miercuri, 17 noiembrie 2010

FAZELE LUNII NOIEMBRIE


La fiecare 28 de zile, Luna intra in conjunctie cu Soarele si aceasta unire a luminariilor este numita Luna Noua. Dupa conjunctie, Luna Noua poate fi vazuta la apusul firmamentului, aproape de orizont, sub forma unui corn mic crescand din zi in zi. Suprafata Lunii se mareste si in momentul in care ea este in opozitie cu Soarele atinge maximum de luminozitate in faza de Luna Plina. Ea urca pe firmament la ora cand Soarele apune. in urmatoarele 14 zile Luna rasare din ce in ce mai tarziu in noapte si discul sau descreste pana la conjunctia exacta cu Soarele (urmatoarea Luna Noua).
 Luna creste din momentul conjunctiei (Luna Noua) pana in cel al opozitiei (Luna Plina) si descreste de la Luna Plina pana la urmatoarea Luna Noua. Datele Lunii Noi, ale Lunii Pline, precum si momentele eclipselor se gasesc in efemeride.
Primele 14 zile ale ciclului lunar indica perioada de manifestare a Lunii in crestere, care este cea mai buna. in acest interval se pot dezvolta actiuni noi, importante, care presupun un grad mare de dificultate. Acesta este momentul optim la care se refereau anticii prin expresia “sa faci lucrul potrivit la timpul potrivit”.
Intervalul dintre a 15-a si a 28-a zi a ciclului lunar, este perioada de Luna in scadere si este o perioada nefavorabila. in acest interval se recomanda doar mentinerea activitatilor aflate deja in desfasurare si evitarea greselilor. Nu se incep actiuni noi in acest interval de timp deoarece sunt sortite esecului.
Orele sunt indicate dupa ora GMT.






Legenda:


SURSA:http://www.roportal.ro/horoscop/noiembrie_2010/faze_luna.htm



 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu