miercuri, 17 august 2011

Pot sentimentele pozitive sau negative să afecteze sănatatea fizică ?

Pot sentimentele pozitive sau negative să afecteze sănatatea fizică ?
  • Pot gândurile şi sentimentele pozitive sau negative afecta biochimia delicată a organismului sau echilibrul acid/alcalin al pH-ului?
  • Iubire, frică, bucurie, furie, tristeţe, fericire şi resentiment…
  • Pot sentimentele pozitive sau negative să afecteze sănatatea fizică, mentală şi spirituală a organismului nostru?
Teoria mea despre boală şi sănătate, propusă în ceea ce eu numesc “Noua biologie”, nu numai că ia în considerare efectul pe care alimentaţia îl are asupra fiziologiei noastre, dar şi efectul psihologiei asupra fiziologiei şi spiritualităţii noastre.
Nu doar starea de sănătate a corpului influenţează sentimentele din mintea noastră, ci ,la rândul lor, gândurile şi sentimentele pot afecta starea de sănătate a întregului organism.
Starea dumneavoastră mentală este esenţială. În foarte multe cazuri, starea dumneavoastră mentală, dacă ea este una negativă, poate creea mai mulţi acizi metabolici decât cei din mâncarea plină de acizi pe care o consumaţi.
De fapt, puteţi genera o cantitate de acizi metabolici de două sau trei ori mai mare prin intermediul gândurilor dumneavoastră şi a stării mentale şi emoţionale decât prin consumul de lactate, proteine animale, zahăr sau alcool – toate bogate în acizi.
Aşadar, gândurile dumneavoastră au o mare importanţă. Gândurile şi cuvintele prin care le exprimaţi, se materializează şi pot avea fie un efect negativ, fie unul pozitiv asupra fiziologiei dumneavoastră. Gândurile dumneavoastră se transformă în biologie. Iar modul în care se petrece această transformare este următorul: pentru formularea unui gând sau enunţarea unui cuvânt este nevoie de energie electrică sau electroni, pentru ca neuronii să producă acele acţiuni. În timp ce duceţi acel gând până la capăt, ardeţi sau consumaţi energie. Iar când consumaţi energie prin gândire produceţi reziduul biologic numit: acid.
În continuare, dacă acizii metabolici datoraţi gândurilor dumneavoastră nu sunt eliminaţi corespunzător prin cele patru canale de eliminare – urinare, transpiraţie, respiraţie sau defecare, atunci acizii sunt depozitaţi în ţesuturile de legătură şi adipoase (grase).
Nu puteţi permite ca acizii metabolici sau cei din alimentaţie să afecteze pH-ul delicat al sângelui. Echilibrul sângelui este fragil şi trebuie menţinut constant la 7.365 pentru a rămâne sănătos.
Iată ce se întâmplă în continuare. Pe măsură ce excesul de acid metabolic, rezultat al emoţiilor dumneavoastră, este răspândit în ţesuturile corpului, acesta poate duce uşor la tot felul de combinaţii de simptome ale diverselor boli: lupus, fibromialgie, artrită, dureri musculare, epuizare, oboseală, obezitate, cancer la sân, cancer la prostată, cancer la stomac şi/sau intestine, indigestie, reflux gastro-esofagian, dureri de inimă, atac de cord şi lista poate continua.
Să spunem de exemplu că suferiţi de tristeţe şi depresie. Această stare de descurajare se datorează unei experienţe negative pe care continuaţi să o retrăiţi în gând. E ca un film care se derulează în mintea dumneavoastră. Este o miniserie dramatică pe care o reluaţi din nou şi din nou. Iar pentru că vă gândiţi constant la acel lucru, în cele din urmă veţi începe să vă faceţi griji, şi faptul că toata treaba vă preocupă atât de mult va începe să vă neliniştească. Astfel că acum ,pe lângă situaţia dramatică în sine, sunteţi indispus şi de faptul că treceţi prin ea. Tot acest proces de gândire cere energie ,iar când consumaţi energie produceţi acizi metabolici.
  • Se poate spune deci că, sentimentele negative pot afecta felul în care se simte sau se vindecă o persoană dacă acea persoană este copleşită de sentimente negative?
  • Poate cineva avea o şansă de a învinge o boală degenerativă sau o boala la inimă sau cancer?
  • Putem atinge vreodată o stare de fericire extatică?
Eu spun “desigur”!!!! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu