luni, 17 septembrie 2012

Ritualuri zilnice de vindecare

Ritualuri zilnice de vindecare





– QUADO (14/02/2004)



Intrebare:
Am avut un soc atunci cand casnicia mi s-a destramat. Dupa numai cateva luni, m-am mutat inapoi in orasul in care m-am nascut si acum traiesc cu parintii, in vechea mea camera. Ma simt ca si cand, dupa toti anii de munca multa, ca profesionista intr-un oras mare, m-am intors inapoi – din punct de vedere al carierei, dar si financiar – cu ani intregi.


Caut un serviciu dar ma simt deprimata si frustrata din cauza a ce gasesc si a lipsei posibilitatilor, dar acum trebuie sa stau aici, cel putin din punct de vedere al ajutorului emotional pe care mi-l asigura familia. Nu stiu daca sa ma stabilesc la un serviciu vechi, ca sa fiu ocupata, sau sa incerc altceva (o cariera noua?) si sa tintesc mai sus. Vor trece luni pana voi avea casa mea si nu stiu ce sa fac, intre timp. Sotul meu se purta urat cu mine si a trebuit sa-l parasesc, pentru binele meu. Simt ca cele mai multe vise s-au naruit. Ce pot face, ca sa-mi fac viata mai suportabila?
 Raspuns:
Acesta este un moment de vindecare, nu un moment de a lua decizii vitale. Lasa in pace vindecarea. Petrece-ti timp invatand sa te eliberezi, Asa eliberezi vechile vise si te deschizi vietii, asa cum este ea. Sa fii in fluxul ei, orice ar fi acest flux, avand incredere ca universul te va purta pe aripile credintei.
Cand viata te copleseste, raspunsul este sa incepi sa practici, cu regularitate, aducerea inapoi a concentrarii si a echilibrului. Stabileste o regula zilnica, pe care o vei indeplini fara greseala, indiferent de ceea ce simti. Aceasta rutina va fi fundamentul vindecarii tale.
Prima este sa scrii un jurnal. In fiecare zi scrie trei pagini. Scrie orice-ti vine in minte, asa cum iti vine dimineata, dupa ce te trezesti. Stai in pat, ia-ti jurnalui si scrie orice iti vine. Incepe sa scrii si nu te opri, pana cand nu ai acele trei pagini. Nu corecta si nu te gandi la ceea ce spui. Scrie doar. Revarsa-ti necazul, disperarea, dezamagirea, fricile. Revarsa-le pe toate.
Si apoi, dupa ce ai umplut cele trei pagini, opreste-te. Inchide caietul si inspira adanc – si, expirand, elibereaza-ti toate emotiile pe care le-ai turnat in paginile jurnalului. Ele sunt eliberate, ele au plecat.
Si acum, petrece ceva timp in contemplare linistita si meditatie. Daca ai o meditatie favorita, ai putea s-o folosesti. Sau orice alta tehnica de meditatie preferi. Nu analiza cat de bine o faci. Fa-o numai.
Daca nu stii cum s-o faci, atunci incepe asa. Inchide ochii, inspira numarand incet, de la zece la unu. Inspira zece, zece, zece, si apoi expira zece, zece, zece. Si asa pana la unu. Apoi cand ajungi la unu, inspira adanc, inca o data si imagineaza-ti o scena linistita, cum ar fi un lac cu o pasare ce zboară linistit în văzduh.
Si apoi, imagineaza-ti Sinele care straluceste in centrul tau – o mica scanteie de lumina. Acest lucru este esential pentru tine – scanteia care esti tu, indiferent de ce se intampla. Imagineaza-ti aceasta mica stralucire si acum priveste-o cum se imprastie si straluceşte prin corpul tau. Priveste-i stralucirea, pana cand te umple complet si sa stii ca aceasta forta interioara esti tu, complet tu si plin de iubire si bucurie. Priveste-te stralucind. Lasa-te sa stralucesti.
Si acum, schimba-ti atentia spre cerul de deasupra ta. Vezi daca poti simti acolo, propriul Sine, cum luminează deasupra ta, Sinele care este plin de iubire si bucurie si pace. Vezi cum toate astea curg in jos, din propriul Sine, alimentandu-te acea scanteie stralucitoare din corpul tau, in centrul tau. Deschide mai mult canalul. Lasa din ce in ce mai mult flux al binelui, in corpul tau.
Cat timp poti, deschide canalul si simte fluxul curgand in jos.
Daca doresti, poti sa le permiti ingerilor sa toarne in jos, peste tine, apele iubirii, sa te spele si sa te purifice. Si sa spele vina si mania, ranile si durerea din inima ta.
Simte-te liber sa-ti faci propria meditatie. Foloseste orice te va ajuta – iar acestea pot fi elemente de baza, daca lucreaza bine pentru tine.
Si apoi, cand ai terminat ritualul purificarii si iubirii, multumeste-le ingerilor si puterilor – inclusiv propriului tau sine – inspira adanc si plaseaza-te in starea de constienta deplina.
Acum, fa niste exercitii usoare si o plimbare usoara. Si in timp ce faci asta, cere-i universului, sa-ti deschida fluxul abundentei. Cere-i universului sa deschida fluxul abundentei si sa-l aduca la tine.
Apoi du-te la treaba ta si vezi ce-ti aduce viata. Sa nu simti ca trebuie sa stii ce anume vei face. Nu grabi lucrurile. Poti sta chiar acolo unde esti, pana cand esti vindecata si in siguranta. Lasa viata sa fie, atat… Numai sa vina. Lasa viata sa curga. Du-te in lume si vezi ce minuni se deschid in fata ta.
Treaba ta de acum nu este sa controlezi, sa fortezi, sa planifici, sa-ti dai seama ce sa faci cu restul vietii tale. Ofera-ti ceva timp. Ia-ti timp sa ceri acel flux al vietii sa vina la tine si apoi sa reactionezi. Raspunde la ceea ce se intampla, la ideile care apar, la lucrurile care ti se spun, oamenilor pe care-i intalnesti. Totul curge. Lasa ca totul doar sa fie.
Raspunde, vindeca si lasa universul sa-si deschida limitele pentru tine.
Si daca faci toate astea, cu credinta, in fiecare zi, in timp vei incepe sa te vindeci. Vechile sentimente isi vor pierde din forta si putere. Frica va fi inlocuita de liniste si pace. Si cand ai ajuns in acea stare, cand nu mai esti ingrijorata si nu te mai simti victima, cand traiesti si raspunzi/reactionezi si simti ca esti plina de liniste, atunci raspunsurile vor scanteia toate in fata ta, clare si curate, ca si cristalele in soare.
Si atunci, pur si simplu, vei face, vei fi, facand urmatorul pas care va fi atat de clar, atunci cand esti vindecata si impacata.
Ai timp. Ia-ti-l. Relaxeaza-te si fi doar, curgi si raspunde! Restul va veni de la sine.

Acest text a fost pus la dispozitia dvs. de Editura For You



Mai multe informatii la: http://filedelumina.ro/2012/09/17/ritualuri-zilnice-de-vindecare-quado-14022004/#ixzz26imenbyQ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu