vineri, 4 martie 2011

5 Rani Interioare ale fiintei umane.



5 Rani Interioare ale fiintei umane. 
5 Masti de Acoperire

CARE ESTE PERSONALITATEA TA PRIMORDIALA, cea de dinainte de-a te naste? Care este ADEVARATUL tau EU? Tu cine esti cu adevarat? De ce i-ai lasat sa te respinga, sa te abandoneze, sa te umileaasca, sa te tradeze, sa te nedreptateasca? De ce ai ales sa aplici masti peste ranile tale interioare?

Masca are un rol protector. Ea ne protejeaza de suferinta. Ne protejeaza de noi insine, de ceilalti. Masca suntem noi, noi in functie de ceilalti. Masca este o identitate. Ne construim masti ticluite pentru  a ne ascunde golurile, pentru a ne acoperi ranile pe care le capatam inca din primii ani ai existentei. Lise Bourbeau este o scriitoare recunoscuta pe plan  international, autoare a 15 carti, dar si un specialist  renumit in dezvoltarea personala. Intr-una din cartile asle “Cele cinci rani care ne impiedica sa fim noi insine”, scriitoarea aduce in dezbatere o teorie extrem de interesanta, Teoria Ranilor fiintei umane si cea a Mastilor. Lise Bourbeau sustine ca problemele fizice sau emotionale actuale sunt efectul unor rani interioare pe care le-am trait inca din copilarie: Respingerea, Abandonul, Umilirea, Tradarea, Nedreptatea.

Rana interioara poate fi comparata cu o rana fizica pe care o ai pe mana de mult timp, pe care o ignori si pe care nu ai ingrijit-o cum trebuia. Ai preferat sa o bandajezi pentru a nu se mai vedea. Aceste rani ne afecteaza in mod diferit. Acel pansament este echivalentul mastii. Fiecare din noi are in sine puterea creatiei”, sustine Lise Bourbeau in “Heal Your Wounds & Find Your True Self”. Copilaria are un rol covarsitor in dezvoltarea noastra emotionala viitoare. Rolul pe care parintii il joaca in viata noastra, NU il joaca sau il joaca gresit are de asemenea un impact covarsitor asupra formarii noastre. Mastile ascund suferinta si resemnare. In final copilul se impaca cu soarta si isi accepta masca. Devine ceea ce mediul sau se asteapta sa devina. Cu cat aceste rani sunt mai profunde si mai bine inradacinate in interiorul tau, cu atat mastile pe care le vei crea pentru a evita suferinta sunt mai multe si mai diversificate.

La un nivel subconstient, ranile si mastile pe care le abordam pentru a acoperi ranile ne influenteaza relatiile pe care le dezvoltam cu cei din jur. Iti prezentam mai jos principalele rani ale fiintei umane si mastile pe care le folosim pentru a acoperi ranile. Pentru ca fiecare fiinta umana este unica, o entitate inedita, cu un loc aparte in univers, trasaturile mastilor nu sunt neaparat fixe. Se pot amesteca intre ele, se pot intrepatrunde. Suntem diferiti si putem dezvolta masti diferite, putem regasi la o persoana caracteristici diferite ale mai multor masti. (Ideile prezentate mai jos ii apartin lui Lise Bourbeau. Mai multe informatii despre ranile sufletului si mastile fiintei umane poti descoperi citind cartea Cele cinci rani care ne impiedica sa fim noi insine).

Sa lasam mastile sa cada. Sa lasam ranile sa se vindece.


SURSA : http://www.garbo.ro/articol/Psihologie/7096/5-Rani-Interioare-ale-fiintei-umane-5-Masti-de-Acoperire/pagina-2.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu