duminică, 8 mai 2011

Uranus in Berbec - vremea marilor transformari a venit

Uranus in Berbec - vremea marilor transformari a venit


Mai intai a fost Egiptul. I-au urmat Noua Zeelanda, Libia, Japonia, Romania. Toate reprezinta locuri in care s-au produs de curand evenimente neprevazute, surprinzatoare si tulburatoare, multe din ele captand atentia intregii lumi. Aparent nu exista nicio legatura intre ele. Aparent. Si totusi exista un element care le uneste pe toate, si anume intrarea lui Uranus in semnul Berbecului.

Eveniment anticipat de multa vreme si urmarit indeaproape cu un amestec de curiozitate, teama si respect de comunitatea astrologica din intreaga lume, intrarea anticului zeu celest al grecilor in caminul lui Marte, zeul razboiului (zodiac Berbecului este guvernata de Marte) nu avea cum sa treaca neobservata.



Berbecul este semnul astrologic caruia ii este atribuita stapanirea lui Marte, zeul antic al razboiului. El pronunta raspicat "Vreau. Actionez. Obtin ceea ce vreau si atunci cand o vreau" si este impulsul pur si brut al exploziei de viata, al renasterii dupa iesirea din iarna. Simbolismul animalului care intruchipeaza semnul este acela al elanului, fortei, expansiunii, avantului.

Uranus a fost descoperit in 1781, in plina era a impulsurilor revolutionare. De altfel, Revolutia Americana si Revolutia Franceza sunt indisolubil legate de simbolistica uraniana, aceea a scuturarii vechiului status quo si eliberarea de sub acesta.

Idealul Revolutiei Franceze, "liberte, egalite, fraternite" nu este nimic altceva decat o infatisare a idealurilor uraniene de independenta si inovatie. Uranus creeaza alternative la normele general - acceptate in societate, la conventii, si alege sa le ignore sau sa treaca dincolo de ele in cautarea libertatii absolute.


Este aducator de nou, neobisnuit, inovator si reprezinta un catalizator al schimbarilor radicale la nivel social sau individual. Reprezinta orientarea catre viitor si catre posibilitatile pe care le poarta acesta. Atunci cand actioneaza distorsionat, el devine un rebel fara cauza, un revoltat de dragul revoltei care reneaga, socheaza, respinge, explodeaza fara un scop precis, evolutiv. Astrologii il asociaza cu evenimentele bruste precum exploziile si cutremurele, cu rebeliunea si revoltele, dar si cu descoperirile stiintifice si cu tehnologia.

Plecarea lui Uranus din semnul Pestilor, semn al compasiunii si iubirii universale, si pasirea in acela al martianului si nestapanitului Berbec nu va trece neobservata si, de altfel, nici nu a facut-o. Toate framantarile sociale (Uranus este o planeta sociala) din ultima vreme sunt in directa legatura cu schimbarea de polaritate si de semn a acestei planete, schimbare care s-a produs, concret, pe 12 martie 2011 si care va dura pana in 2019.

Combinatia dintre imprevizibilitatea uraniana si violenta martiana poate avea efecte dintre cele mai neasteptate, atat in sens pozitiv cat si in sens negativ.

Ultima oara cand Uranus a fost in Berbec, in perioada 1927 - 1935, omenirea a avut parte de evenimente si descoperiri care au schimbat cursul istoriei, unele din ele asemanatoare cu cele ce se intampla si in zilele noastre:

  • prima transmisie televizata
  • Hitler a preluat puterea in Germania, iar fascismul cuprinde intreaga Europa
  • Wall Street s-a prabusit si a urmat o cadere economica la nivel global
  • s-a descoperit penicilina
  • Charles Lindberg a facut primul zbor transatlantic solo (de la New York la Paris), iar Amelia Earhart incearca sa devina prima femeie care sa traverseze in zbor Oceanul Atlantic
  • un cutremur de pamant cu magnitudinea de 8.6 s-a produs in China, omorand peste 200 000 de oameni
  • cea mai mare grindina inregistrata vreodata cade in Nebraska, SUA
  • 1934 este cel mai fierbinte an inregistrat vreodata

 
Primul mesaj telegrafic s-a transmit tot intr-o perioada in care Uranus era in Berbec (1844 - 1851). Marx si Engels au scris "Manifestul comunist" in 1848, intr-o perioada in care intreaga Europa era cutremurata de revolutii... nimic mai simbolic pentru aceasta planeta decat revolta.

In 1849, Henry David Thoreau scrie "Nesupunerea civila" ("Civil Disobedience") si pledeaza pentru rezistenta individuala in fata injustitiei guvernamentale. Ideea de dictatura sau de rezistenta impotriva acesteia este mereu asociata cu prezenta lui Uranus in semnul Berbecului si este suficient sa ne uitam in jur pentru a ne convinge de acest lucru in zilele noastre, desi aceasta intalnire abia s-a produs.

Vor urma 8 ani de schimbari la nivelul constiintei colective, cel mai probabil in urma unor evenimente de natura violenta (revolte, conflicte armate, cataclisme). Suntem obisnuiti sa privim cu teama la astfel de evenimente uitand ca, la fel ca in cazul unei operatii chirurgicale, este intai nevoie ca bisturiul sa patrunda adanc in tesut, sa raneasca si sa produca sangerare pentru ca raul sa poata fi indepartat.

Un exemplu ar putea fi ceea ce s-a produs in 2010 in Golful Mexic: accidentul petrolier in urma caruia scurgerea subacvatica a titeiului nu a putut fi oprita timp de peste 80 de zile, timp in care a fost distrus iremediabil echilibrul ecosistemului local si chiar global.

Nu numai faptul ca au fost distruse specii intregi de pesti si pasari sau ca populatia locala a avut de suferit, dar curentul atlantic care vine din Golful Mexic este cel care face ca clima din nordul Europei sa nu fie pe atat de aspra pe cat ar fi, in mod normal, datorita latitudinii, iar poluarea masiva care a urmat scurgerii de petrol s-a extins pe distante impresionante. Inca nu putem anticipa pe deplin ce efecte va avea asupra ecosistemului acest eveniment tragic. NASA a vorbit deja despre ploile toxice care au cazut in zona si care au expus intreaga populatie la intoxicare. Acest eveniment a facut ca foarte multi oameni sa devina dintr-o data mai constienti de ceea ce facem planetei noastre si de efectele pe care le vom suferi noi si generatiile care vin dupa noi.

Putem privi la evenimentele care s-au produs in Japonia si la cum au afectat ele constiinta multor oameni de pe intreg globul. Dincolo de valul urias de simpatie, sprijin si intrajutorare plecat din toate colturile lumii catre niponi, moment in care diferentele de culoare, religie, sex, apartenenta politica, clasa sociala nu au mai contat in fata tragediei unor semeni, pericolul unui dezastru nuclear comparabil cu cel de la Cernobal a trezit multe constiinte adormite sau nepasatoare.

In conditiile in care zona Japoniei este una dintre cele mai expuse riscului seismic si vulcanic din lume, fiind o zona instabila din punct de vedere tectonic, locul unde se intalnesc trei falii continentale, exact acolo au fost amplasate nu mai putin de 55 de centrale nucleare! Acest lucru vorbeste raspicat despre simtul responsabilitatii (mai degraba despre lipsa acestuia) fata de oameni si fata de toata planeta.

O alta zona similara ca potential de risc seismic si care se bazeaza la fel de mult pe energia nucleara este si California, iar oamenii incep sa fie tot mai constienti de pericolul pe care il prezinta energia nucleara, pericol pe care accidente precum cele de la Cernobal sau din Japonia il fac sa devina mai evident in fata avantajelor pe care le are utilizarea unei astfel de energii.


Uranus, alaturi de Pluto, este simbolic pentru energia nucleara si pentru radiatii. Uraniumul si plutoniumul sunt intim legate ca simbolistica de planetele carora le sunt asociate. In august 1945, atunci cand au fost aruncate bombele de la Hiroshima si Nagasaki, planeta Marte se gasea langa Uranus, reprezentand aceeasi combinatie planetara care s-a produs si anul acesta odata cu intrarea lui Uranus in Berbec, zodie guvernata de Marte. Istoria se repeta, bineinteles in alte conjuncturi si cu alte efecte. De data aceasta, omenirea pare ca incepe sa realizeze pericolul la care se expune si, desi probabil procesul de constientizare si de schimbare va mai dura mult timp, samanta a fost plantata. Depinde de noi toti sa rodeasca cat mai curand.

Asocierea Uranus - Berbec nu este numai distructiva si nu ar trebui sa ne focalizam numai asupra acestui aspect. Am vazut mai sus ca mari cuceriri stiintifice, actiuni de pionierat si miscari de remodelare sociala, au avut loc in timpul acestei combinatii. Este de asteptat ca noi descoperiri sa se produca si in actualul ciclu uranian in medicina, tehnologie, comunicatii, computere, care vor schimba pentru totdeauna felul in care comunicam si ne conectam unii cu altii, asa cum au facut in ciclurile uraniene anterioare telegrafia si televiziunea.

O avansare in cercetarea creierului uman poate fi o posibilitate, capul fiind guvernat de Berbec, la fel cum fiecarei zodii ii este asociata o parte din corpul omenesc. Totusi este posibil si ca lumea stiintifica sa faca cunoscut lumii intregi pericolul pe care il reprezinta telefoanele celulare pentru creier, o explozie a cancerului cerebal fiind o posibila confruntare cu realitatea, insa totodata sansa ca omul sa inteleaga si mai profund consecintele actiunilor sale.


Uranus spune "NU!" in fata tiparelor, dar stie sa spuna si "DA!" in fata noului si a evolutiei pe care o aduce acesta. Chiar daca vechiul si perimatul sunt inlaturate cu durere si revolta, este nevoie sa fie smulse din radacina, dintr-o data, precum o masea stricata.

Relatiile intre oameni se vor schimba atat la nivel global, cat si la nivel individual, iar vechile tipare vor lasa loc unei noi paradigme, mai conforme cu vremurile in care traim.

Nou, diferit, eliberator - asa arata viitorul sub diriguirea uraniana si tot ce avem de facut este sa acceptam si sa indraznim sa credem ca suntem si putem mai mult decat am facut-o vreodata. Altruismul, idealurile inalte si curajul de a lupta pentru ele, colaborarea la nivel macro sunt promisiuni al caror germene a fost semanat odata cu intrarea lui Uranus in Berbec si nu depinde decat de noi sa le materializam.


SURSA : http://www.intrefete.ro/horoscop/uranus-in-berbec-vremea-marilor-transformari-a-venit-8233432

http://www.intrefete.ro/authors/alina-b-6064008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu