miercuri, 4 mai 2011

Lucrand cu un saman.





Lucrand cu un saman.
 Rolul unui shaman de-a lungul timpului a fost sa se adanceasca fara frica in lumea de jos pentru a ne recupera intregritatea. Aici, in lumea subconstientului, samanul descopera piesele lipsa din puzzle-ul vietii noastre personale, recuperand plin de gratie fiecare piesa lipsa; apoi cand o plaseaza in locul sau cel mai potrivit in viata noastra, privim incremeniti cum toate celelalte parti ale puzzle-ului se re-asambleaza singure intr-o harta a vietii complet noua care se asterne dinaintea noastra. Privim si vedem efectele acestei extinderi pretutindeni a raurilor timpului, in urma noastra prin trecutul nostru si inaintea noastra, in destinul nostru.

Cand ne decidem sa facem acest pas in calatoria sufletului nostru si sa lucram cu un saman, ne va conduce catre a detine propria noastra putere. Lucrand cu un saman descoperim mai mult dintr-un sine autentic, descoperim mai mult din ceea ce stim ca suntem, incepem sa aducem la suprafata darurile si talentele noastre astfel incat pasim in devenirea noastra si cand facem astfel noi creem si detinem o noua harta a noastra insine care prefigureaza destinul nostru si acela al lumii.







Incepem sa stim fara dubiu ca putem schimba lumea schimbandu-ne pe noi insine si ca putem re-negocia contractele pe care le-am facut si care ne mentin prizonieri in boli prin intoxicare, relatii traumatizante, munci care nu ne inspira


Ai simtit vreodata ca viata nu functioneaza pentru tine?


Cand suferi de o boala sau un simptom fizic care nu poate fi vindecat, care nu raspunde la tratamentul normal; cand simti o teama care pare sa vina de nicaieri; cand simti ca un mai poti sa faci ca viata noastra sa functioneze, atunci tratamentul samanic poate fi foarte folositor. Lucrand la nivelul energetic, vindecarea samanica atinge locuri pe care niciun alt tratament un le poate atinge.
Timpul de a ne revendica sanatatea, sinele vibrant, dreptuil nostru din nastere
• Te-ai simtit vreodata coplesit de viata?


Greutatea responsabilitatii, toate asteptarile celorlalti in privinta noastra in diferitele momente ale vietii noastre ne conduc spre a fi anxiosi si apasati de toate acele “ar trebui sa…”. Ne putem simti legati de obligatii sau loialitate, poate ca ne dam seama ca traim visul altei peroane. Poate ca ne simtim obositi tot timpul.
Timpul de a ne gasi propriile noastre vise si sa invatam cum sa pasim in ele


• Te simti deseori distras si deturnat de la calea ta?


Poate ca ne regasim pe noi insine punand pe oricine altcineva inaintea noastra si incepem sa observam cat de des necesitatile noastre sunt ultimile intr-o lista foarte lunga se prioritati. Poate ca ne regasim pe noi insine lasand de-o parte ceea ce este important pentru noi in favoarea altora. Poate ca incepem sa avem resentimente pentru faptul ca altii ne iau prea mult din timpul si energia noastra!
Timpul pentru a invata cum sa ramai puternic, sa spui ‘nu’ la ceea ce un ne serveste si ‘da’ la ceea ce o face (ne serveste). Timpul pentru a crea legaturi sanatoase. Pentru a simti puterea sinelui, sa ne-o asumam. Timpul sa invatam sa ne pastram cumpatul in fata conflictelor si a asteptarilor celorlalti


• Te-ai simtit vreodata ca muncind in ocna si ajungand nicaieri?


Uneori ramanem impotmoliti in viata. Capatam o senzatie ca parca viata noastra un mai functioneaza ata de bine ca inainte, poate ca ne dam seama ca ne invartim in cerc, in aceeasi bucla, poate ca am facut o multime de procese terapeutice, mai mult auto-vindecari si totusi, chiar si asa, un un paream sa fi gasit iesirea din acest cerc vicios. Ajungem sa ne plictisim de propriile povesti.
Timpul pentru a crea o noua poveste, o noua harta pentru noi insine. Una care sa ne permita sa pasim in propriul destin


• Te-ai simtit vreodata fara tragere de inima si dezamagit de viata?


La inceput am crezut ca stiam ce vrem de la viata, am pornit plini de enrgie si debordand de viata, facand lucruri care am crezut ca ne aduceau tot ceea ce viata ne putea oferi. Apoi, intr-o buna zi ne-am trezit si ne-am gasit pierduti. Apoi am gandit ca ceea ce era important candva un prea mai conteaza, bucuria si pasiunea pentru viata s-a dus si noi nici macar un am observat momentul in care s-a ridicat si a plecat.
In acest moment important de schimbare a vietii avem nevoie de o harta complet noua ca sa ne ghideze in faza urmatoare a vietii noastre


• Ai pierdit vreodata din vedere cine esti?


Schimbarile se intampla, sunt inevitabile; Cum ne descurcam cu ele este cel mai important. Poate ca ne pierdem sau ne schimbam rolurile, slujbele; poate ca ne-am pierdut sanatatea, banii si sensul nostru de a fi in lume. Uneori alegem schimbarea; uneori suntem fortuiti, vine mai presus de noi. Oricum ar fi vechea noastra harta un mai functioneaza deloc. In astfel de vremuri ne uitam in oglinda si un recunoastem persoana care ne priveste!
In vremuri ca acestea avem nevoie sa descoperim cine suntem cu adevarat, sa ne gasim propriul nostru mod de a dansa cu lumea, propria voce, propria forma de expresie, sinele autentic care stie care este cu adevarat scopul nostru.

SURSA : Seth-Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu