luni, 27 decembrie 2010

Al saselea simt exista in creier si este puternic



Al saselea simt exista in creier si este puternic

Misterul din spatele celui de-al “saselea simt” – adica felul in care oamenii reactioneaza la nivel psihologic – este cu un pas mai aproape de a fi dezlegat, potrivit unui neurolog din Sydeny.
Un studiu de cinci ani, desfasurat prin monitorizarea activitatii cerebrale a unor subiecti in timpul unor sesiuni de terapie a dezvaluit ca doi indivizi se pot alinia psihologic - adica parti din sistemele lor nervoase sa pulseze in armonie - in ciuda absentei oricarui contact fizic intre ei.lob parietal se actioneaza. "Atunci cand acest eveniment are loc, ne putem citi reciproc mintile si trupurile la un nivel mai profund - al saselea simt", declara Trisha Stratford.

Tot neurologul sustine ca o comunicare vizuala si auditiva fata in fata intre terapeut si pacientii voluntari a rezultat in alinierea a ceea ce este cunoscut ca sisteme nervoase anatomice. Iar acest lucru se poate vedea si pe ecranele aparatelor de
monitorizare cerebrala
. Aliniamentul pishilogic, este de parere Trisha, ar putea fi capital intr-o terapie de succes.

"Al saselea simt nu este ceva care tine de magie, ci o capacitate concreta din dotarea creierului uman. Cercetarile demonstreaza ca dispunem de capacitatea de a ii intelege pe oameni mai profund decat o facem in mod normal in conversatiile generale", crede psihoterapeutul Alan Meara. Cheia pentru a crea o astfel de legatura intrinseca cu un interlocutor? Acordarea atentiei totale si nedistrase de care suntem capabili. Mai mult, intalnirile repetate in asemenea conditii contribuie la solidificarea armonizarii.





SURSA :  http://www.descopera.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu