Ce mananca la micul dejun Dr. Gabriel Cousens?
Dr. Cousens, Diplomat al Consiliului American pentru Medicina Integrativa si Holistica,
Diplomat Ayurveda, este considerat unul dintre cei mai importanti doctori dedicati stilului de viata cu hrana vie. Este deasemenea psihiatru, terapist, homeopat, practica acupunctura, ecologist, cercetator si un autor apreciat. Centrul medical condus de el, “The Tree of Life” (Arborele vietii) , este renumit pentru rezultatele miraculoase obtinute mai ales in domeniul bolilor de diabet.
In viziunea doctorului Gabriel Cousens, pentru a avea o zi plina de productivitate si energie, un mic dejun sanatos este la fel de vital, precum yoga sau meditatia de dimineata.
Astfel micul sau dejun preferat contine antioxidanti, omega 3, proteine din surse vegetale, adaptogeni, vitamine, minerale, amino-acizi si multe altele.
Terci de seminte chia
- Faceti o cana jumatate de lapte de nuci sau seminte
- Amestecati in ¼ de cana de pudra de seminte de chia
- „Condimentati” cu polen si fructe goji
Goji
Fructele Goji, contin 16% din greutatea lor proteina, comparand cu 20% in cazul fripturii. Contin 21 de minerale, sunt o sursa excelenta de potasiu (mai mult decat bananele), de fapt sunt cea mai buna sursa de potasiu din randul plantelor. Goji contin 18 aminoacizi in special arginina, l-glutamina si leucina. Ele contin de doua ori mai multa vitamina C decat portocalele si sunt cea mai importanta sursa naturala de vitamina B1 (tiamina), precum si cantitati importante de Vitamina B3(niacina). Au mai multa vitamina A decat morcovii si datorita indicelui glicemic care este 29, deci foarte scazut, au efect mic asupra nivelului zaharului in sange.
Goji sunt deasemenea un adaptogen si ajuta la construirea energiei jing in corp in special in rinichi unde aceasta este centrata si este sunt un puternic stimulator al sistemului imunitar. Fructele goji ajuta si la alcalinizarea organismului, mentinerea vitalitatii si sunt binenteles si un antioxidant general important.
Ajuta la producerea de colina, care este un nutrient esential pentru creier, memorie si intreg sistemul nervos, care combate leziunile provocate de radicalii liberi. Goji detoxifica ficatul si il protejeaza de efecte carcinogene sau hepatita.
Cercetarile au aratat ca fructele goji, extind viata celulelor cu 21% contribuind astfel semnificativ la prelungirea vietii. Nu degeaba David Wolfe in cartea sa Superalimente le numeste Fantana tineretii.
Doctorul Gabriel Cousens recomanda consumul unei maini de goji in fiecare zi.
Puteti citi mai pe larg despre acest fruct miraculos aici.
Semintele de chia
Semintele de chia au un continut mare de nutrienti precum omega 3, antioxidanti si fitonutrienti. Nu contin gluten, grasimi trans, zahar si au multa fibra si proteina.
Chia au mai mult potasiu decat bananele, mai mult calciu decat laptele, mai multi antioxidanti decat murele, de 15 ori mai mult magneziu decat brocoli, mai mult seleniu decat semintele de in, mai multe proteine decat fasolea, mai mult fosfor decat laptele integral, mai mult omega 3 decat somonul salbatic si mai mult fier decat spanacul. Pe deasupra este bogat in fibre si poate fi combinat cu o varietate de alte alimente.
Polenul
Polenul contine 18 vitamine, carotenoide, 56 minerale, 22 aminoacizi, peste 5000 de enzime, polizaharide si zaharuri simple, 15% lecitina(diferita de cea din soia), buna in special pentru dezvoltarea creierului dar si acizi nucleici.
Cercetari facute de oameni de stiinta din Franta, Italia si Rusia, arata ca polenul este una dintre sursele naturale bio-disponibile cele mai bune de proteine din lume.
Un aliment alcalin, considerat de multi unul dintre cele mai complete alimente gasite in natura. Polenul este bogat in antioxidanti, creste puterea, rezistenta, energia, viteza si stiuleaza sistemul imunitar. Reduce prezenta histaminei ameliorand deci multe alergii. Era numita de grecii antici “hrana zeilor”
Dr Gabriel Cousens recomanda consumul intre 1-3 lingurite/zi
SURSA: http://viataverdeviu.ro/ce-mananca-la-micul-dejun-dr-gabriel-cousens/
Sursa:
http://www.treeoflife.nu/ - Gabriel Cousens
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu