joi, 24 martie 2011

Un material despre saltul in constiinta

 Un material despre saltul in constiinta


Va prezint un mesaj transmis de Elias despre saltul in constiinta.Cu totii observati ca lumea este in schimbare, ca oamenii cauta noi modele de gandire. Va invit sa citititi un nou model de gandire si dupa aceea, daca doriti mai multe materiale Elias abonati-va pe grupul unde le postez: http://groups.yahoo.com/group/sethr/
Daca aveti prieteni, invitatii si pe ei pe grup si astfel mai multe persoane vor cunoaste in profunzime saltul in constiinta. Informatiile prezentate sunt subiective, dar din subiectivitate iese adevarul.
ELIAS: Cu totii observati o schimbare in constiinta lumii voastre. Chiar si cei care nu sunt constienti de ea percep un salt in constiinta. Acesta este un nou inceput inspre o minunata stare de constienta pe care cu totii ati fost de acord si ati decis sa o realizati. Va indreptati catre o era diferita de cea situata la inceputul bisericii Crestine - un urias efort constient al creativitatii si initiativei oamenilor, efort care a schimbat mersul lumii voastre pentru o perioada lunga de timp.  

Un alt salt major se afla in desfasurare. Sunteti pregatiti si nerabdatori. Unii sunt mai pregatiti decat altii. Acest salt nu este unul cu care sa fiti familiarizati. Din acest motiv am ales sa va ajutam, pentru a evita traumele.
El nu este orientat religios, dupa cum sunteti inclinati sa credeti. Este o noua stradanie a constiintei voastre de a fi in uniune cu propria sa esenta, o expansiune a starii de constienta si a viziunii. Voi experimentati acest salt. Sunteti constienti ca va schimbati in fiecare zi. Ce veti realiza va va uimi. Esenta este cu adevarat minunata, capabila de mult mai mult decat poate intelege imaginatia voastra in aceasta viata. Sunteti mult mai mult decat percepeti.
Numele esentei care transmite informatiile este Elias si apartine familei de constiinta Sumafi. In cadrul dimensiunii voastre sunteti angrenati intr-un eveniment colectiv care este transpus intr-un eveniment global, eveniment pe care voi il percepeti ca fiind un salt in constiinta. Persoanele care nu detin informatiile cunoscute de voi sunt de asemenea constiente de existenta lui. Ele nu detin o intelegere obiectiva a mecanismelor acestui salt in constiinta dar sunt constiente de existenta lui si in sinele lor simt o schimbare, observand schimbarile din lumea obiectiva – o noua deschidere catre informatiile subiective lasate sa patrunda in atentia voastra obiectiva. Saltul se rasfrange in toate creatiile voastre – toate artele, stiintele, chiar si in religii. Exista o stare de constienta care se dezvolta.
Aceste informatii v-au fost prezentate in prealabil de catre un alt invatator. In momentul de fata familia Sumafi continua sa ofere informatii detaliate, avand intentia de a facilita intelegerea acestui salt in constiinta si a rolului obiectiv ales de voi pentru evitarea traumelor; traumele fiind un efect al tranzitiei de la era religioasa la o noua creatie a constiintei din aceasta dimensiune, de pe aceasta planeta. In interiorul acesteia, sistemele de convingeri sunt puternice. Prin urmare, indivizii incep sa experimenteze saltul ales in mod colectiv, dar multi dintre ei nu vor intelege ceea ce exprima in maniera obiectiva. Ei vor trai conflicte deoarece convingerile oficiale si acceptate in masa nu ii vor ajuta sa inteleaga realitatea saltului.
Vi s-a oferit oportunitatea de a recunoaste existenta sistemelor de convingeri. In prezent va oferiti informatii suplimentare cu scopul de a accepta sistemele de convingeri – nu a le elimina, nu a le schimba ci a le accepta – astfel intelegand ca tot ceea ce creati este influentat de ele. Sistemele de convingeri sunt create de voi, o inventie superba avandu-si sursa in creativitatea voastra; dar in momentul de fata creativitatea devine limitata. Deoarece recunoasteti aceasta limitare, va oferiti noi orizonturi de explorare a constiintei obiective.
Saltul in constiinta se manifesta pe tot cuprinsul Pamantului. El nu este limitat la un singur grup, familie, sau forme ale constiintei. Este atotcuprinzator. El a fost initiat de comun acord, dar asa cum am spus mai inainte, datorita orientarii voastre religioase veti crea profetii cu privire la evenimentele si ideile din viitor, acestea fiind probabilitati. Ele nu sunt evenimente care nu pot fi schimbate. In contextul desfasurarii saltului voi ati ales sa modificati aceste probabilitati, fiind constienti de faptul ca tot ceea ce percepeti a fi negativ si distructiv - conform sistemelor voastre de convingeri- nu este necesar. Prin urmare, va oferiti oportunitatea de a exprima creativitatea si intelegerea constiintei, a lipsei separatiei in constiinta. Toti sunteti interconectati. Doar fiindca folositi masti pareti a fi separati. Acceptand sistemele de convingeri veti putea oferi ajutor acelor indivizi care nu isi ofera in mod obiectiv informatii despre acest salt in constiinta.
Multi dintre voi experimenteaza noi fatete ale personalitatii si noi elemente ale realitatii. Sunteti constienti de fluxul informatiilor subiective. Activitatea din timpul somnului se intensifica. Atentia voastra obiectiva se schimba. Vizualizati aparitii captivante dar ciudate. Obiectele cu care sunteti familiarizati isi schimba temporar forma in timp ce va uitati la ele. Fiecare individ din acest forum percepe noi informatii subiective. Acesti indivizi au o legatura sporita cu simturile interne.
Sunteti mai aproape de voi insiva decat v-ati permis sa fiti pana acum. Cei care detin o oarecare intelegere pot simti frica, confuzie, elemente neobisnuite dar si o dorinta de a accepta schimbarea. In prezent, multi indivizi pe care ii intalniti nu isi ofera astfel de informatii. La fel ca si voi, ei vor simti un flux al informatiilor subiective; dar neavand intelegerea necesara vor interpreta acel flux ca fiind nebunie. Este posibil sa nu accepte materializarea informatiilor subiective. Puteti fi de ajutor intelegand faptul ca saltul in constiinta a fost ales in mod colectiv. Nu este nimic "gresit" cu ei asa cum nu este nimic gresit cu voi.
Va indreptati spre o creativitate minunata! Ea va va permite sa ii recunoasteti, acceptati si sa faceti schimb cu alti indivizi; fiind constienti ca fiecare reincarnare este o creatie fundamentala a esentei voastre. Aceasta dimensiune este extrem de complexa.
Ati creat o splendida imbinare a creativitatii. Multi dintre voi cred ca cei din alte dimensiuni sunt mai buni decat voi. Va spun tuturor si ascultati-ma: Nu exista nici o dimensiune mai buna decat a voastra, deoarece voi sunteti totul. Prin urmare, toate aceste dimensiuni despre care se vorbeste sunteti voi! Nu exista separatie. Asadar, cum puteti fi mai putin?
Nu exista diferentiere in constiinta. Ci numai moduri diferite de a exprima creativitatea. Incercati sa fiti constienti de propria creativitate si maretie. Intelegeti-va propriul limbaj, cel al informatiilor subiective. In timp ce observati disparitia cadrelor temporale, intelegeti ca voi sunteti initatorii acestei actiuni.
Experimentand acest salt veti deveni constienti de arhitectura cadrelor temporale. Prin urmare, veti fi capabili sa accesati in mod intentionat si constient reincarnarile detinute de voi in aceasta dimensiune. De asemenea, accesand zone diferite ale constiintei veti putea contacta alte esente si aspecte ale esentei voastre. Esenta voastra este atat de vasta incat in momentul de fata nu o puteti intelege. Faceti parte din totalitatea constiintei. Experimentand saltul va oferiti oportunitatea de a vedea ce sunteti.
LEO: Elias, atunci cand vorbesti despre un salt in constiinta, as vrea sa aud ceva ce ma va ajuta sa inteleg esenta constiintei. Exista o esenta a constiintei sau este ceva care se schimba? Ceea ce ai spus pana acum mi-a raspuns oarecum la intrebare, dar chiar as vrea sa stiu daca exista vreun lucru esential cu privire la constiinta.
ELIAS: Acestea sunt intrebari complicate avand in vedere cunostiintele pe care le detineti in prezent. In timp ce saltul in constiinta avanseaza veti intelege din ce in ce mai multe aspecte ale lui. Exista o diferenta intre constiinta si esenta. Esenta are o frecventa. Ea are o directie. In realitate nu exista separatie. Totul este constiinta. Nu exista nici o diferentiere intre o entitate si alta, desi fiecare entitate are o frecventa individuala. Ea nu este o imagine sau o forma prin intermediul careia sa puteti crea mici tipare. Ele sunt frecvente incluse in totalitatea constiintei si reprezinta directia constiintei care va creaza pe voi.
Voi sunteti o focalizare a esentei. In voi sunt incluse toate aspectele esentei. Atentia voastra este indreptata intr-o singura directie, aceasta fiind o reincarnare - ceea ce percepeti ca fiind voi insiva. Fiind constienti de acest lucru si dorind sa luati contact cu periferia psihicului vostru veti percepe mai mult din esenta; si astfel veti intelege realitatea constiintei si a lipsei de separatie.
La un moment dat v-am oferit o analogie intre voi si un aparat de fotografiat. Puteti focaliza aparatul in nenumarate zone distincte si in timp ce faceti aceasta operatie puteti priviti prin lentile lui. Nu vedeti imaginea de ansamblu, dar va indreptati atentia asupra unor zone specifice din spatiu. Puteti achizitiona sute de astfel de aparate si puteti vedea prin sute de lentile, toate indreptate spre acelasi aranjament spatial dar fiecare avand o perspectiva diferita. Aceasta este maniera prin care va focalizati esenta. O lentila este o reincarnare. Va directionati energia pentru a se manifesta creativ in reincarnari care doresc sa experimenteze realitatea fizica.
Iar in ceea ce priveste totalitatea esentei, aceasta ar fi totalitatea constiintei. Scopul sau dorinta sa este de a deveni; o continua manifestare si investigare a sinelui.
CAROL: Elias, tu stai tot timpul in acea constiinta a esentei?
ELIAS: Asa cum si voi stati.
CAROL: Dar eu petrec doar cateva secunde in ea si apoi ma simt foarte singura.
ELIAS: In interiorul acestei dimensiuni, atentia voastra este in principal focalizata prin lentilele pe care le recunoasteti. Voi ati creat aceasta dimensiune pentru a experimenta emotia. Astfel, ceea ce percepeti este tradus prin emotie. Directionandu-va atentia ati uitat intentionat totalitatea esentei, dorind sa traiti puritatea experientei fizice si pe cea a lipsei emotiei – in termenii vostrii o lipsa, in realitate ea nefiind absenta. Acesta nu este un lucru negativ. Emotia este doar un element al totalitatii constiintei. Ea este puternic specializata si conditionata.
Ati putea vizualiza o molecula de aer din atmosfera voastra. In timp ce sunteti in aceasta dimensiune va permiteti sa traiti puritatea experientei, adica molecula de aer. Incercand sa intelegeti esenta voi interpretati aceasta tristete ca fiind o lipsa a experientei constiintei in care ma aflu eu, dar de fapt ea este incorporata. Doar ca nu este directionata printr-un singur canal. Totalitatea esentei Elias nu este singular canalizata intr-o singura directie. Prin urmare, ea cuprinde totul. V-am mai spus, ceea ce percepeti din acest schimb energetic este un singur – un SINGUR – aspect al esentei Elias; un aspect pe care il intelegeti si cu care va puteti identifica.
NORM: In eventualitatea aparitiei unei traume va fi de ajutor sa avem un spital specializat pentru persoanele care au astfel de experiente?
ELIAS: Daca doriti puteti alege aceasta directie, desi ea nu este necesara fiindca interactiunea este subiectiva. In timp ce interactionati cu un alt individ puteti exprima orice doriti prin intermediul limbajului. Interactiunea se va desfasura la nivel subiectiv, fiind constienti ca sunteti interconectati si acceptand dificultatile acelei persoane. In limbajul vostru aceasta poate  fi "un sistem universal de sustinere" aplicabil insa doar acestui univers, acestui aranjament spatial din aceasta dimensiune a realitatii!
FRANK: Elias, mai inainte ai vorbit despre acceptarea convingerilor in opozitie cu schimbarea lor.
ELIAS: Absolut!
FRANK: Te-ai referit la acceptarea convingerilor detinute in masa sau a convingerilor detinute de individ?
ELIAS: Ambele.
FRANK: Poti vorbi mai mult despre convingerile detinute de individ? Atunci cand te confrunti cu convingerile tale si le accepti cum poti sa le imbunatatesti? Noi pornim de la premisa ca schimbam sau reconstruim convingerile pentru a ne perfectiona.
ELIAS: Nu puteti sa le "perfectionati" pentru ca ele sunt creatia voastra si deja este "cea mai buna". Prin urmare, nu puteti imbunatati creatia voastra.
Vi s-au prezentat informatii generale pentru a va pregati pentru ceea ce va oferiti prin aceasta recunoastere. Inaintea invatatorului vostru (Seth)  indivizii nu detineau o recunoastere obiectiva a sistemelor de convingeri. Realitatea este realitate. Adevarul este adevar. Acestea nu sunt sisteme de convingeri. Invatatorul vostru v-a oferit informatii pentru a va ajuta sa intelegeti conceptul de sistem de convingeri si maniera in care se manifesta; astfel modificand perceptia asupra convingerilor. Aceasta este intentia familiei de constiinta Sumari. Sumari sunt cei care aduc schimbarea. Prin intentia si actiunile sale Seth v-a oferit noi informatii despre existenta sistemelor de convingeri si a faptului ca toata realitatea – TOATA realitatea– este influentata de aceste sisteme de convingeri.
Anticipand informatiile pe care vi le ofer eu, Seth v-a prezentat o imagine de ansamblu si     v-a ajutat sa interactionati mai eficient cu aceste sisteme de convingeri. Acest efort a avut rolul lui. Intentia a fost ca voi sa recunoasteti sistemele de convingeri. Din perspectiva timpului fizic, aceasta actiune a durat pana acum pentru a fi acceptata ca realitate. In prezent sunteti gata sa mergeti mai departe.
Sistemele voastre de convingeri nu sunt ineficiente. Ele nu sunt negative sau gresite. Sunt ceea ce sunteti voi! O parte subtila a realitatii voastre. Ele sunt realitatea voastra! Prin urmare, puteti face schimb de convingeri, dar prin aceasta actiune nu veti crea o noua convingere. Ci doar veti reusi sa repetati ceea ce va este familiar ... adica formarea sistemelor de convingeri! Din punctul vostru de vedere este ceva natural.
Obiectivul este de a accepta aceste sisteme de convingeri si nu de a va invinovati, sustinand ca un sistem de convingeri este gresit, ca o convingere este buna si alta este rea. Acesta este in sine un sistem de convingeri, cel al duplicitatii! Nu exista bine si rau. Sunteti aici pentru a avea experiente. In timp ce deveniti constienti de sistemele voastre de convingeri - oportunitate pa care v-ati oferit-o interactionand cu Seth- puteti face un nou pas inainte si sa acceptati aceste sisteme de convingeri; automat acceptand si avand incredere in sinele vostru.
In timp ce va acceptati pe voi si sistemele de convingeri pe care le aveti, fiti constienti de faptul ca ele sunt sisteme de convingeri – o creatie ce este un element al acestei dimensiuni, al acestei realitati fizice – si fiti constienti ca nimic nu exista in realitatea fizica fara influenta lor. In timp ce intelegeti acest lucru si va dati seama ca nu exista un sistem de convingeri corect sau incorect, bun sau rau, veti ajunge sa va acceptati sinele; iar in momentul cand alti indivizi vor exprima sistemele lor de convingeri, veti sti ca ele nu sunt diferite de-ale voastre. Ele sunt pur si simplu o expresie a creativitatii care va ajuta sa intelegeti acele elemente pe care le-ati uitat, deoarece v-ati distantat de esenta voastra.
Sunt constient ca ceea ce am spus pana acum suna simplist! Inteleg de asemenea dificultatea de a accepta sistemele de convingeri deoarece ele sunt foarte puternice; dar in timp ce progresati veti neutraliza influenta lor. Nu sunteti la mila lor. Acceptandu-le, vor deveni neutre. De asemenea, veti putea intelege mai bine actiunea acestui salt, deoarece acele elemente pe care le dispretuiti –intoleranta, bolile si razboaiele voastre – sunt de asemenea sisteme de convingeri care au putere si influenta doar fiindca nu le acceptati. Odata ce acceptati aceste sisteme de convingeri si intelegeti ca nu sunt corecte sau gresite nu va fi necesar sa le concretizati.
Indivizii il intreaba pe Elias: "De ce trebuie sa ne ranim unul pe altul? De ce comit oamenii crime? De ce ii ranesc adultii pe copii? De ce cream aceste manifestari?" Pentru ca detineti sisteme de convingeri pe care nu le acceptati. Credeti ca exista bine si rau. Sunteti impotriva acestor actiuni. Prin urmare ele sunt exprimate, deoarece sustineti energia acestor manifestari mentinand puterea sistemelor de convingeri. Ele devin o realitate de neacceptat deoarece considerati ca sunt gresite; si astfel le acordati multa energie care sustine realizarea actelor pe care nu le acceptati.
FRANK: Frica creaza acea energie?
ELIAS: Uneori, nu tot timpul. In anumite situatii esentele pot alege sa traiasca in afara realitatii acceptate in mod oficial. Actiunile lor nu sunt motivate de frica, asa cum raspunsul vostru nu este tot timpul motivat de frica. Uneori va bombardati atat de mult cu convingeri incat uitati ca acestea sunt doar convingeri si nimic mai mult. Prin urmare, le acordati putere prin vehementa voastra, sustinand in energie tocmai acele actiuni pe care le dispretuiti... dar mai exista o speranta! In momentul de fata creati acest salt in constiinta. Ati epuizat convingerile erei religioase. In esenta, v-ati plictisit!
FRANK: Ne poti oferi o privire de ansamblu? Ne-am obisnuit cu sistemele de convingeri. Am asimilat acest concept. Vorbesti despre o noua era a informatiei. Cum va fi aceasta? Catre ce vom tinde? Cum ne vom descurca? Care sunt mecanismele pe care trebuie sa le deblocam pentru a realiza schimbarea, pentru a merge dincolo de sistemele de convingeri?
ELIAS: Asa cum v-am mai spus, voi sunteti angrenati in desfasurarea saltului prin deschiderea catre fluxul informatiilor subiective. Fiind deschisi veti recunoaste sistemele de convingeri. Pe masura ce ii permiteti activitatii subiective sa se manifeste obiectiv va veti modifica comportamentul. De asemenea, va veti stimula si veti fi interesati sa explorati diverse aspecte ale constiintei si creativitatii pe care pana in prezent nu v-ati permis sa le vedeti. Veti fi preocupati de investigarea noii creatii. Prin urmare, nu va fi necesar sa va indreptati atentia catre sistemele voastre de convingeri; astfel neutralizand puterea lor.
FRANK: Deci vom avea mai mult control?
ELIAS: Va veti permite mai multa creativitate. Deja sunteti in perfect control. Saltul in constiinta va va permite sa va intelegeti mai bine, sa explorati natura voastra creativa si dorinta constanta de a fi mai mult.
FRANK: Tocmai vorbeam despre relatia dintre familile Sumafi si Sumari, si ma intrebam daca ai putea sa explici putin aceasta relatie, care este legatura ei cu aceasta conferinta si ce incearca sa aduca Sumafi in acest moment.
ELIAS: Asa cum v-am mai spus, cei din familia Sumari au pregatit terenul pentru realizarea saltului in constiinta. Prin urmare, ei au rolul de a-i atrage pe acei indivizi care sunt constienti de existenta lui dar nu fac neaparat parte din familia Sumari. Toate familile de constiinta participa in mod egal la indeplinirea acestui salt. Fiecare familie are o intentie diferita si ofera elemente diferite pentru a duce mai departe saltul in constiinta.
Q: Exista destin? Cu ce este el diferit fata de realitatiile probabile? El exista sau este doar un sistem de convingeri?
ELIAS: Destinul – un sistem de convingeri creat de imaginatia voastra! Nu exista sisteme inchise. Nimic nu este absolut, totul poate fi modificat prin intermediul probabilitatiilor. Singurele absoluturi semnificative sunt adevarurile, care transced toate dimensiunile si toate reincarnarile constiintei fizice si nonfizice; dar voi nu recunoasteti constiinta nonfizica!
In contextul probabilitatiiilor puteti incorpora orientarea Sumafi si noile informatii... dar va spun inca inca o data ca probabilitatiile nu exista inaintea individului. Nu alegeti un element din multitudinea de elemente care exista deja. Ci va aflati intr-o stare de devenire. In fiecare moment voi creati acele probabilitati. Nu alegeti dintr-o banca de probabilitati despre care credeti ca exista deja.
Probabilitatile nu sunt etalate in fata voastra. Deoarece fiecare probabilitate este un eveniment nou, voi creati simultan toate probabilitatile asociate acelui eveniment initial. Cu toate acestea, nu inseamna ca daca alegeti sa treceti strada intr-o alta probabilitate un sine probabil nu va trece strada. Luand in considerare libertatea de miscare a energiei din interiorul constiintei, se poate spune ca voi plantati o floare intr-o alta realitate; deoarece energia se reconfigureaza pentru a materializa probabilitatiile din fiecare realitate posibila. Poate ca nu se aseamana cu felul in care priviti probabilitatile, dar energia este nelimitata, se reconfigureaza constant si se manifesta in fiecare dimensiune. In timp ce concretizati o probabilitate puteri renunta la ideea ca ati atras acea probabilitate din cosmos si ca ati ales un eveniment dintr-o colectie imensa de evenimente. In energie voi ati creat un eveniment nou.
CAROL: Am inteles bine sau acum ceva timp ai spus ca persoanele din dimensiunea fizica vor interactiona mai mult cu persoanele aflate in starea de tranzitie sau cu persoanele care nu sunt focalizate in dimensiunea fizica?
ELIAS: Da. Odata ce saltul in constiinta avanseaza va veti permite sa interactionati cu indivizi care se afla in zona de constiinta pe care voi o identificati ca fiind cea a tranzitiei. Va veti oferi noi provocari creative si experimentale, dar de asemenea veti putea acorda ajutor indivizilor aflati in starea de tranzitie, pentru ca ei sa nu fie confuzi si sa se agate de constiinta obiectiva.
Nu exista "suflete pierdute", dar exista reincarnari confuze! Traind in acea zona de tranzitie si avand perceptia timpului simultan, reincarnarea poate deveni confuza in momentul cand vede cum toate celalalte reincarnari si sistemele lor de convingeri se materializeaza in fata sa. Primul contact cu o astfel de reincarnare poate fi confuz. De aceea, este de inteles de ce unele reincarnari se agata de atentia obiectiva. "Voi sta in aceasta mica zona si imi voi aminti de manifestarea corpului meu. Astfel, nu voi fi confuza!". Intelegand ca unele reincarnari pot avea o astfel de viziune le puteti ajuta in actiunea tranzitiei; iar din acest motiv exista din ce in ce mai multi indivizi care intra in starea de tranzitie in timp ce sunt inca "vii". In momentul in care veti fi constienti de actiunea tranzitiei stiintele voastre vor sustine cau au vindecat senilitatea. Prin urmare, nu veti mai fi confuzi. Nu aveti nevoie sa fiti vindecati. Mai doriti sa puneti intrebari?
Q: Ce poti spune despre preoti si despre convingerile religioase?
ELIAS: ...pentru a trai puritatea experientei ati ales sa va distantati de esenta voastra; iar in interactiunea cu reprezentatntii religiosi ati preluat informatii care au condus la crearea convingerilor orientate spre ideile religioase. Ele s-au schimbat odata cu trecerea timpului.
Acum mult timp in urma, in ceea ce percepeti a fi antichitate, sistemele voastre de convingeri urmareau sa exprime ideea de dumnezeu prin intelegerea voastra a sinelui. Dumnezeu este o proiectie a cunoasterii esentei si a constiintei. In antichitate oamenii credeau si acceptau mai multi zei, deoarece inca detineau o recunoastere partiala a multiplelor fatete ale esentei. Prin urmare, ideea voastra de dumnezeu era multipla. Odata cu trecerea timpului v-ati focalizat din ce in ce mai mult asupra realitatii obiective. In timp ce ati creat o singularitate a atentiei in aceasta dimensiune fizica, v-ati modificat sistemele de convingeri, ele fiind o proiectie a imaginii voastre.
In prezent convingerile religioase sustin ca voi sunteti creati dupa chipul si asemanarea lui dumnezeu. In realitate, dumenezeu este creat dupa imaginea voastra, el fiind o recunoastere interioara a conceptualizarii esentei. In timp ce sunteti din ce in ce mai specializati, la fel devine si dumnezeul vostru. Multe convingeri religioase de pe planeta voastra, nu numai cele din Crestinism, incorporeaza mai multe aspecte ale unui dumnezeu; admitand faptul ca detineti aspecte ale realitatii obiective si subiective. Voi transpuneti aceste aspecte in imaginea unui dumnezeu. Nu este nimic gresit sau neadevarat cu aceasta viziune. Ea nu este o iluzie, deoarece orice creati in aceasta dimensiune prin intermediul sistemelor de convingeri este Real. Prin urmare, acceptand sistemele de convingeri nu va fi important ceea ce exprimati in maniera obiectiva. Felul in care un individ il percepe pe Dumnezeu nu este mai bun sau mai rau decat viziunea altui individ, si intelegand ca toti sunteti interconectati si ca nu exista separatie... veti fi constienti de faptul ca nu exista o diferenta fundamentala intre un individ care il percepe pe dumnezeu conform dogmelor crestine si un alt individ care il vede pe dumnezeu intr-o piatra, sau un individ care crede ca nu exista dumnezeu si un alt individ care il vede pe dumenezeu ca fiind propria persoana; deoarece in realitate voi sunteti dumnezeu.
Q: Dumnezeu?
ELIAS: Da, avand in vedere conceptul vostru de dumnezeu creat prin sistemele de convingeri. In constiinta nonfizica nu exista o fiinta suprema, deoarece nu exista separatie. Nici un element al constiintei nu este mai important decat alt element. Nici o legatura de constiinta nu este mai importanta decat alta legatura. Prin urmare, nu conteaza deoarece totul are acceasi natura.
Va puteti oferi validare prin recunoasterea si acceptarea sistemelor de convingeri,  deoarece nu exista convingeri corecte sau gresite. Ele sunt doar diferite manifestari creative care va reamintesc de ceea ce ati uitat, fiind pana in prezent foarte eficiente! In timp ce avansati in actualizarea saltului in constiinta nu va fi nevoie sa va temeti ca ati pierdut ceva sau ca nu mai aveti credinta, deoarece ea va creste odata ce deveniti din ce in ca mai constienti de maretia voastra. Este acceptabil ce am spus?
Q: Elias, ai spus mai inainte ca saltul in constiinta va crea confuzie si neintelegeri. Ne poti spune ce semne indica faptul ca saltul se afla in desfasurare?
ELIAS: Ele se manifesta peste tot in jurul vostru. Indivizii experimenteaza acelasi flux subiectiv pe care il simtiti voi. Cei care nu detin aceste informatii experimenteaza aceleasi evenimente. Ei pot intalnti extraterestrii, care sunteti VOI, si pot vedea obiecte ciudate, care sunt tot creatia voastra. De asemenea, pot vedea cum obiectele isi schimba in fata lor forma si nu vor intelege de ce se intampla asa ceva. Indivizii pot simti frica deoarece nu inteleg ceea ce creaza. Prin urmare percep creatia lor ca fiind amenintatoare.
De asemenea, tineti minte ca iesiti din era voastra religioasa. Multe convingeri au fost create in aceasta era. Ele sunt foarte puternice! Indivizii pot manifesta in mod obiectiv acele elemente asociate convingerilor pe care le detin. Puteti vizualiza mici diavoli. Ei sunt o proiectie a sistemelor voastre de convingeri. Nu sunt entitati care incearca sa va faca rau. Ei sunt proiectii ale propriei voastre frici; dar mentinand anumite convingeri, multi indivizi pot trai confuzie si traume deoarece nu inteleg aceste lucruri.
De asemenea, am vorbit mai devreme despre tranzitie. V-am spus ca multi indivizi vor alege sa experimenteze actiunea tranzitiei in timp ce se afla in dimensiunea fizica. Acest lucru se intampla deja. Voi percepeti tranzitia ca fiind senilitate. In viziunea voastra senilitatea este o boala. Prin urmare, voi incercati sa vindecati boala fara sa intelegeti ce este ea de fapt. Nici indivizii care experimeteaza senilitatea nu stiu in mod obiectiv ce este ea. De aceea, unii dintre ei se vor simti inspaimantati si confuzi. Ei nu accepta realitatea pe care o creaza la fel cum nici voi nu acceptati realitatea pe care ei o creaza!
Veti fi martorii unei noi stari de constienta, unor noi revelatii pe care in prezent le percepeti a fi o disfunctie in functionarea proceselor mentale a indivizilor. Voi le etichetati ca fiind boli. De fapt, ele sunt alegeri alternative de creare a realitatatii. Acesti indivizi nu vor intelege ceea ce creaza deoarece mentin o perspectiva obiectiva, avand aceleasi convingeri pe care le aveti voi, fiind invatati sa aiba aceste convingeri. Ei pot alege sa intre in dimensiunea fizica avand o "disfunctie mentala". In etapele initiale ale focalizarii obiective, ei sunt constienti de ceea ce au ales sa creeze; dar odata ce petrec din ce in ce mai mult timp in lumea obiectiva ei achizitioneaza convingeri detinute de majoritatea indivizilor. Ce traiesc ei nu este "normal". Este in afara realitatii aceptate in masa. Este diferit. Prin urmare, este inaceptabil. Este ceva ce trebuie schimbat. Nu numai voi credeti acest lucru ci si ei o cred, deoarece au ajuns sa creada.
Am discutat despre zona tranzitiei in care intrati atunci cand alegeti sa parasiti dimensiunea fizica, dar voi sunteti de asemenea angajati in preocesul tranzitiei atunci cand alegeti sa intrati in dimensiunea fizica; ea fiind o actiune subiectiva, o tranzitie de la constiinta subiectiva la cea obiectiva fara a fi in mod obiectiv constienti de ea. Prin urmare, incet-incet va permiteti sa fiti focalizati in realitatea obiectiva. Veti observa ca cei mici, pruncii vostrii, isi petrec majoritatea timpului in starea de somn, deoarece inca nu au incorporat in totalitate constiinta obiectiva. Aceasta este de asemenea o tranzitie, care in viziunea voastra poate dura o perioada mai lunga de timp, sau poate fi realizata intr-o perioada mai scurta de timp.
Conform perceptiei voastre, multi indivizi dezvolta boli psihologice in perioada adolescentei. Atunci se petrece o incorporare completa a constiintei obiective. Unii indivizi intra in aceasta perioada si aleg sa nu o mai continue. Ei aleg sa continue in constiinta subiectiva, care nu este in concordanta cu realitatea acceptata in masa si cu sistemele voastre de convingeri. Prin urmare, ei sunt perceputi a fi diferiti, niste persoane bolnave.
FRANK: Atunci cand vorbesti despre senilitate te referi la boala Alzheimer?
ELIAS: Da.
FRANK: Cunosc persoane care sufera de aceasta boala. Ei se afla in acea stare de confuzie si doctorii afirma ca ea este un colaps al proceselor mentale. Inteleg ca pun o intrebare dificila, dar cum ii putem ajuta sa asimileze informatiile subiective?
ELIAS: Acceptand si intelegand ca ea nu este o boala ci este o alegere de a face tranzitia in timpul vietii incoporand activitatea subiectiva, puteti oferi ajutor prin explicarea acestui lucru. Poate vi se va parea ca acele persoane nu va inteleg, dar tineti minte, ei incorporeaza multa activitate subiectiva, ce incorporeaza toata constienta si intelegerea voastra obiectiva. Prin urmare, puteti vorbi in mod obiectiv cu un individ iar el poate intelege in mod subiectiv si astfel sa isi accepte propria creatie.
Acesti indivizi nu "sufera" de boala Alzheimer deoarece nu exista "boala" Alzheimer!  Daca interactionati cu un individ ce creaza o astfel de situatie, ascultati ce va spune el. Puteti auzi cum va vorbeste despre diferite cadre temporale. Puteti vorbi cu un astfel de individ si el nu va va recunoaste, deoarece atentia lor este indreptata in mod subiectiv catre alte cadre temporale in care, conform perceptiei lor, pareti a fi prezenti. Prin urmare, in viziunea lor voi nu existati in forma voastra de acum. Aveti o alta forma. Vi se adreseaza cu un alt nume, deoarece acest individ percepe o reincarnare de-a voastra din alta realitate. Puteti intalni un individ aflat in aceasta stare si il puteti inspaimanta deoarece el va poate percepe sub forma unui extraterestru! Acest lucru se intampla deoarece ei vizualizeaza un alt aspect de-al vostru. In realitate va percep pe voi din perspectiva multidimensionalitatii esentei voastre.
Ei nu inteleg in mod obiectiv ceea ce creaza. De asemenea, ei se afla sub influenta sistemelor de convingeri detinute in masa, iar ele sunt reintarite de interactiunile obiective – cu toti acei indivizi bine intentionati ce doresc sa ofere ajutor; dar ajutorul poate fi acordat intelegand si acceptand ce exprima acel individ, aratandu-le ca nu sunt nebuni, deoarece nu exista nebunie in felul in care voi o priviti! Este de ajutor ce v-am spus? 
BOB: Elias, exista multi oameni care sustin ca au fost rapiti de entitati despre care cred ca sunt extraterestrii sau entitati apartinand altor civilizatii. Este ceva ce se intampla?
ELIAS: Am mai vorbit despre prietenii nostrii din spariu! Rapirea este o interpretare pe care si-o ofera indivizii fata de ceea ce nu inteleg. Acesti extraterestrii exista, voi sunteti extraterestrii! Ei sunt aspecte ale esentei voastre focalizate in alte realitati. Vreau sa fiu clar cu privire la aceste evenimente, acei indivizi experimenteaza realitatea interactiunii printr-un flux al informatiilor subiective primite de la esenta lor si manifestate in realitatea obiectiva. Prin urmare, acel aspect al constiintei care este manifestat in maniera fizica in alte dimensiuni strapunge realiatea individului din aceasta dimensiune, deoarece vrea sa le transmita ceva. Acel aspect le va capta atentia. Ei nu experimenteaza non-realitate. Ce traiesc este cat se poate de real; desi aceasta realitate nu va fi neaparat perceputa in mod obiectiv de catre orice individ din dimensiunea voastra. Depinde de energia colectata si manifestata prin aceasta actiune. Uneori alegeti in mod colectiv sa permiteti un astfel de flux subiectiv. Prin urmare, multi indivizi pot fi martorii unui eveniment, o aparitie, dar sunt limitati de convingerile lor. Ei pot crea o nava. Ea va exista temporar in realitatea voastra. Efectiv va fi materializata in materie. Nu isi va pastra coeziunea pentru o perioada mai mare de timp, deoarece energia folosita pentru a o crea este temporara. Prin urmare, va disparea. 
In interiorul constiintei de masa ce cuprinde planeta voastra, nu toti indivizii detin aceleasi sisteme de convingeri. De aceea, energia manifestata pentru a crea aceste obiecte este rearanjata de sistemele de convingeri detinute de mase. Astfel, ea se manifesta temporar. Interactiunea dintre extraterestrii vostrii si individ este realitate. Ea este un schimb energetic dintre individ si alt aspect al esentei lui. Prin urmare, exista o permisiune de a manifesta aceste fluxuri in realitatea voastra. Interactiunea va crea o oportunitate de a face schimb de informatii, dar avand in vedere limitarile pe care le detineti in prezent si luand in considerare sistemele voastre de convingeri, exista cateva interpretari gresite. Multi indivizi experimenteaza frica, doarece nu inteleg ceea ce au creat.
Intelegeti, ei nu au creat o proiectie a lor. Acesta este un lucru diferit. Acum, daca vorbim despre imaginea demonilor, aceasta este o proiectie o sinelui vostru din aceasta dimensiune. In interactiunea cu ceea ce voi numiti extraterestrii, se petrece un schimb la nivelul diferitelor reincarnari ale aceleiasi esente, reincarnari care isi ofera informatii.
Schimbul este diferit fata de imaginea unui diavol, cea pe care ati trait-o de-a lungul istoriei voastre, deoarece se raporteaza direct la saltul vostru in constiinta. In timp ce iesiti din era religioasa si va indreptati catre o noua era a constiintei, veti permite sa se manifeste astfel de strapungeri. Uneori, esentele numite "Cautatorii Viselor" (Dream Walkers), cei care au ales sa nu fie in totalitate focalizati in forma fizica, de asemenea aleg sa se manifeste partial in forma fizica si astfel pot fi perceputi ca extraterestrii. Puteti vedea ca exista unele persoane a caror intalniri cu extraterestrii sunt revelatoare. Lor nu le este frica. In sinele lor simt bucurie, deoarece stiu ca au asimilat noi informatii. Aceasta interpretare a extraterestrilor va fi diferita de "interpretarea voastra clasica". Va fi ceva foarte similar cu ceea ce ati trait de-a lungul istoriei voastre, vizualizand ingeri, zane, spirifusi, impi si alte manifestari pe care le atribuiti imaginatiei, care este de fapt realitate!
Q: Exista mai multe persoane care vorbesc despre ascensiune ca fiind ceva care va veni in curand. Poti sa vorbesti despre ea?
ELIAS: Acesta este saltul vostru.
Q: Ce se va intampla?
ELIAS: Veti incorpora o constienta extinsa. Veti realiza o imbinare mai profunda a starilor obiective si subiective. Voi ati ales aceasta actiune, toti oamenii de pe pamant. Ati epuizat creativitatea erei voastre religioase. Inca o data va spun, sunteti plictisiti si cautati o noua expansiune a creativitatii voastre. Veti reincorpora memoria esentei voastre; permitandu-va o expansiune a creativitatii voastre, pastrandu-va forma fizica pentru a permite puritatea experientei din aceasta realitate!
MIKE#2: Am o intrebare cu privire la salt. Noi am inceput sa facem saltul. Cand va fi indeplinit?
ELIAS: Acest salt in constiinta a fost deja initiat. In prezent voi va aflati la inceputurile lui. Prin urmare, vi se pare evident sa simtiti confuzie, deoarece inca nu ati inteles in ce v-ati angajat. Indeplinirea completa a acestui salt se va realiza in secolul 21. V-am spus ca actualizarea saltului va fi realizata de catre multi indivizi. Depinde de voi cat de mult alegeti sa mai stati in aceasta dimensiune fizica pentru a il vedea manifestandu-se in totalitate.
MIKE#2: Vrei sa spui ca oamenii vor trai mai mult?
ELIAS: Daca alegeti acest lucru, da!
MIKE#2: Pamantul trece prin aceleasi transformari?
ELIAS: Da. V-am povestit despre constiinta planetei. Ea este o creatie a esentelor. In termenii vostrii, o entitate vie. Ea are un puls, la fel cum sistemul vostru circulator are un puls. Ea respira si se misca, asa cum si voi va miscati si respirati. Ea va raspunde miscarilor voastre din constiinta; si in timp ce voi faceti saltul, la fel o va face si ea.
Sunteti constienti ca voi creati conditiile voastre atmosferice din ceea ce percepeti a fi natura. Ele sunt extensii ale voastre. Ele sunt create prin emotia si dorintele voastre din interiorul constiintei. Ele sunt o extensie a simturilor voastre fizice. Voi nu ati creat simturile fizice pentru a vizualiza, simti corpul, auzi, gusta sau mirosi. Voi simtiti realitatea exterioara in acelasi timp in care creati ceea ce va fi simtit. Ceea ce simtiti nu apare prima oara. Prin urmare, vantul vostru nu este numai ceea ce simtiti ci si un raspuns colectiv. Toate evenimentele de pe planeta voastra, cele pe care le numiti a fi fenomene naturale, sunt raspunsuri pe care le creati prin exprimarea in mod colectiv a energiei voastre. Planeta raspunde si reactioneaza in felul ei, aceasta fiind o expresie obiectiva in interiorul materiei a creatiei colective realizate de esente. Nu este cu nimic diferita de forma voastra fizica, corpul vostru, care este de asemenea o proiectie in materie a esentei voastre.
Inca o data va spun, corpul vostru nu este un instrument! El este o expresie creativa a esentei voastre in materia fizica, si la randul sau detine o constiinta. Nu este un vehicul. El esti tu! De asemenea, planeta voastra este o extensie a energiei colective a esentelor. Ea este constiinta.
ANDY: Elias, cum va influenta saltul in constiinta alte grupuri sau sisteme de convingeri din lumea noastra, de exemplu sistemele de convingeri detinute de religia crestina?
ELIAS: Pe planeta voastra exista multe grupuri de oameni care experimenteaza aceste fluxuri subiective si sunt mai putin confuze decat sunteti voi care detineti convingeri religioase; cu toate acestea va oferiti oportunitatea de a intelege deoarece cu totii experimentati aceste fluxuri. Prin urmare, puteti vedea indivizi din spatiul cultural vestic care intalnesc extraterestrii, dar de asemenea puteti vedea indivizi din mici triburi care nu detin o civilizatie, conform perceptiei voastre asupra civilatiei, indivizi care la randul lor intalnesc extraterestrii. Intensificarea fluxului subiectiv nu este limitata doar la civilizatia vestica. De fapt, asa cum am mai spus, exista pe planeta voastra un mic trib de indivizi care detin o intelegere obiectiva a saltului, o intelegere mult mai profunda decat a oricarei alte persoane de pe pamant. Acei indivizi au incorporat o mare parte din actiunea acestui salt. Saltul va fi realizat in constiinta voastra obiectiva pana la o data specifica care a fost de comun acord stabilita, dar pana la acea data puteti avansa in ritmuri diferite; din acest motiv voi detineti abilitatea de a-i ajuta pe acei indivizi care nu sunt constienti in mod obiectiv sa evite traumele si confuzia. Voi incepeti sa intelegeti si sa fiti constienti.
Multi indivizi din civilizatia vestica detin sisteme de convingeri foarte puternice. Datorita lor ei vor experimenta traume, deoarece nu inteleg in maniera obiectiva experientele
fluxului subiectiv care patrund in atentia lor obiectiva. Le puteti oferi ajutor incurajandu-i sa-si accepte sistemele de convingeri. Puteti oferi exemple de activitati si comportamente care se modifica. Asa cum am mai spus, daca nu acordati putere sistemelor de convingeri, daca acceptati sistemele de convingeri si le neutralizati puterea, puteti sa va ocupati timpul cu alte aventuri creative. Nu va mai fi necesar sa continuati cu comportamentul vostru din prezent, deoarece nu veti mai judeca ceva ca fiind rau si altceva ca fiind bine. Veti intelege ca acestea sunt experiente. Prin urmare, ele nu detin putere.
Haideti sa ne imaginam un copil mic. Daca ii spuneti unui copil ca nu poate avea ciocolata pe care i-o aratati, el va dori ciocolata! Se va angaja in acele comportamente care il vor determina sa obtina ciocolata, deoarece i-a fost negata prin puterea sistemelor de convingeri. Convingerea care a fost proiectata asupra copilului este ca el nu poate face ceva – este gresit sa doreasca ciocolata. Prin urmare, ei devin intrigati, deoarece sunt constienti de energia care a fost proiectata asupra lor.
Din acest motiv, in timp ce explorati energia cu o curiozitate insatiabila, veti dori sa experimentati ceea ce a fost proiectat in energie pentru a va nega experienta. Daca nu detineti un sistem de convingeri sau daca ati acceptat sistemul de convingeri si sunteti constienti ca totul este o experienta, veti neutraliza energia sistemului de convingeri. Prin urmare puteti spune: "Nu poti avea aceasta ciocolata, dar daca doresti aceasta experienta nu conteaza." Daca ii spuneti acest lucru veti primi un raspuns diferit de la copil, deoarece isi poate pierde interesul fata de ceea ce poate obtine dupa bunul plac; acesta fiind un simplu exemplu al schimbarii paradigmei de gandire odata cu noul salt in constiinta.
Asa cum v-am mai spus, puteti accesa multe alte zone ale constiintei pe care nu va permiteti sa le accesati datorita sistemelor de convingeri pe care le detineti in prezent. Multi dintre voi nu comunica cu indivizi pe care ii percepeti ca fiind morti! Nu exista "moarte" desi voi credeti ca exista separatie. Prin urmare, va veti permite sa aveti aceasta experienta. Intelegand ca acesta este un sistem de convingeri creat special in realitatea voastra fizica pentru a va explica informatiile pe care le-ati uitat, va veti permite sa va amintiti; si facand acest lucru, veti putea comunica cu mortii.
Puteti accesa reincarnarile pe care le detineti in aceasta dimensiune. In prezent, credeti ca trebuie sa folositi metode complicate pentru a reusi acest lucru. Trebuie sa aveti experiente in afara corpului, sa intrati in transe hipnotice, sau sa va concentrati foarte tare in timpul meditatiilor voastre. Trebuie doar sa cautati alta reincarnare pe care doriti sa o accesati si veti reusi, dar voi credeti ca nu puteti face acest lucru si de aceea nu reusiti.
Acceptand sistemele de convingeri veti disipa energia convingerii, ea fiind cea care creaza limitarea. Acceptand sistemele de convingeri, veti intelege realitatea reincarnarii si facand un pas in afara lor va veti permite sa fiti cu adevarat creativi. Iar daca temporar doriti sa faceti schimb – nu numai sa vizualizati – cu o alta reincarnare, puteti face acest lucru. Puteti sari in diferite cadre temporale si sa faceti schimb cu o reincarnare din anul 1314 de exemplu, iar ea va face schimb cu voi; si puteti realiza acest lucru fara a folosi o "metoda"! Trebuie doar sa va doriti si se va intampla.
De asemenea, va veti oferi oportunitatea de a explora mai eficient propria dimensiune si propriile voastre creatii. In prezent, doriti sa explorati folosindu-va de tehnologia voastra, si astfel zburati in jurul spatiului. Veti ajunge la concluzia ca este mult mai eficient sa calatoriti prin spatiu decat in jurul spatiului. Incepeti sa intelegeti acest concept. Va permiteti sa va relaxati sistemele de convingeri si acceptati de exemplu o experienta in afara corpului; numita astfel datorita limitarilor voastre. Printr-o astfel de exeperienta calatoriti prin spatiu. Este mult mai eficient! Si nu necesita deloc timp.
Q: Elias, odata ce saltul in constiinta avanseaza, corpurile noastre vor deveni mai putin dense, vor creste vibratiile lui?
ELIAS: Nu. Veti continua sa aveti aceeasi forma fizica. Voi ati creat-o. Sunteti multumiti de creatia voastra. In aceasta dimensiune ea este eficienta. Nu este nevoie sa o schimbati. Nu veti crea o noua forma fizica decat in momentul cand veti face un nou salt in constiinta, in urmatoarele milenii! La urmatorul salt, puteti alege sa va schimbati complet forma fizica! Dar in prezent, datorita acordului pe care l-ati facut cu privire la acest salt, voi veti imbina constiinta obiectiva cu cea subiectiva. Puteti accepta sistemele de convingeri care sustin ca forma voastra fizica nu este o masina care functioneaza imperfect! Prin urmare, puteti alege sa mentineti imaginea obiectiva a corpului si sa nu creati diferente de varsta, cu toate ca puteti face acest lucru pentru a experimenta diversitatea formei; deoarece in aceasta dimensiune vi se pare atractiv sa nu pastrati aceeasi forma de-a lungul vietii. Veti fi constienti ca forma corpului vostru nu trebuie sa functioneze gresit, iar in prezent ea functioneaza astfel fiindca detineti convingeri care spun ca la batranete corpul vostru se va imbolnavi. Boala nu este o stare naturala. Ea este o comanda pe care vi-o oferiti prin intermediul sistemelor de convingeri, comanda care provoaca disfunctii.
Q: Va fi nevoie de constiinta de masa pentru a schimba corpul uman, sau este o optiune individuala?
ELIAS: Este o activitate ce se petrece in interiorul constiintei de masa. Ea va continua. In timp ce saltul in constiinta este realizat, fiecare dintre voi va alege probabilitatiile pe care doreste sa le manifeste. Va spun urmatorul lucru: dupa realizarea saltului nu va fi un rai pe pamant – deoarece unii oameni vor dori sa creeze boli pentru a trai experienta bolii -  dar veti fi constienti ca voi ati creat aceste boli si veti sti ca in orice moment aveti puterea de a le vindeca. Prin urmare, daca alegeti experienta bolii, veti fi constienti ca in urmatorul moment puteti sa va vindecati deoarece veti face o alegere constienta de a va vindeca, iar ea se va produce in mod spontan. 
JIM: Elias, Seth a spus ca una din entitatiile Hristos se va intoarce in viitorul apropiat pentru a darama toate religiile si a schimba lucrurile. Va face parte aceasta actiune din saltul in constiinta? Exista vreun semn care indica faptul ca se va intampla acest lucru?
ELIAS: In prezent se intampla acest lucru si poate ca nu veti intelege explicatia mea, dar aceasta esenta a ales sa se manifeste in mod fizic. Voi explica.
In ceea ce voi percepti a fi trecut o esenta Hristos a ales sa se manifeste prin 3 reincarnari (Iisus, Ioan Botezatorul si Paul). O reincarnare, o focalizare a acestei esente (Paul) a ales sa se manifeste la sfarsitul acestei ere religioase, la inceputurile noului salt in constiinta. Un aspect al esentei Hristos, una dintre cele trei manifestari din constiinta non-fizica, si-a imbinat energia cu o esenta care nu a mai experimentat nici o reincarnare. Aceasta esenta nonfizica este un Cautator al Viselor (Dream Walker). Esenta nonfizica a incorporat deja singura sa reincarnare. Acest lucru s-a realizat in prezent (1997).
Aceasta esenta s-a manifestat prin 9 reincarnari, fiecare reprezentand o familie de constiinta. Toti cei 9 sunt entitati masculine. Ei sunt inca mici copii. Mai exact, sunt inca prunci si s-au nascut intr-un interval de un an, un an si jumatate. Toti acesti copii nascuti in diferite locuri de pe pamant detin abilitati exceptionale - care sunt in concordanta cu intentia fiecarei familii – si sunt constienti de experientele subiective. Prin urmare, fiecare dintre ei va sustine realizarea saltului in constiinta si va ajuta la disparitia erei voastre religioase. Chiar daca sunteti dezamagiti, a doua venire a lui Hristos nu se va realiza sub forma unor cai care coboara din ceruri! Mult mai putin dramatic, cei 9 copii vor influenta foarte mult constiinta colectiva, iar saltul in constiinta va fi realizat in totalitate in timpul vietii lor.
PAUL: Elias, inca o intrebare, anul in care va fi realizat in totalitate saltul coincide cu cel oferit de Seth in materialul sau, adica 2075?
ELIAS: Va fi realizat pana in anul 2075. Prin urmare, cei 9 copii vor trai pana atunci.
Q: Sunt complet constienti de rolul lor?
ELIAS: In prezent, in interiorul atentiei lor subiective, in timp ce fac tranzitia inspre atentia obiectiva, da.
Q: Vor trece printr-o perioada in care vor uita?
ELIAS: Partial. Nu vor uita complet, dar va veni o perioada in care vor uita temporar, desi aceasta va fi scurta. Pentru ei, aceasta va fi o perioada de invatare a modului in care voi va focalizati in mod obiectiv atentia. Vor incorpora aceasta experienta pentru a intelege realitatea fizica.
CAROL: Elias, se va realiza vreodata vreo conexiune intre acesti copii care s-au nascut acum si esenta Hristos? Sau oamenii nu ii vor observa pe acesti copii care cresc acum, care influenteaza saltul in constiinta?
ELIAS: Multi indivizi vor fi constienti de existenta lor. Multi indivizi se vor deschide catre astfel de informatii. Ei pot interpreta in diferite maniere existenta lor, dar nu conteaza acest lucru, deoarece vor fi constienti de exsiatenta lor. Nu toti copii vor ajunge in atentia publicului.
Q: Cum vor fi educati? Cum ii va influenta educatia primita?
ELIAS: Fiecare dintre ei va fi educat diferit. Toti cei 9 se afla in comunicare subiectiva, telepatica. Prin urmare, fiecare va experimenta diferite aspecte ale realitatii fizice, diferite sisteme de convingeri. Fiind in comunicare, vor impartasii toate aceste experiente.
JIM: Tin minte ca in materialul Seth, Seth a spus ca daca in viitorul apropiat omenirea nu va lua anumite decizii, specia umana poate degenera in culte si razboaie religioase.
ELIAS: Da! Aceasta este previziunea erei voastre religioase!
JIM: Adica ai putea sa alegi acea probabilitate mai degraba decat alta probabilitate. La acest lucru se referea Seth?
ELIAS: Voi ati ales deja sa manifestati acest salt in constiinta, dar cu toate acestea, in orice moment, va puteti schimba decizia. In prezent voi nu alegeti diferit ci continuati sa mergeti pe acelasi drum. Va voi spune daca va schimbati decizia!
JIM: Nu cred ca voi crede in Armageddon.
ELIAS: Este mai putin probabil sa se manifeste.
SURSA :  http://groups.yahoo.com/group/sethr/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu