sâmbătă, 14 mai 2011

“Suntem ceea ce gandim”

“Suntem ceea ce gandim”

Vrem sau nu sa acceptam, organismul nostru reflecta la nivel fizic realitatea de la nivelul gandurilor si sentimentelor noastre.
TOT ceea ce este in interior se manifesta mai devreme sau mai tarziu la nivel fizic.
Chiar Dr. Wilhem Reich a demonstrat ca fiecare emotie pe care o suprimam(o tinem in noi) se solidifica intr-o contractie musculara undeva in organism, iar contractia cronicizata poate duce la boala.
Nu intamplator auzim in spiritualitate  despre faptul ca “Boala apare mai intai suflet si doar apoi in trup” sau “precum in Cer, asa si pe Pamant” – unde “Cerul” este universul nostru interior, iar “Pamantul” este lumea fizica(universul exterior).
Ideea este ca toate lucrurile se propaga dinspre interior spre exterior, chiar daca in “stiintele materialiste” se  incearca din rasputeri sa demonstreze contrariul.
Aceastea fiind date, nu putem vorbi de sanatate fizica fara sa luam in calcul si sanatatea la nivel emotional.

Chiar daca alimentatia, sportul si diferitele obiceiuri sanatoase joaca un rol foarte important in ceea ce priveste sanatatea organismului, sanatatea la nivel interior este punctul de la care trebuie sa pornim in vindecarea orcarei boli.
Orice terapie sau dieta poate fi total ineficienta pe un fond emotional toxic. Practic ne vindecam cu alimentatia insa ne intoxicam cu emotiile - sau metaforic vorbind cu o mana ne hranim, cu cealalta ne otravim.
Sunt sigur ca ai vazut oameni care mananca sanataos si traiesc sanatos, insa tin in ei o gramada de tensiune, incordare si conflicte interioare – motiv pentru nicio dieta sau medicament sau terapie nu-i poate vindeca… in timp ce altii care mananca total nesanataos, ba chiar beau si fumeaza, insa EXPRIMA LIBER tot ce simt… si se simt mereu liberi din punct de vedere emotional, motiv pentru care sunt sanatosi si la nivel fizic.
Oamenii se impart in 2 categorii in acest sens:  unii sunt liberi ca pasarea cerului din punct de vedere emotional, in timp ce altii fac puscarie in propria minte – pedeapsa la care ei insesi se autocondamna.
Intrebare: Care dintre cei doi se va imbolnavi ? Nu cred ca trebuie sa dau rapsuns.
Ideea este ca cu cat suntem mai sanatosi la nivel de ganduri si sentimente cu atat vom fi mai sanatosi la nivel fizic.
Asadar, tot ce avem in planul interior, ajunge sa se manifeste in planul sanatatii nostre fizice.
Acestea fiind spuse, probabil te intrebi:

“Ce trebuie sa fac ca sa ma vindec la nivel interior ?”

Pentru vindecarea la nivel emotional trebuie sa avem in vedere 2 lucruri:

1. Identificarea problemelor interioare

Sau “afla cu cine ai de luptat ! “
Nu poti rezolva o problema atat timp cat nu stii ca ea exista(o constientizezi). Fara constientizare este ca si cum ai lupta un adversar invizibil – din start n-ai nicio sansa. Din acest motiv e nevoie sa afli cat mai multe date despre adevasar – care in cazul nostru nu este altcineva decat o simpla idee care cu timpul a devenit convingere.

2.Vindecarea / Transformarea / Alchimizarea

Ii poti spune cum vrei, mai pe romaneste e “transformarea raului in bine”.
Intotdeauna cand lucram cu propria persoana incercam sa vindecam / sa trasformam si NU sa distrugem. Stim ca atunci cand simtim ca ne doare capul incercam sa-l vindecam, in niciun caz nu incercam sa-l taiem. La fel vom proceda si la nivel emotional.
Asadar vom incepe cu primul pas, si anume constientizarea problemelor nostre de la nivel interior. Asa cum am spus la inceputm in articolul de astazi vom lua o singura problema si anume cea a suprimarii emotiilor - sau incapaciatetea de a exprima  ceea ce simtim – iar restul problemelor le vom aborda in articolele urmatoare.

SURSA :  http://www.vindecator.com/vindecarea-la-nivel-interior-eliberarea-emotiilor-suprimate/

2 comentarii: