marți, 17 februarie 2015

ANUL OII (CAPREI, BERBECULUI DE LEMN) - 19 FEBRUARIE 2015 - 7 FEBRUARIE 2016 - PROSPERITATE, ARMONIE SI CREATIE




ANUL OII (CAPREI, BERBECULUI DE LEMN) - 19 FEBRUARIE 2015 - 7 FEBRUARIE 2016 - PROSPERITATE, ARMONIE SI CREATIE



In noaptea dintre 18 spre 19 februarie 2015, chinezii din intreaga lume intampina Anul Nou al Oii sau Caprei de Lemn, an ce debuteaza odata cu a doua Luna Noua in Varsator din 19 februarie, ora 6.47 (calculata pentru zona Asiei).
Anul Nou Chinezesc se sarbatoreste in tari si teritorii cu populatie chinezeasca mare, cum ar fi: China, Malaezia, Indonezia, Hong Kong, Singapore, Vietnam, Taiwan, Macau, precum si in cartierele chinezesti din orasele din toata lumea.
Pentru a realiza acest articol, m-am informat citind mai multe materiale pe internet dar si discutand cu cateva persoane nascute in Asia.



Conform traditiei lor, pentru a-si atrage norocul in noul an, chinezii nu dorm deloc in ultima zi a anului care se incheie (pe 18 februarie), fac curatenie generala in casa, poarta imbracaminte rosie, petrec alaturi de familie si pentru a indeparta orice nefericire participa la spectacole cu "Dansul Dragonului" (Dragonul fiind considerat regele, cel mai puternic semn zodiacal)
Chinezii mai cred ca Anul Nou al Oii sau Caprei de Lemn va fi mai bun decat anul 2014, al Calului de Lemn.
Analizand prin comparatie temperamentul animalelor ce simbolizeaza anii 2014 si 2015, vedem calul, un animal naravas, ce stie sa mearga la trap dar si sa galopeze, pe cand oaia este un animal mai bland, ce-i drept uneori incapatanat.
Din Astrologia chineza aflam ca Oaia / Capra este "creativa dar se plictiseste repede; iubeste luxul, confortul si vrea sa aiba o viata linistita si lipsita de griji. 
In societate, Oaia / Capra are in general o atitudine pasiva, nu accepta conflictele, in care se fereste sa intre, sau daca intra fara voia sa, face tot posibilul sa iasa.
2015, anul lui Yuo Wei sau al 32-lea an al Berbecului de Lemn Verde (dar si al Oii sau Caprei) este reprezentat alegoric ca perioada de vara, o perioada de prosperitate si bunastare."
Anul Yuo Wei la chinezi indica o crestere lenta, constanta, cu perspectiva unei recolte bogate dar pretinde totodata sa nu primejduim o crestere sanatoasa printr-o graba nejustificata.
In concluzie, caracteristicile generale ale Anului Oii sunt blandetea, amabilitatea, armonia, prosperitatea si creatia, firea Oii fiind in general artistica.
In Astrologia chineza traditionala, exista 12 zodii simbolizate de animale, reprezentand totodata si anii chinezesti:
Oaie (Capra)
Maimuta
Cocos
Caine
Porc (Mistret)
Sobolan
Bou (Bivol)
Tigru
Iepure (Pisica)
Dragon
Sarpe
Cal
Zodiacul chinezesc imparte anii si in functie de cele cinci elemente: Metal, Apa, Lemn, Foc si Pamant :
- daca anul se termina in 0 atunci este un an Yang-Metal
- daca anul se termina in 1 atunci este un an Yin -Metal
- daca anul se termina in 2 atunci este un an Yang-Apa
- daca anul se termina in 3 atunci este un an Yin -Apa
- daca anul se termina in 4 atunci este un an Yang-Lemn
- daca anul se termina in 5 atunci este un an Yin -Lemn
- daca anul se termina in 6 atunci este un an Yang-Foc
- daca anul se termina in 7 atunci este un an Yin -Foc
- daca anul se termina in 8 atunci este un an Yang-Pamant
- daca anul se termina in 9 atunci este un an Yin -Pamant
Cum anul 2015 se termina in 5 este un an Yin (feminin) de Lemn.
Anul 2014 a fost tot un an de Lemn, insa Yang (masculin), a fost Anul Calului de Lemn, un an imprevizibil, cu provocari destul de mari pentru foarte multi.
Elementul anului 2015, Lemnul Yin, sugereaza principiul feminin creator si inceputurile de tot felul. Insusirile Lemnulului sunt considerate a fi generozitatea, idealismul si flexibilitatea.
Influenta pozitiva a anului Oii / Caprei de Lemn se va impune treptat in intreaga lume, mai ales dupa ce va depasi intervalul de turbulente din perioada Dragonului, martie - aprilie.
Astrologia europeana confirma aceeasi perioada de tulburente, prin ultimul careu exact (unghi de 90 de grade) dintre Uranus si Pluto, dintr-o suita de 7 astfel de careuri care au avut loc incepand din 2012, dar si prin cele 2 Eclipse, de Soare si Luna, ce se vor produce pe 20 martie, respectiv, 4 aprilie.
Pentru a va afla zodia in Zodiacul Chinezesc am atasat si o fotografie cu anii chinezesti, iar elementul il puteti afla prin ultima cifra din anul nasterii voastre.
Spre exemplu: o persoana nascuta in anul 1982 este Caine - Yang Apa (anul nasterii se termina in cifra 2) sau, alta persoana nascuta in anul 1975 este Iepure - Yin Lemn.
Intr-o alta fotografie atasata acestui articol, puteti observa si triunghiurile de afinitate ale animalelor zodiacului chinezesc, grupate astfel conform legii afinitatii (sau compatibilitatii).
Oaia (sau Capra) este compatibila cu Iepurele (sau Pisica) si Porcul (sau Mistretul). Este un triunghi caracterizat prin sensibilitate, intuitie, inteligenta dar si prin tendinta catre inactivitate.
Conform spuselor chinezilor, cei mai avantajati de energia anului Oii vor fi cei nascuti in Anul Iepurelui si in Anul Porcului.
Pentru cei nascuti chiar in Anul Oii / Caprei, anul 2015 va fi un an important, cu schimbari majore, dar ele nu vor fi agreate pe moment. Cu timpul, aceste schimbari se vor dovedi benefice.
Daca sunteti Lemn prin anul nasterii, 2015 poate fi un an important in viata voastra, plin de favoruri si reusite.
Lemnul este compatibil cu Apa si Pamantul. De asemeni, daca sunteti nascuti intr-un an caracterizat de elementul Apa sau Pamant este de asteptat ca anul 2015 sa va aduca in general lucruri bune.
Un an al Oii / Caprei a fost anul 2003 (cu 12 ani in urma), element tot Yin (feminin) dar de Apa. Cei care isi amintesc cum a fost anul respectiv, isi pot face o idee despre ce-ar putea sa le aduca 2015.
Un an sub energia Oii / Caprei Yin de Lemn, precum Noul An Chinezesc care incepe pe 19 februarie 2015, omenirea l-a trait ultima oara in anul 1955.
Multi astrologi care studiaza astrologia chineza dar si europeana, concluzioneaza ca anul 2015 va fi un an in care "calitatea vietii a multor oameni se imbunatateste iar criza care a chinuit multe tari in ultimii ani, promite in final sa fie depasita."
Anul 2015, al Oii (Caprei) de Lemn ne indeamna la pace, blandete, intelepciune, precum si la folosirea abilitatilor creatoare pentru a construi impreuna o lume mai buna.
Peste 1 miliard de oameni sarbatoresc Anul Nou Chinezesc plini de bucurie si speranta.
Aceleasi ganduri frumoase sa cultivam si noi, din admiratie si simpatie pentru un popor care in cursul istoriei sale milenare, a dezvoltat o strălucită cultura și civilizatie.

Succes!

SURSA:  
Astrolog Laura Hagiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu