CE E RUGACIUNEA?
O cerere adresata lui Dumnezeu? O conversatie cu EL? O forma de cersetorie a sclavului fata de Stapan? O comanda adresata “duhului din Lampa”? O forma de smerenie? O pierdere de timp si-o vorba goala? O conexiune cu Dumnezeu?
Rugaciunea poate lua toate aceste forme, depinde de... persoana.
V-ati gandit ce este rugaciunea pentru voi? În ce fel va rugati? Care e scopul rugaciunii voastre, dincolo de dorinte ce se voiesc împlinite. Si e normal, dorinta e motorul vietii, dorinta în sine nu e un pacat, doar continutul ei poate fi bun sau daunator pentru suflet. Deci... ce e rugaciunea pentru voi? Ce ar trebui ea sa fie? Care din întrebarile de mai sus contine definitia ei corecta?
Va voi spune parerea mea în final... Doar o parere, desigur.
ARE RUGACIUNEA EFECT?
Binenteles ca da! Are efect întotdeauna. Chiar si atunci cand nu se vede, chiar si cand nu e cel asteptat... Intotdeauna rugaciunea calmeaza sufletul dandu-i pace, curata campurile energetice de diversele entitati agatate de aura, sau de gandurile noastre dizarmonice, ne ghideaza pe drumul cel bun, ne ajuta sa mergem pe linii de CHI, (de lumina), ne scoate in cale oamenii potriviti... ne ajuta sa capatam iertare pentru greselile spirituale si iubire in suflet. Deci crestere spirituala, apropiere de Dumnezeu.
Rugaciunea este semnalul de binete adresat Universului cum ca îl cautam pe Dumnezeu. Ca îi recunoastem existenta si îi dorim ajutorul. Si prin acest simplu fapt e deja "1-0" pentru noi in lupta cu raul. E suficient? Nu chiar...
EFECTUL "DEZASTRUOS"...
Deseori primele efecte dupa ce ne rugam daca n-am mai facut-o de mult, ori niciodata, este ca incep sa ni se intample lucruri rele. Nu! Nu este un semn ca nu ne-am "eugat bine" dinmpotriva, este semnul ca procesul de curatare energetica si iertare spirituala a inceput. Muradaria iese din suflet, in limbaj bisericesc am putea spune ca "Dumnezeu ne pune la incercare", ori ca "ne platim pacatele", intr-un fel este asa... Ceea ce trebuie sa facem intr-o astfel de situatie este sa continuam, sa nu ne oprim din rugaciune. In scurt timp necazurile vor pleca si lucrurile vor lua turnura cea mai benefica pentru suflet, dar si pentru viata prezenta. Dumnezeu va intra in viata noastra si o data cu EL si binele, bucuria, pacea.
De ce totusi unele rugaciuni primesc raspuns, altele ba?
În primul rand SCOPUL e cel ce le diferentiaza. Scopul nostru... si scopul Creatorului. Daca ele concorda atunci... ni se da „aprobarea”, atunci calea catre tel devine libera.
Dar care sa fie oare scopul LUI? Cum putem sa-l aflam?
Evolutia sufletelor, întorcerea la El e unicul scop al Creatorului. Caile împlinirii acestuia sunt diverse, si deseori doar ascuntandu-ne vocea interioara putem sa le aflam. Dumnezeu ne iubeste pe toti si ne vrea Acasa. Nu doreste moartea nici unui „pacatos”, ci întoarcerea lui. Si aici ma refer la suflet. Pentru asta da „approuve” numai anumitor dorinte, cele ce sunt de folos sufletului, evolutiei noastre spirituale, urcarii unei trepte spre EL.
O alta cauza sunt greselile spirituale, din aceasta viata sau... mai vechi. Prin rugaciunea ele se sterg, unele mai usor, altele... mai greu. Intr-un cuvant:KARMA. Sufletul contine în el atat energie, cat si informatie, iar pentru reantoarcere e necesara o anumita cantitate de energie si un anumit tip de informtie. Greselile ne fac sa pierdem din puterea sufletului, fie ca stim ori ba, ca suntem constienti de ele, ca le acceptam, ori le consideram fapte bune.Legile universului se aplica oricum. Deci... in cazuri din astea, rugaciunea e chiar recomandata... e folositoare. Sterge, ne spala sufletul si karma.
RELATIA CU DUMNEZEU
Stiu oameni care se roaga de zeci de ani fara sa primeasca raspunsul dorit la “cererea adesata pe aceasta cale lui Dumnezeu”... Stiu oameni care atunci cand li se spune sa se roage se simt revoltati spunand ca ei sunt curati si puri si il au întotdeauna pe Dumnezeu în ei, deci... ce le mai trebuie rugaciunea. Ea e totusi necesara. Stiu oameni care se roaga si rugaciunea lor pare un act de magie, Universul se misca parca sub efectul cuvintelor lor adresate lui Dumnezeu. Altii spun ca daca se roaga le merge prost... Altii cred ca numai “nebunii” se roaga, oamenii “sanatosi la minte” sunt rationali si nu trebuie sa se comporte ca niste copii imaturi care mai cred înca în basme. Ei actioneaza si este suficient atat. Pe toti îi iubeste Dumnezeu. Si totusi fata de fiecare actioneaza diferit.
TIPURI DE CREDINCIOSI
Este cu siguranta adevarat ca oricine are dreptul si mai mult, as spune chiar datoria, de a se adresa lui Dumnezeu. De fapt, comunicam cu El continuu, unii in mod constient, altii inconstienti de acest fapt. El STIE intr-adevar tot, fie ca alegem sa-I spunem ori ba. Insa deseori e necesara INTENTIA noastra de a-i vorbi, de a ne adresa LUI. Se poate spune ca astfel El asteapta alegerea noastra clara, hotararea noastra de a-i cere ajutorul, drept divin ce ne-a fost acordat de mult prin LIBERUL ARBITRU. Vrem sa ne descurcam singuri sau cu ajutorul Lui. Putem alege... desigur! Putem alege si daca vrem sa ne intoarcem Acasa, ori ba!
CE FACE DIFERENTA INTRE OAMENI?
Cunoasterea si puterea. Adica INFORMATIILE pe care le detinem despre ADEVARATA ALCATUIRE SI LEGILE ACESTUI UNIVERS si CANTITATEA DE ENERGIE ce o detinem pentru a folosi ceea ce stim in interactiunea noastra cu Universul.
Sa ne intoarcem la rugaciune.
Ce fel de oameni exista din perspectiva spirituala?
- IGNORANTII – cei care nu stiu si nu vor sa stie, ignora adevarul cuprins in cuvintele: precum in Cer asa si pe Pamant. Ei vad totul doar din perspectiva materiala.
- HABOTNICII – cei care afirma sus si tare ca cred, dar ei îndeplinesc doar ritualuri, credinta lor e goala si inima impietrita de frici. Accepta existenta unei alte lumi, dar nu inteleg nimic din legile si adevarul Universului. Merg la biserica cu regularitate in virtutea respectarii perceptelor religiei lor, judeca pe cei care nu fac precum ei sau sunt de alte religii, considerandu-i inferiori si in cele din urma isi fac rau lor însisi. Sufletul le e încarcat de orgoliu, judecati si ranchiuna. SEPARARE!
- CEI CE SUNT PE CALE – sunt cei care sunt dornici de cunoastere, care aleg sa învete si sa stie. Sunt cei dornici de adevar si dornici sa creasca. Din cate am observat acestia sunt cei care sunt “in vizorul” lui Dumnezeu, nu sunt lasati la nevoie singuri si Universul începe sa comunice cu ei scotandu-le în cale oamenii si ocaziile potrivite ca sa-si implineaca dorinta, cea de A CRESTE SPIRITUAL. Deseori primesc lectii de viata, lectii ce au menirea de a-i trezi, de a le arata adevarul, de a-i ajuta sa lupte, sa se dezvolte, sa se apropie de Dumnezeu. Trebuie sa fie atenti si sa caute sa înteleaga ceea ce li se comunica prin întamplarile vietii si oamenii ce le ies în cale. Sunt cei ce urca trepte si fiecare a ajuns la un anumit nivel. IAR TREAPTA PE CARE AU AJUNS REFLECTA PUTEREA LOR ENERGETICA SI SPIRITUALA. Insa nu sunt înca pe treapta finala!
- ILUMINATII, sau cei “TREZITI SPIRITUAL” cei care si-au cunoscut pe deplin divinitatea interioara si puterea din ea si stiu s-o foloseasca. Sunt cei care au învins suferinta, provocarile, durerea, cei care au luptat si au castigat! Sunt cei care au stiut sa insiste, sa creada, sa iubeasca, sa spere. Drumul lor n-a fost nicicum usor, indiferent care le-a fost calea. Dar au ajuns printre cei ale caror rugaciuni sunt întotdeauna ascultate. Fie ca îi numim sfinti, maestrii puternici indiferent de sistem sau chiar si fara a apartine unui sistem pur si simplu maestri prin întelepciune, calugari cu har, bioenergeticieni adevarati, oameni ce au darul clarviziunii... Sunt cei carora Universul li se supune, dar ei nu doresc asa ceva, nu doresc decat sa faca voia Domnului, sa-L slujeasca. Sunt putini... sunt reali, SUNT.
MOTIVE PENTRU A NE RUGA
V-ati gandit vreodata de ce va adresati lui Dumnezeu? Care e adevaratul motiv ? Aveti vreun scop ascuns, o dorinta, sau doar va era dor sa mai stati de vorba cu EL?
Motivele pot fi multe:
- o necesitate imediata, o problema urgenta ce aveti nevoie s-o rezolvati.
- o dorinta putenica dar care nu necesita rezolvare imediata.
- dorinta de a fi protejati si de a ne merge bine.
- dorinta e a-ti marturisi dragostea si multumirea fata de Creator.
Pot fi toate... poate sa nu fie nici una clar determinata.
MODALITATI DE A NE RUGA
V-ati gandit cum va rugati? Cat suflet puneti în rugaciune?
- din buze dar cu gandul aiurea – nu va avea efectul scontat.
- din minte, concentrat – efectul va fi de nivel mediu, mai bine spus asupra lucrurilor neimportante din viata si în general el se simte, se petrece imediat, daca se petrece...
- din inima – mai exact suflet, efectul este real si de lunga durata. Uneori, dar un întotdeauna, pentru a se realiza “cererea” dintr-o astfel de rugaciune, e necesar un anumit timp, de la cateva zile, la cateva luni. Timp in care Universul lucreaza pentru coordonarea elementelor sale, in scopul cerut. Cei ce se roaga astfel mult timp, cu timpul intra in comuniune cu divinitatea ajungand în stadiul de iluminati. Pot ajunge in stadiul în care Universul reactioneaza spontan raspunzand instantaneu gandurilor lor.
VECHIMEA SPIRITULUI, LUMINA, ENERGIA.
Conteaza? Da. Un spirit batran va avea intotdeauna mai multa putere. Asta daca e evoluat. El detine mai multa informatie si in consecinta o foloseste instinctiv pentru a-si mari si pastra energia. Stie, stie chiar si instinctiv acest fapt, si in plus e mai putin atasat de lumea aceata. E deja plictisit.
Spiritele tinere sunt mai naive, inocente si vad lumea cu ochi de copil, le place, vor sa o cunoasca, e mai reala pentru ei, efectul de iluzie nu e prezent inca in sufletul lor. Deseori insa ei pot avea o mai mare lumina spirituala. Au “pacate” mai putine, deci mai putina karma si asta ajuta in demersul rugaciunii lor.
Acum ca am clarificat unele lucruri la care e bine sa meditam în scopul autocunoasterii, sa vedem care ar fi cea mai eficienta rugaciune. Ce altceva mai conteaza dincolo de cele spuse mai sus?
Desigur RUGACIUNEA SA FIE FACUTA DIN INIMA, nu e o noutate pentru nimeni. Putem folosi tehnica imaginatiei, coborand imaginar in inima si imaginandu-ne ca suntem acolo si vorbim cu Dumnezeu. Rugaciunea facuta noaptea e aur spiritual, in intuneric si liniste gandul isi gaseste drumul mai usor spre tinta, sufletul e linistit si detasat, însa mai puternica este cea de dimineata, in momentul cand Soarele sta sa rasara si subconstientul lucreaza. Totusi ne putem ruga la orice ora, orice rugaciune fiind ascultata.
CUI NE ADRESAM
Tot universul ne asculta. Un sfant caruia avem intentia de a ne ruga, este prezent în campul nostru energetic cu cateva secunde înainte de a începe rugaciunea. Un sfant caruia ne rugam în mod obisnuit e prezent mereu in campul nostru energetic. Ingerii ne ajuta, insa uneori e necesar sa le trimitem lumina aprinzand lumanari pentru ei. Ingerii fac doar ceea ce le permite Dumnezeu.
Fiecare suflet are o anumita afinitate fata de o anume fiinta spirituala: sa se adreseze preponderent ei. Putem sa-i vorbim lui Dumnezeu direct, in numele lui Isus, El ne va asculta.
CONTEAZA LOCUL? Da. Una e sa te rogi în discoteca si alta în biserica, una e sa te rogi în camera ta linistita si alta în piata, desigur locul conteaza. Vibratia locului poate fi mai inalta sau mai joasa decat a noastra. Poate fi un loc încarcat energetic pozitiv sau negativ de oameni cu probleme si campuri energetice poluate, de blesteme sau vraji, poate fi o poarta spre Cer sau spre Iad. Pot si porti spre alte lumi. Însa iarasi mai important ca locul e OMUL.
ICOANELE CONTEAZA? Unele icoane sunt porti interdimensionale, altele doar picturi, iar altele sunt încarcate cu informatia negativa a pictorului si ne pot influenta negativ pentru ca în fata unei icoane iti deschizi sufletul.
TIMPUL DEDICAT RUGACIUNII. Cu cat parametri info-energetici sunt mai inalti cu atat timpul conteaza mai putin. Sfintii ajung mai usor la Dumnezeu? Da, dar cu cat rugaciunea e pornita “mai din suflet”, cu atat timpul e mai putin important. O ora pe zi dedicata rugaciunii ar fi ideal. Insa uneori e suficient si o secunda.
O LUMANARE aprisa schimba pozitiv vibratia camerei, 3 lumanari simbolizeaza Sfanta treime, 9 simbolizeaza cerurile, 21 arhanghelii planetari. Simbolul e o cheie, deci ne poate ajuta în deschidere portilor nevazute ale cerului.
PLANTELE MAGICE precum ayahuasca, sau altele, ne pot ajuta sa ajundem la lumea noastra launtrica, chiar si la divinitatea din noi, insa e ca si cum am lua un somnifer pentru a putea dormi. Il putem lua o data, de doua ori, dar daca devine obisnuinta, atunci dependeta de “somnifer” e deja o problema, in acest caz, spirituala! De aceea e bine sa accesam lumea spirituala in mod natural, nu sub influenta unei substante.
ATASAMENTUL de un anumit RITUAL sau de biserici, este un lucru daunator sufletului. Va puteti ruga oricunde si oricand. Daca transformati totul într-un ritual, rugaciunea îsi va pierde esenta. Continuitatea e cu totul altceva. Exista ritualuri temporare. Postul da forta rugaciunii, ritualirile de 3, 7 sau 9 zile nu sunt daunatoare, daca sunt facute din cand in cand. Rugaciunea de seara, ori cea de dimineata sunt folositoare.
INGREDIENTE ABSOLUT NECESARE IN ALUATUL RUGACIUNII: pacea inimii, sau un puternic entuziasm, in functiende situtie, iertarea altora si a propriilor greseli, iubirea fata de Dumnezeu. Apoi mai sunt insistenta si rabdarea. Pe langa acestea mai puneti si un strop de sinceritate, El oricum stie, dar... si noi trebuie sa stim ca îi putem vorbi de orice, da de orice. Iubirea fata de semeni, si IMPORTANT detasarea fara de scopul pentru care va rugati. Da... aici e tot secretul, sa cereti din suflet si totusi sa cereti detasati. Sa cereti ca si cum ati avea imaginandu-va lucrul deja împlinit, întrand pe acea frecventa si construind în nevazut acea realitate. Totusi sa nu va spuneti nici o clipa ca ati fi suparati daca nu ati primi... adica, sa iarasi fara atasament! Sa fiti constienti ca Lumea e o iluzie, folositoare, frumoasa, trecatoare, dar... totusi o ILUZIE.
SCOPUL EXACT? Principalul scop al rugaciunii ar trebui sa fie apropierea de divinitate, legatura cu El, conexiunea... IUBIREA FIINTEI SUPREME.
Deci sa ne rugam detasandu-ne de Lume, urcand catre divinitate, iar apoi întorcandu-ne la Lume si aducand Lumina divina aici.
Lumea este creatia divinitatii, deci ar trebui sa o iubim si pe ea, sa o iubim precum El o iubeste.
Si sa nu uitam RECUNOSTINTA, e un ingredient absolut necesar, pentru ziua de ieri, pentru ziua de maine, pentru clipa de azi.
O RUGACIUNE PUTERNICA? Da, cine poate sa tina post negru 3 zile, sa stea in casa in aceasta perioada, sa se roage mult si sa-si faca curat in suflet, va avea raspunsul divin pe masura efortului spiritual. Insa nu toata lumea poate, nu intotdeauna e necesar... Da. Puteti aprinde 9 lumanari in aceasta perioada, ele simbolizand cerurile. E o varianta...
In cele din urma RUGACIUNEA ESTE o modalitate de a-i vorbi lui Dumnezeu, de a-i vorbi cu sufletul. De a-ti pune sufletul la dispozitia Sa. De a te oferi plin de incredere si dragoste, de a fi sincer cu cel mai bun si adevarat Prieten, de a te abandona Lui si de a intra in dansul Universului cu surasul pe buze, jucandu-te precum si El s-a jucat candva... dar fiind constient de importanta jocului tau. Cereti-I ajutorul, cereti-I pacea sufletului, cereti-I sa va primeasca iubirea si sa fie intotdeauna cu voi. El oricum e, insa necesar este ca noi sa constientizam acest fapt.
Iubiti-L, va va iubi de-un infinit de ori mai mult....
Vom sti daca rugaciunea este corecta atunci cand El va raspunde, cand El va intra în dialog cu noi. Cum face EL asta? Cei ce INCA nu stiu vor afla daca isi doresc cu adevarat asta, cei ce stiu, stiu cu sufletul si astfel, stiu cu intreaga lor viata...
Carla von Vlad
SURSA: http://www.lumeaspirituala.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu