vineri, 29 aprilie 2011

Ganduri de la NEALE DONALD WALSCH autorul cartilor CONVERSATII CU DUMNEZEU

Ganduri de la NEALE DONALD WALSCH autorul cartilor CONVERSATII CU DUMNEZEU
 
 

Salutari tuturor...
In aceasta saptamana, va voi impartasi un schimb extraordinar de idei, care a avut loc intre mine si un vizitator al blogului meu public www.TheAlternativeVoice.org
Recent, am abordat pe acest site, tema mortii – sau a ceea ce eu numesc Ziua reinnoirii/continuitatii noastre. Se poate ca multi dintre voi sa nu viziteze cu regularitate acest site si, de aceea, este posibil sa pierdeti conversatiile obisnuite care se desfasoara acolo – inclusiv interactiunea remarcabila care urmeaza. Este remarcabila, fiindca apar revelatii extraordinare.
Cititi ceea ce urmeaza…
NEALE… Ma gandesc adesea la moarte si nu imi vine cred ca, desi oamenii se satura de toata durerea si suferinta din aceasta viata, durerea de a-i parasi pe cei dragi are prioritate! Imi doresc un raspuns la aceasta problema, dar as vrea sa raman anonim, daca acest lucru este posibil. Te admir pentru intelepciunea ta si te invidiez pentru darurile pe care le ai. Multumesc anticipat. (Semnatura a fost stearsa, la cerere).

DRAGA PRIETENE…Comentariul tau se regaseste in cartea HOME WITH GOD in a life That Never Ends (ACASA CU DUMNEZEU intr-o viata ce nu se sfarseste niciodata*). Te incurajez sa citesti aceasta carte, cat mai repede posibil. In ea, Dumnezeu vorbeste direct despre aceasta problema a parasirii celor dragi. Iti pot spune aici, pe scurt, ce anume mi-a spus Dumnezeu, in ultima revelatie, despre ceea ce se intampla cu noi cand “murim”.
Vestea buna si incredibila este ca noi nu ii lasam pe cei dragi in urma. Si astfel, moartea nu implica nicio durere emotionala, pentru Sufletul care a murit. Cand murim, ii intalnim pe cei dragi, care sunt inca in viata in Lumea Fizica – acolo unde se afla cea mai mare parte din ceea ce sunt ei, in locul in care nu exista Spatiu si Timp.

Religia nu ne invata adevarul conform caruia: noi existam simultan in ambele parti ale voalului care separa Tinutul Formei Fizice, de Tinutul Lumii Spirituale. Noi ne divizam pe noi insine, pentru a trai experienta Taramului Lumii Fizice, dar nu parasim niciodata Taramul Spiritual.

Parasirea Taramului Spiritual nu este necesara pentru a trai experienta propriei noastre fiinte, ca Cei ce Suntem Noi cu Adevarat. Noi pur si simplu trimitem o Parte din Noi in Lumea Fizica, de unde colectam si fuzionam cu o parte din Energia Sufletului nostru, intr-un loc special al prezentei noastre Aici si Acum, pentru a ne identifica cu ceea ce suntem si vom fi in orice viata ce ne va fi
data.
Ce se intampla, de fapt, in momentul mortii

Atunci cand trecem prin experienta numita “moarte”, noi pur si simplu ne Disipam Energiile de Identificare, iar Esenta noastra se revarsa din nou in Sufletul Nemarginit si in Identitatea noastra Unitara, care reprezinta ceea ce suntem.

Cand facem trecerea, acolo, de Cealalta Parte, ne asteapta Sufletele Nemarginite ale celor pe care i-am iubit –in aceasta viata si in toate vietile pe care le-am trait. Aceste Suflete Nemarginite au capacitatea de a capata orice forma doresc… si ele fac acest lucru… capatand forma celor dragi, pe care abia ce i-am parasit in Taramul Fizic.

Desigur ca recunoastem pe loc aceste Suflete si radem si dansam cu bucurie, stiind imediat ca nu ne-am parasit niciodata unii pe altii – si nu o vom face niciodata, fiindca SUNTEM CU TOTII UNUL, existand intotdeauna si in toate modurile posibile, in Gloria eterna a Unicitatii Vietii Nemarginite, care este Dumnezeu in procesul de a Se cunoaste pe Sine Insusi!
 
Va imbratisez cu iubire,
***************************************
Scurte comentarii de la Neale
Salutari tuturor...
Saptamana trecuta, am spus ca mi-ar placea sa scriu despre orice subiect ales de voi… si Doamne, am primit o tona de sugestii! Asadar, am aici un vast program pentru tot restul anului! Va multumesc pentru ca mi-ati scris!
O tema care a aparut frecvent in solicitarile voastre a fost Legea Atractiei. Un cititor m-a intrebat:  Te rog, Neale, imi poti explica modul in care actioneaza principiul ce sta la baza Atractiei, din punctul de vedere al celor scrise in Conversatii cu Dumnezeu (CCD)? Sunt ele in consens cu ceea ce sustine The Secret (Secretul) ?

Ei bine, raspunsul este…Da si Nu. Exista lucruri adevarate despre Legea Atractiei in modul de abordare din The Secret, dar este mai mult decat atat. Eu am avut o problema in ceea ce priveste filmul si cartea The Secret, fiindca ele nu au explicat intr-un mod clar si riguros, rolul pe care Il are Dumnezeu in Legea Atractiei. De fapt, cuvantul Dumnezeu nici macar nu a fost mentionat in film, pana cu circa 3 minute inainte de final – si chiar si atunci, doar succint si superficial.

Asadar, dati-mi voie sa abordez acest subiect al Atractiei in contextul CCD, care, dupa cum stiti, este despre Dumnezeu si rolul Sau in vietile noastre.

In aceasta abordare, vom reveni la remarcabila carte din ciclul CCD, Happier Than God (Mai Fericit Decat Dumnezeu), in care se spune…

Energia Atractiei face parte dintr-un sistem mai amplu, al cauzei-si-efectului, din Univers. Daca privim Atractia ca si cum ar fi o lege in sine, ar fi ca si cum am vorbi despre legea gravitatiei, fara a lua in considerare principiile fizicii, care explica fenomenul gravitational. Asadar, am devoalat un prim aspect. Si ce-i cu asta?

Haideti sa analizam mai indeaproape, principiile majore ale vietii.

Viata se exprima pe ea insasi prin:

1.     Energia Atractiei - care va da putere.
2.     Legea contrariilor - care va creeaza oportunitati.
3.     Darul Intelepciunii - care va confera discernamant.
4.     Bucuria miracolului - care va confera imaginatie.
5.     Existenta Ciclurilor - care va asigura eternitatea.
Acest sistem mai amplu regleaza Procesul Personal de Creatie – sau ceea ce poarta numele de Legea Atractiei, in The Secret. Chiar i-ati putea da acestui Sistem mai amplu, numele de Dumnezeu.
Aceasta este o noutate pentru multi oameni. Incercati sa analizati aceasta idee, chiar acum. Oare este posibil ca Dumnezeu sa fie un proces, dupa toate cate s-au spus si s-au facut? Oare Procesul Personal al Creatiei este o epuizare a vietii sub forma sa naturala de exprimare?
Cu timpul, am inteles ca Viata e Dumnezeu. Este ceea ce este Dumnezeu si ceea ce va deveni Dumnezeu. Acesta este un sistem complex si extraordinar, care include un Proces, care creeaza o manifestare numita viata.
Acest sistem e un cerc. Imaginati-va acest cerc. In el, procesul vietii creeaza manifestarea vietii; manifestarea vietii creeaza experienta vietii, iar experienta vietii creeaza procesul vietii. Un lucru genereaza un alt lucru, care genereaza un alt lucru, care creeaza un alt lucru… intr-un ciclu fara sfarsit. Totul este Una.
Viata – asa cum este creata in cadrul procesului, viata – asa cum se manifesta – si viata – asa cum ne influenteaza pe noi – este cunoasterea. Noi determinam modul in care ne influenteaza viata – iar cei mai multi oameni nu inteleg acest adevar.
Ciclul etern al procesului/manifestarii/cunoasterii este Divinitatea insasi. Este Dumnezeu care exalta Dumnezeirea.

Aceasta este manifestarea Prezentei Ciclurilor. Tot ceea ce exista reactioneaza la aceasta Prezenta. Totul exista in cicluri. Totul apartine acestui sistem… si nu exista nimic in afara sistemului.

Cand apare Atractia

Atractia face parte din sistem, asemenea altor Principii Fundamentale ale Vietii. Folosirea constienta a Principiilor, care reprezinta fundamentul Procesului Personal de Creatie, determina o Manifestare ce duce la Cunoasterea Divinitatii.

Ma urmariti? Tineti aproape. Continuati sa ma urmariti. Daca e nevoie, recititi cele cateva cuvinte de mai sus. Continuati sa ma urmariti.

Asadar… exact asa cum fizica explica si controleaza aspectele si elementele fizice ale vietii, tot asa metafizica explica si controleaza aspectele si elementele mai ample ale vietii noastre.

Atractia face parte dintre acele aspecte supranaturale. Este un magnet energetic, care atrage catre el tot ceea ce i se aseamana si se supune, in mod absolut, principiului: Cine se aseamana se aduna.

Acest magnet energetic, aceasta Putere de la Dumnezeu, este folosita de noi in Procesul Personal de Creatie – si e folosit in permanenta, indiferent daca suntem sau nu constienti de acest lucru.

De aceea, de acum incolo, ori de cate ori discutam despre puterea noastra de a ne crea propria realitate, nu ne vom mai intreba niciodata: Dar unde este Dumnezeu in toate astea?

Acum stim.

Saptamana viitoare vom vorbi despre Alegerea Constienta versus Alegerea Inconstienta. Oare cream fara sa stim? ? ?

Pe curand!  
SURSA : Editura For You Newsletter


Cu iubire si imbratisari,  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu