogul tau e chiar pe sufletul meu.Si esarfele sunt senzationale exista si de vanzare? mai ales ca urmeaza craciunul

    Te rog scrie-mi pe adresa klaudiabart@gmail.com Multumesc

    RăspundețiȘtergere