vineri, 1 februarie 2013

7 beneficii intr-o singura ceasca de ceai



7 beneficii intr-o singura ceasca de ceai






Alege sa bei, in fiecare zi, o cana de ceai. Este un remediu simplu, natural si eficient.

Afara inca este frig… Sa ne incalzim cu o cana de ceai si sa aflam impreuna ce beneficii pentru organism ascunde aceasta!

Poti bea o varietate intreaga de arome de ceai fara sa te plictisesti.



beneficii ceaiPentru a schimba gustul cafelei, putem sa adaugam lapte si sa ne jucam cu cantitatile de zahar ori indulcitor. Cand vine vorba de ceai insa, avem la dispozitie o gama variata de arome din care putem alege, fara sa ne plictisim vreodata - ceai verde, ceai negru, musetel, tei, mere, scortisoara, lamaie, portocala, cirese, iasomie etc. Putem alege intre arome lemnoase, dulci sau uscate si, datorita pretului accesibil, nu este nevoie sa bem doua zile la rand acelasi tip de ceai. Cand ne trezim dimineata si privim pe fereastra, putem sa ne alegem aroma de ceai in functie de dispozitia din ziua respectiva!
Image © Sxc.hu

O ceasca de ceai te ajuta sa te trezesti si te binedispune.

Prima inghititura de ceai pe care o servim dimineata ne energizeaza (nu doar cafeaua contine cofeina, ci si ceaiul) si ne pregateste pentru ziua ce urmeaza. Mai mult, aceasta bautura calda actioneaza si impotriva stresului. Daca la locul de munca ai multe sarcini de implinit si simti ca esti coplesita, refugiaza-te in ceai. In cel mai scurt timp acesta isi va face efectul asupra sistemului tau nervos si te va binedispune. Simplu, natural si eficient. Asa este ceaiul.

Orice tip de ceai este extrem de bogat in antioxidanti.

beneficii ceaiExista numeroase persoane care beau un pahar de vin la masa deoarece contine numerosi antioxidanti. Uita de vin si inlocuieste-l cu o ceasca de ceai care este bogat in antioxidanti precum flavonoidele si alti nutrienti extrem de benefici pentru functionarea inimii. Acesti antioxidanti prezenti in ceai te vor ajuta sa ‘arzi’ colesterolul rau din sange, pastrandu-l pe cel bun. Expertii in ceai mai sunt de parere ca aceasta bautura calda face minuni pentru organism scazand tensiunea arterial, prevenind blocarea arterelor si reducand riscul de cancer!
Image © Sxc.hu

Cand bei ceai, elimini din organism efectele daunatoare ale viciilor.

Exista mai multe studii ce sustin ca atunci cand bem ceai eliminam efectele daunatoare ale viciilor. Se spune ca ceaiul reduce efectul nicotinei asupra organismului.

O cana de ceai are numeroase beneficii medicinale.

Diversele tipuri de ceai sunt remedii naturiste inca din antichitate. Chiar si in ziua de astazi, chinezii si japonezii includ ceaiul verde si pe cel de iasomie in dieta lor zilnica datorita efectelor medicinale miraculoase. Frunzele de ceai contin tanin, substanta ce calmeaza durerile si alcaloizi care regleaza metabolismul. Partea irezistibila a ceaiului este aroma sa si proprietatile fiecarei plante in parte ce ajuta in procesul de digestie. Putem spune, pe buna dreptate, ca o cana de ceai pe zi ne scapa de doctorii!

beneficii ceaiCand bei ceai, iti cureti dantura.

Doar o cana (pe zi) de ceai verde ne improspateaza respiratia si ne curata nu doar dantura, ci si limba. Poti sa reduci vizitele la stomatolog daca bei constant ceai verde. Vei observa o schimbare majora nu doar in ceea ce priveste dantura, ci si cheltuielile!
Image © Sxc.hu

Band ceai vei reduce in mod natural consumul de zahar.

Poti intotdeauna sa iti rasfeti papilele gustative cu arome intense de ceai fara sa fie nevoie sa il indulcesti cu zahar. Asadar, poti reduce in mod natural consumul de zahar daca alegi sa consumi ceai in loc de cafea sau bauturi dulci.
Important este sa consumam ceai cu moderatie. O cantitate prea mare poate avea efecte adverse asupra organismului - aciditate stomacala crescuta, insomnie sau indigestie.
Foto front si main © Sxc.hu

SURSA: http://www.garbo.ro/articol/Sanatate/13095/beneficii-ceai/pagina-2.html

Un comentariu:


  1. Nu trece o zi fara sa beau o cana din aceste ceaiuri: http://www.dietapentrutine.ro/2016/04/18/cele-mai-bune-8-ceaiuri-pentru-slabit/

    RăspundețiȘtergere