marți, 21 iunie 2011

TRECENA MAIMUTEI - CHUEN

TRECENA MAIMUTEI  -  CHUEN - calendar Mayas
 
Astazi, 21 iunie este Solstitiu de vara si Soarele intra in Rac, care reprezinta a patra etapa in evolutia omului si locul sau in Univers. As vrea sa incep intii prin a aminti ca azi incepe o noua trecena, cea a lui Chuen – Maimuta. Daca privim coloana de mijloc a Tzolkinului  -  Uinalul 7, observam ca incepe cea de-a doua sectiune a lui, deoarece Oc – Ciinele si Chuen – Maimuta sint granitele Tzolkinului.
 
 Daca consideram Uinalul 7 fiind coloana vertebrala a Tzolkinului putem trage usor concluzia ca aici se petrec evenimente foarte importante pentru fiecare ciclu al timpului sacru. Aceasta trecena este Magica, cuvintul cheie aici este performanta si maestrie, un fel de urzeala noua a Timpului se naste sub mina de artist a lui Chuen. Este un tempo alert de inteligenta nativa, spontaneitate, solutii constructive, modele noi si inventii in procesul de creatie al unui artist magic care merita un nemasurat respect.
 
 Este o energie de vest  feminina, patroana astrala a lui Chuen este Venus, creativa si transformatoare, care isi va pune amprenta energetica in fluxul general al intregii trecene. Ar fi bine sa aducem aici, in extensie, Oglinda zeitei Venus si sa aplicam proverbul „frumusetea este in ochii privitorului”, deoarece aceasta reflecta tot ceea ce exista in noi, toate dorintele si placerile noastre constiente si subconstiente, lumina sau umbra.
 
Ceea ce vad pe acest traseu cosmic al planetelor care interactioneza magistral, inca de la inceputul anului si care sint angajate intr-un dans galactic ametitor pentru conditia noastra terestra, dar si teribil de incitanta este transformarea noastra rapida, la frecvente uneori ametitoare in ascensiunea noastra spirituala.
 
 Limitindu-ma smerit la conditia noastra prezenta, in acest memento mayas de trecena specific, pot afirma, din experienta mea modesta, ca a ne pozitiona intr-o stare de intelepciune cu inima deschisa, inocenta unui copil Divin, incredere, simplitate si bucurie, ne poate inlesni o anumita transparenta care este calea unei noi constiinte.

In Lak`ech, Lucia 13 Ik        21iunie 2011 
 

Cu drag,
ADI MANEA
SURSA :


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu