luni, 8 noiembrie 2010

Cauzele spirituale ale bolilor

Cauzele spirituale ale bolilor

conform invataturii Maestrului Hilarion

Picioarele : reprezinta ancorarea, conexiunea cu Terra si cu manifestarea; problemele la picioare simbolizeaza un refuz de a avansa, de a evolua sau teama de a stagna in viata.

Gambele : reprezinta personalitatea, Eul inferior. Gleznele reprezinta capacitatea de a lua noi directii. Fiinta incarnata este duala, dispunand de parte masculina si parte feminina. Este deci natural ca gamba, ce reprezinta tocmai personalitatea, sa aiba doua oase: tibia in fata si peroneul in spate. Pentru o femeie, tibia o reprezinta ca femeie si peroneul simbolizeaza partea sa masculina, inconstienta. Pentru barbat, tibia il reprezinta ca barbat, in timp ce peroneul indica partea sa feminina, inconstienta. Exemple: daca un barbat isi rupe tibia stanga, aceasta inseamna ca el are ceva de inteles in raport cu o femeie (stanga = femeia, mama, sotia, etc.) si cu masculinitatea sa, cu afirmarea de sine sau cu puterea de decizie si de actiune. Daca o femeie isi rupe peroneul stang, aceasta inseamna ca ea are ceva de inteles in raport cu o femeie (stanga = mama, prietena, rivala, etc.) si cu partea sa masculina, inconstienta. Ea se poate lasa manevrata de catre o prietena sau colega.



Coapsele : reprezinta Eul superior, sufletul. Sufletul simbolizeaza principiul unitatii si nu exista decat un os in coapsa: femurul. Daca individul isi rupe femurul, aceasta inseamna ca el nu si-a ascultat fiinta sa interioara, sufletul sau. Daca fisura are loc aproape de capul femurului, aceasta inseamna ca el trebuie sa devina din ce in ce mai creativ si ca personalitatea sa trebuie sa se integreze din ce in ce mai mult legilor spirituale, pentru autoperfectionare. Daca problema este situata aproape de genunchi, inseamna ca posibilitatea sufletului de a comunica (intuitia) este scazuta.


Genunchii : simbolizeaza legatura intre suflet si personalitate si calitatea acestei legaturi. O problema la genunchi indica o indepartare de scopul sau din aceasta incarnare si un refuz de a evolua. Ego-ul sau doreste sa intrerupa comunicarea dintre suflet si personalitate. Cu acest simbolism, putem intelege actul ingenunchierii: gambele (personalitatea) se estompeaza pentru a pune in evidenta coapsele (sufletul). Actul indica faptul ca individul se pune in serviciul sufletului sau.




Soldurile : reprezinta utilizarea liberului arbitru, pentru a-si gasi propria sa cale in planul material. O problema in aceasta zona inseamna o slaba sau lipsa a utilizarii propriului liber arbitru sau faptul de a nu avea un scop in viata.


Bazinul : reprezinta aspectele creatoare si procreatoare ale individului. O problema a bazinului subliniaza ca chakra radacina (Muladhara) nu functioneaza corect. In general, disfunctia se datoreaza schemelor negative privind sexualitatea.


Spatele : blocajele in partea de jos a spatelui indica teama de viitor si lipsa de sustinere financiara. Durerile /blocajele in partea de mijloc indica un sentiment de culpabilitate (la stanga fata de o femeie, la dreapta fata de un barbat), dificultati de detasare fata de trecut. Durerile sau blocajele in partea de sus a spatelui indica neintelegere de catre anturaj, lipsa de sustinere afectiva, impresia unor responsabilitati prea grele pentru acel moment. O sciatica, de exemplu, indica teama de viitor si de problemele banesti, nesustinere din partea anturajului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu