luni, 12 decembrie 2011

Ceapa rosie, presedinta legumelor, moartea bolilor

Ceapa rosie, presedinta legumelor, moartea bolilor

 Ceapa  rosie, pretioasa ca o farmacie 

       Desi ceapa rosie este mult mai bogata in  substante necesare organismului uman decat cea alba,  calitatile sale terapeutice fiind nenumarate, la noi nu  se bucura de aceeasi popularitate precum ruda sa.
       Romanii prefera ceapa alba din obisnuinta, pentru ca  este ceva mai ieftina ori pentru ca nu stiu  nimic despre  ceapa rosie si o privesc ca pe o ciudatenie.


      Ceapa rosie are  in compozitie toata grupa de vitamineB, vitamina C, minerale  precum fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc si fier,  acid folic si biotina.
      Despre ceapa rosie,  Paracelsus spunea ca e la fel de pretioasa precum o  farmacie. Ceapa rosie este un puternic dezinfectant si  un bun diuretic, de aceea nu ar trebui sa lipseasca din  meniul zilnic al nici unei persoane. Daca esti racit,  tusesti si te doare gatul, ceapa rosie iti poate fi de  mare ajutor. Se curate trei cepe, se taie marunt ori se  zdrobesc cu pumnul de coltul mesei, se adauga zahar sau  miere si 150 ml apa.


Amestecul se fierbe  cinci minute, apoi se lasa la racit. Se filtreaza si,  din siropul format, se iau patru, cinci linguri pe zi.  Taie o ceapa in patru si pune-o langa pat, in dreptul  capului. Peste noapte te va ajuta sa respiri mai bine si  sa ai un somn linistit. Impotriva  durerilor de gat, taie o ceapa in felii, rondele,  presara zahar si pune-o la frigider pentru   cateva ore. 


Din siropul lasat ia cate patru, cinci lingurite zilnic. Calmeaza atacurile de panica. Ceapa rosie este un  calmant excelent. Crizele de nervi, atacurile de panica pot fi curmate imediat daca zdrobesti o ceapa si  respiri tinand-o aproape de nas. La fel se  procedeaza si  in caz de insomnie daca, din diferite motive, nu poti manca ceapa seara. Ceapa rosie, fiind un puternic  analgezic si antiinflamator, calmeaza durerile reumatice si  pe cele provocate de guta.

Ceapa taiata rondele,  asezata pe un tifon si incalzita la aburi, pe un capac  intors, se fixeaza pe locul dureros si inflamat. In caz de sinuzita se pot face  inhalatii cu aburi de ceapa rosie. Doua-trei cepe  de marime potrivita, zdrobite, cu tot cu coaja, se pun  la fiert intr-un litru de apa.

Dupa ce apa incepe sa  clocoteasca, se mai lasa inca cinci minute la fiert.  Inhalatiile se fac, de obicei seara, inainte de culcare,  si nu se mai iese afara din casa. Durerile de cap si  chiar  migrenele trec daca se leaga capul, pentru cateva  minute, cu o cataplasma de ceapa. Feriti-va casa si  familia de imbolnaviri tinand permanent sub pat, in  dreptul pernei pe care se doarme, o ceapa, intr-o ceasca  sau o farfuriuta.

Nu miroase, nu deranjeaza si nimeni  n-o vede. Mancati ceapa  rosie zilnic. Poate asa veti intelege de ce  oamenii de la tara sunt mult mai sanatosi decat cei de  la oras, de ce se imbolnavesc foarte rar si multi nici  nu stiu ce e aceea gripa.
SURSA FOTO: http://photo-dictionary.com/phrase/261/Red-onion.html
SURSA 1:MAIL
SURSA 2: http://presedintele.tumblr.com/post/9081744362/ceapa-rosie-presedinta-legumelor-moartea-bolilor

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu