luni, 29 august 2011

Ingrediente pentru o viata mai buna sau horoscopul saptamanii 29 August - 4 Septembrie 2011

Ingrediente pentru o viata mai buna sau horoscopul saptamanii 29 August - 4 Septembrie 2011

Faina, zahar, oua si unt. Cam acestea ar fi ingredientele de baza pentru orice prajitura, pentru orice tort pe care il savuram sau il preparam. Plecand de la aceste elemente esentiale  lucrurile incep sa se diversifice si putem adauga ciocolata, frisca, diferite creme etc astfel incat sa iasa un tort foarte gustos.  In lume exista o mare varietate de torturi de la cele mai normale pana la cele mai excentrice ca si forma si gust.  Dar care ar fi tortul cel mai bun? Haideti sa analizam si sa vedem care sunt factorii care fac un tort bun.

In primul rand nu exista 'tortul cel mai bun din lume' care sa fie pe placul tuturor. Fiecare om are gusturi diferite. Unii prefera ciocolata, altii frisca, altii fructele etc. Fiecare om isi are propriul tort favorit!
Dar dupa ce am ales ce fel de tort dorim putem sa ne analizam care sunt elementele care il fac sa fie bun sau mai putin bun. As sublinia urmatorii factori mai importanti: ingredientele, tehnica cofetarului si tehnologia avuta la dispozitie.

Ingredientele sunt esentiale pentru un tort reusit. Iar aici avem un efect de cascada. Un unt bun va duce la o crema buna. O faina de calitate va duce la un blat de calitate. Cu o smantana nepotrivita nu veti putea face o frisca buna. Calitatea ingredientelor este foarte importanta si de multe ori face diferenta.

Tehnologia avuta la dispozitie este un alt factor. Aici nu ma refer la nave spatiale ci la un cuptor care sa coaca blatul uniform, un robot de bucatarie eficient etc. Aceste unelte sunt importante si un cofetar priceput va fi atent la modul in care le foloseste.
Tehnica bucatarului este un alt element cheie in prepararea unui tort. Un cofetar priceput poate suplini lipsa unor ingrediente bune sau lipsa unor ustensile performante. Dar fara acestea el nu ar putea face tortul cel mai bun, nu-si poate atinge maximul.
Pe langa aceste 3 elemente as mai adauga unul: pasiunea. Ma refer la ceea ce transmite pe cale invizibila cel care care prepara un tort. E o diferenta intre a face ceva fara tragere de inima si doar ca trebuie si altceva sa-ti placa si sa doresti ca cei care il vor gusta sa fie fericiti. Ganditi-va la bunatatile de care ati avut parte de la bunici sau persoane dragi.

Parca aveau ceva deosebit care nu gaseai la nici un restaurant de 5 stele.
Totusi nu suntem pe un site de gastronomie si cofetarie. Si probabil deja multi va ganditi la ce tort ati dori sa gustati pe mai tarziu.
Ideea de la care am plecat este ca fericirea noastra se contruieste pe baza acelorasi elemente. Daca inlocuim tortul cu fericirea atunci putem sa ne dam seama de elementele la care trebuie sa fim atenti pentru a obtine ceea ce ne dorim.
In primul rand asa cum nu exista 'tortul universal' asa nu exista fericire universala. Ceea ce ma face pe mine fericit nu te face neaparat si pe tine. Reteta fericirii este foarte diferita pentru fiecare dintre noi.

De aceea in primul rand trebuie sa o gasim si sa evitam sa preluam din exterior 'retete ale fericirii'. Trebuie sa ne indreptam atentia asupra propriei persoane si sa ne intrebam ce ne face cu adevarat fericiti. Sunt multe lucruri care ne-ar place la un mod ipotetic. Dar foarte putine dintre acestea ne-ar face cu adevarat fericiti. Faptul ca prietenii tai se duc la ski nu inseamna ca si pentru tine aceasta activitate te va face fericita.  Pana nu ne definim mai clar reteta personala a fericirii nu vom stii ce trebuie sa gatim. Trebuie retinut un alt lucru: in timp ea se schimba. Asa cum la torturi acum iti poate place cel de ciocolata peste o perioada vei prefera pe cel de frisca. E normala aceasta schimbare si trebuie sa o acceptam in noi.


Dupa ce am gasit reteta putem trece la pregatirea ei.
Tehnologia si ustensilile din bucatarie au un corespondent clar in viata noastra. Spatiul in care ne desfasuram viata este o mare bucatarie. Casa in care traim, locul in care muncim fac diferenta intre fericire si nefericire. Asa cum un cuptor poate arde blatul asa un loc de munca nepotrivit te poate arde la sanatate de exemplu. Folosirea unor instrumente nepotrivite duce la rezultate dezastruoase. Nu conteaza ca robotul de bucatarie e cel mai scump si e smecher. Daca nu are functia de care tu ai nevoie e egal cu zeor. Un loc de munca, o casa, o masina care nu iti este potrivita te poate impiedica sa obtii rezultatele pe care le cauti.
Tehnica bucatarului. Aici e un subiect destul de complex si ar fi mult de scris. Pe scurt este vorba de capacitatea noastra de a invata , de a ne deschide la nou si de a experimenta. Fericirea este un proces care se invata si nu ceva pe care il obtii citind intr-o carte.


De asemenea foarte importanta este pasiunea cu care va traiti viata. Daca nu va place si nu iubiti ceea ce produceti atunci nu va fi decat ceva lipsit de viata si auster. Fericirea dvs poate fi in cel mai bun caz un tort extrem de aratos si bine ornat dar fara gust.
Am lasat la sfarsit ingredientele pentru ca ele au legatura cu influentele astrale ale acestei perioade.  La un tort ingredientele sunt destul de clare. Dar in viata noastra, pentru fericirea noastra care sunt ingredientele? Raspunsul ar fi destul de simplu: tot ceea ce luam din exterior si trecem printr-un proces de prelucrare pentru a a crea altceva.


O componenta a fericiri noastre este data de sanatatea fizica. Iar aici ca si ingrediente avem alimentele pe care le consumam. Daca vom consuma alimente care nu ne fac bine normal ca nu ne vom simti bine si nu vom avea energia pentru a fi fericiti. Banii sunt un alt ingredient. Banii sunt energie si nu un bun in sine. Este energia cu care iti poti obtine alte ingrediente. Tot ceea ce iti iei din afara si este supus unei transformari reprezinta un ingredient. Daca iti place sa pictezi atunci calitatea panzei si uleiurilor pe care o folosesti este importanta.


Dar aici nu vorbim doar de calitatea ingredientelor ci de a folosi ingredientele corecte! Eu consider ca cea mai mare problema a noastra este ca neavand o reteta clar definita nu stim ce ingrediente sa alegem. Asa cum nu stii ce tort vrei sa faci vei cumpara si ciocolata si frisca ca sa fi acoperit. Asa si in viata. Adunam lucruri doar sa fim acoperiti atunci cand ne vom hotara ce vom vrea sa facem. Dar daca nu ne vom hotara nicioadata pentru ca noi nu constientizam ca trebuie sa acordam timp retetei? Atunci vom ajunge sa adunam in viata noastra tot felul de lucruri care ne vor sufoca si nu ne vor permite sa facem o schimbare. Ca vorba aia: daca am luat ciocolata acum trebuie sa fac ceva cu ea. Nu conteaza ca eu vreau altceva.

Sa revenim la influentele astrale ale momentului...
Saptamana aceasta , mai precis luni 29 August 2011, va avea loc un nou moment al Lunii Noi. Intalnirea dintre Soare si Luna reprezinta inceputului unui nou ciclu. Luna Noua de acum are loc in semnul Fecioarei la gradul 5:27 , in apropiere aflandu-se si Venus.
Energia Fecioarei este una a atentiei, detaliului , a analizei si selectiei. Luna Noua aici creea o energia care ne va ajuta sa privim viata dintr-o perspectiva mai practica si mai concreta. Fecioara simbolizeaza reteta ca lista detaliata cu ce si cum trebuie sa facem. 


In traducere as putea spune ca in aceasta perioada (efectele Lunii Noi sunt puternice pentru urmatoarele 2 saptamani, pana la Luna Plina) ar trebuie sa ne focalizam pe detaliile care ne construiesc viata si de care depinde fericirea noastra. Si ar trebui sa ne focalizam pe: reteta fericirii noastra, tehnica, tehnologia dar mai ales ingredientele.

Ingredientele sunt importante pentru ca ele genereaza o reactie in lant si cu un efor minim. Noi avem capacitatea si posibilitatea de a ne imbunatati viata facand mici schimbari. Nu trebuie sa initiem transformari radicale pentru a fi mai fericiti ci doar mici ajustari.
De exemplu alimentatia. Adaugand la micul dejun alimente mai sanatoase atunci veti avea mai multe energie pe parcursul zilei si astfel , indirect, se imbunatatesc si alte sectoare ale vietii dvs. Un alt exemplu este sa facem lucruri pe care le dorim. De exemplu daca doresti sa mergi la teatru atunci du-te. Nu astepta sa vina extraterestrii pe pamant ca tu sa te decizi sa mergi la teatru.

Mergi si atunci o parte din tine va fi mai fericita. Iar aceea parte va declansa o reactie in lant si va relaxa si alte zone ale vietii tale.
In aceasta saptamana daca ne vom concentra atentia asupra fericirii noastre - nu uitati ca fericirea mea nu e si a ta si invers - atunci vom putem sa ne dam seama de multe lucruri care le putem face pentru a ne fi mai bine. E nevoie de un mic proces de analiza si introspectie. Si o foaie de hartie si un creion. Pentru ca daca stam in fund si ne gandim nu facem nimic. Mintea o ia usor pe aratura. Puneti pe hartie reteta fericirii voastre...

Mai sunt unele lucruri interesante la aceasta Luna Noua. Ea creeaza o piramida de pamant cu Jupiter in Taur si Pluto in Capricorn. Jupiter si Pluto vin sa sustina aceasta viziunea concreta asupra vietii noastra. Jupiter in Taur ne ajuta sa intelegem mai clar ce ne dorim si ce ne face placere. Pluto in Capricorn da putere intentiilor noastre si capacitatii noastre de a face schimbari in directia dorita.

Dar retineti un lucru: acum este etapa de analiza! Nu trebuie neaparat sa actionati in acest moment. Puteti schimba ingredientele din viata voastra dar nu faceti schimbari majore. Marte in Rac si in aspect tensionat cu Saturn si Luna Neagra nu favorizeaza initiativa. Ne putem incanta ca in sfarsit gasim ceea ce ne face fericiti si vrem sa punem imediat in aplicare planul. Dar cu surpriza putem constata ca ne lipsesc elemente si ca trebuie sa batem in retragere. Urmatoarele 2 saptamani doar analizati si lucrati la reteta.

Ceea este foarte interesanta legat de aceasta Luna Noua este modul in care ea interactioneaza cu alte momente de Luna Noua din trecut. Si ma refer la Luna Noua din 3 Mai 2011 si care a avut loc la 12 grade Taur.
Legatura intre cele doua momente in timp este data de pozitia lui Jupiter care acum la sfarsit de august ajunge la pozitia Lunii Noi din Mai.  Interesant este titlul analizei facute la acel moment 'Bagaje in plus' .


Eu as spune ca am putea inlocui cu 'Ingrediente in plus'.  Ce scriam atunci:
'Acum vom deveni mai constienti de nevoile noastre si de ceea ce ne dorim cu adevarat. Este un proces de curatenie interioara si care ne permite sa vedem foarte clar natura propriilor dorinte si a nevoilor reale. Intrebarile pe care ar trebui sa ni le punem sunt: Oare ce imi doresc eu cu adevarat? Ce am nevoie sa aduc in viata mea? Ceea ce imi doresc acum imi apartine sau sunt lucruri pe care le-am preluat de la altii? Oare nu cumva ma simt responsabil pentru lucrurile altora? Cu mine cum ramane?'
In luna Mai noi am inceput sa lucram la capitolul dorinte si definire fericire personala. In ultimele luni au fost cu siguranta evenimente care v-au ajutat sa va dati seama mai bine de ce inseamna a fi fericit. Acum e momentul sa dam o forma concreta acestor lucruri, acestor dorinte. Acum e momentul sa lucram la reteta.

De asemenea in aceasta saptamana Jupiter isi schimba directia si intra in mers retrograd. Este intrarea in a doua etapa a ciclului Jupiter in Taur iunie 2011- iunie 2012  si despre care scriam  ca este 'etapa in care incepem lucrul efectiv la proiectele noastre. Vom fi preocupati ca ceea ce am initiat sa prinda contur si sa devina o activitate stabila. Este o perioada in care trebuie sa fim foarte flexibili in modul in care facem lucrurile si sa avem curajul de a ajusta si schimba planul initial. '

Un alt aspect astral important care are loc saptamana aceasta este dat de aspectul stresant dintre Marte si Luna Neagra. Ca si manifestare negativa acest aspect poate induce stari de frustrare si nervozitate pentru ca scoate la suprafata emotii reprimate si multe nemultumiri. De aceea trebuie sa fim mai atenti la ce zicem si ce facem pentru ca vom fi tentati sa dam vina pe ceilalti pentru nemultumirile nostre. De fapt problema este ca la un moment dat noi nu am fost in stare sa luam o decizie sau sa facem ceva iar acum aceea lipsa de curaj se intoarce ca si frustrare.

 Partea pozitiva a acestui aspect este ca ea ne permita sa ne dam seama exact de ce ne nemultumeste si ne ofera oportunitatea de a o depasi. Doar ca trebuie sa avem putina rabdare pentru ca nu acesta este momentul in care sa actionam! Este doar constientizarea a faptului ca nu am fost corecti fata de noi la un moment dat.
Haideti sa vedem care sunt influentele acestei saptamani la fiecare din noi plecand de la pozitia Ascendentului la nastere. Pentru cei care nu-si cunosc ascendentul atunci pot citi horoscopul zodiei lor - pozitia Soarelui.


Horoscop ascendent Berbec
O perioada buna pentru a va concentra pe aspectele adminstrative si legate de modul in care faceti anumite lucruri. Poate e momentul sa va revizuiti anumite comportamente si sa incercati sa schimbati felul in care efectuati anumite treburi. Este vorba de rentabilitatea si profitabilitatea a ceea ce faceti.Pot fi lucruri atat ce tin de viata personala cat si profesionala. Atentie si la sanatate: moment bun pentru a incepe o dieta sau a va revizui alimentatia. Pot fi unele probleme si tensiuni in familie sau lucruri de reparat in casa.


Horoscop ascendent Taur
Saptamana aceasta planul afectiv este cel mai important. Ar fi foarte bine daca ati reflecta mai bine asupra lucrurile care vi le doriti si ceea ce v-ar place cu adevarat sa faceti. Poate si momentul in care sa porniti o noua relatie sau pe ceea existenta sa o duceti la un alt nivel. Pentru cei care au copii poate fi momentul de a va apropia mai mult facand lucruri noi impreuna cu ei. Pot apare tensiuni in relatiile cu prietenii sau vecinii. Pot apare discutii aprinse la locul de munca si puteti avea senzatia ca cineva cauta sa va strice imaginea.


Horoscop ascendent Gemeni
In aceasta perioada atentia va va fi atrasa de familie si lucruri legate de casa si patrimoniu. Pot fi o serie de probleme ce necesita o rezolvare din partea dvs si care pot pune presiune pe situatia financiara. Este un moment bun pentru ca face ordine in relatiile de familie si de a clarifica anumite aspecte care au tot fost amanate. Mercur revenind la mersul direct deblocheaza partea de comunicare si va permita sa finalizati anumite discutii/interviuri/negocieri.


Horoscop ascendent Rac
Perioada foarte buna pentru negocieri, interviuri si discutii. Daca sunteti in cautarea unui loc de munca atunci urmatoarele 2 saptamani se pot dovedi a fi foarte eficienta si cu rezultate. Exista un anumit sprijin pe care sa-l primit de la un prieten. In general negocierile si semnarile de contracte indiferent de natura lor sunt favorizate pentru cei cu ascendentul in Rac. Si din punct de vedere sentimental poate fi o perioada foarte buna in care sa cunoasteti noi persoane.  Nu sunt excluse si deplasari si calatorii in aceasta perioada.


Horoscop ascendent Leu
Pentru cei cu ascendentul in Leu este o perioada in care puteti face ordine in situatia dvs financiara. Ar fi un moment bun sa va revizuiti cheltuielile si modul in care va gestionati finantele. In general este vorba de gestionarea resurselor pe care le aveti la dispozitie: timp , bani, energie fizica. Legat de sanatate poate fi un moment in care sa incepeti sa aveti mai multa grija de dvs trecand la un regim de viata mai sanatos. Pot fi si oportunitati pe plan profesional de a face o investiei sau de a finaliza un contract bun.


Horoscop ascendent Fecioara
Luna Noua din 29 August este o ocazie foarte buna pentru a incepe o noua etapa in viata dvs. Ea va va permite sa aveti o imagine mult mai clara a situatiei dvs si va va permite sa treceti dincolo de anumite proiectii si asteptari. Poate fi un moment Zero de la care sa porniti si sa va construiti noi directii in viata. Perioada activa dpdv relational in care sa legati noi prietenii si sa cunoasteti persoane care sa joace rol de ghid. Moment favorabil experientelor noi. Zona sensibila este cea a prietenilor deja existenti - pot apare unele tensiuni in aceste cercuri.


Horoscop ascendent Balanta
Luna Noua din 29 August va permite sa reflectati mai calm la cum au evoluat lucrurile pana acum si va ajuta sa scapati de anumite elemente din trecut. Perioada urmatoare este una de introspectie si aveti ocazia de a va cunoaste mult mai bine. In plan concret poate fi o perioada in care sa primiti un sprijin neasteptat care are si o componenta financiara. Sau daca e cazul sa fiti nevoit(a) sa ajutati pe cineva. Atentie la locul de munca pentru ca este o perioada in care tensiunile sunt mai mari si relatiile cu superiorii mai sensibile.


Horoscop ascendent Scorpion
Perioada foarte favorabila pentru a incepe lucrul la noi proiecte. Va vin idei noi si simtiti cum lucrurile intra pe o panta ascendenta. Luna Noua va sprijina in a dezvolta idei si proiecte noi. Dar acum este etapa de analiza si punere la punct a detaliilor. Dupa ce veti avea toate informatiile veti putea incepe lucrul efectiv la acel proiect. Si din punct de vedere sentimental este o perioada optima pentru a cunoaste noi persoane si stabilii noi relatii. Pentru cei deja intr-o relatie poate fi momentul unei evaluari si care poate duce la unele schimbari privitoare la modul de relationare.


Horoscop ascendent Sagetator
Luna Noua de acum va aduce oportunitati de crestere si dezvoltare in plan profesional. Aveti ocazia de a materializa anumite discutii si negocieri purtate in ultimele saptamani. Mai poate fi o solutionare pozitiva in cadrul unui proces sau conflict. Trebuie sa aveti grija in relatiile personale pentru ca pot apare riscul unor conflicte , certuri sau schimbari bruste. Exista si un risc mai ridicat de pierderi materiale sau amenzi.


Horoscop ascendent Capricorn
Pentru cei cu ascendentul in Capricorn aceasta perioada este una foarte buna pentru a-si reseta obiectivele. Este un moment in care sa reflectati la ceea ce va doriti cu adevarat si daca ceea ce doriti se incadreaza sau nu in sistemul dvs de valori. Pot fi oportunitati de a calatori , de a studia lucruri noi sau de a cunoaste persoane. Luna Noua ofera sprijin si pentru solutionarea unor litigii sau probleme de natura juridica. Atentie la relatiile cu cei din jur. Marte predispune la reactii emotionale greu de controlat si mici discutii pot degenera in adevarate conflicte. Mai ales legate cu cei din familie.


Horoscop ascendent Varsator
Luna Noua poate aduce oportunitati de a finaliza o investitie sau de a clarifica o serie de aspecte de natura financiara.  Perioada buna pentru a atrage sprijin financiar pentru proiectele proprii. O atentia deosebita trebuie acordata sanatatii. Datorita stresului si agitatiei pot apare mici probleme. Mai exista si un risc mai ridicat ca unele lucruri sa se strice prin casa sau un risc de amenzi. O atentie sporita si la locul de munca unde pot apare tensiuni si conflicte. E mai bine sa evitati sa raspundeti la anumite provocari.


Horoscop ascendent Pesti
Luna Noua din 29 August da un impuls planului relational creend oportunitati fie pentru a clarifica aspecte ce tin de relatiile curente fie pentru a dezvolta noi relatii. Este o perioada activa sentimental si lucrurile pot evolua destul de rapid.  Si pe plan profesional este o perioada buna pentru ca sunt favorizate interviurile, discutiile, negocierile si semnarile de contracte. Oportunitati pot fi si in relatie cu strainatatea. Atentie la relatiile cu copii pentru ca pot fi mai tensionate in aceasta perioada.

O saptamana excelenta,
Dan

 SURSA : http://www.ascella.ro/ingrediente-pentru-o-viata-mai-buna-sau-horoscopul-saptamanii-29-august-4-septembrie-2011-345

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu